Мануална терапия може да се нарече всяка терапия, която се извършва с ръце. Името произлиза от латинската дума “manus” , която означава “ръка”. Повечето хора бъркат мануалната терапия с манипулация (така нареченото изпукване). Има доста видове мануална терапия, а манипулацията е само част от мануалната терапия. Мануалната терапия може да се използва както при болки и ограничение в гръбначният стълб, така и за оплаквания с периферните стави.
Целта на мануалната терапия е да се намали и изчисти болката, да се подобри обемът на движение.

Кинезитерапевтите на SPIDER SPORT работят по някои от най-утвърдените и доказани мануални терапии. Една от тях е Mulligan терапията.

Mulligan терапията е една от най-използваните мануални терапии по цял свят. Тя е изключително ефективна, безопасна и даваща много бързи резултати. Приложима е, както при болки в гръбначният стълб, така и при болки в периферните стави. Мълиган концепцията за мобилизация с движение (MWM) е уникален подход за мануална терапия, съчетаващ мобилизация с активно движение. Mulligan терапията е може би единствената, при която мобилизацията трябва да е без болка, за да се приложи и да бъде ефективна.

Цени

УслугаВремеЦена
Преглед60 мин.60 лв.
УслугаВремеЦена
Мануална терапия10 мин. 12 лв.
Мануална терапия60 мин.60 лв.

Запишете час сега Свържете се с нас