Спортен клуб SPIDER SPORT е създаден през 2003 година от кондиционния треньор Милко Георгиев. Уникалните за България идеи на Милко са поставили началото на непознатите дотогава в страната услуги като “тренировки с личен треньор”, “студио за персонални тренировки”, “спортна ваканция”, “тренировки на открито boot camp.” Благодарение на неговите усилия в страната днес е широко популярна Ниско-Въглехидратната Диета (НВД) и препоръчваният от Милко правилен вариант Високо-Мазнинно Ниско-Въглехидратно Хранене (ВМ-НВХ). Спортен клуб SPIDER SPORT е пионер и в популяризирането на естественото и полезно за здравото тяло трениране със свободни тежести, малко повторения и висока интензивност/тежест.

Милко Георгиев има повече от 20 години задълбочено изучаване на науката за спорта и храненето. Желанието на Милко да споделя опита си го превръща в пионер в областта на функционалното трениране и ниско-въглехидратното хранене. През 2002 година започва да тренира целенасочено, използвайки свободни тежести във високо-интензивен протокол. Успоредно с това започва да се храни високо-мазнинно и ниско-въглехидрато. Само 6 месеца по-късно резултатите са налице, а Милко е убеден, че комбинацията от тези два подхода в кондиционирането са изключитено полезни. През 2003 година той създава спортен клуб SPIDER SPORT, който пропагандира и преподава правилното функционално трениране и хранене. За тази цел поставя основите на Академията SPIDER SPORT и започва да обучава свой екип от кондиционни треньори.

Спортно студио

През 2005 година SPIDER SPORT създава първото спортно студио за работа с личен треньор в България. Това е уникално място за трениране, авангардно за времето си и в световен мащаб. Целта е да се осигурява спокойна обстановка и материална база за работа на клиентите с личните треньори от клуба. Разликата със стандартните спортни зали е, че тренировките винаги се водят от персонален треньор, който участва активно в цялата тренировка заедно с клиента, като демонстрира упражненията и напътства за тяхното правилно изпълнение.

От началото на съществуването си SPIDER SPORT има над 10,000 последователи. Милко и екипът му участват в международни конференции по хранене, издават статии и провеждат лекции, семинари и персонални консултации, чрез които помагат на хиляди хора по света да открият истината за храненето и тренирането и да подобрят здравето си.