Магнитотерапията е физикален метод, който използва магнитни полета. Основният им ефект е противовъзпалителен и аналгетичен ефект, има силно противооточно действие и се подобрява трофиката на тъканите. Магнитотерапията е една от най-старите и използвани и до днес терапии. Магнитното поле води до подобряване на пропускливостта на мембраните на клетките, което води до засилване на обмяната на веществата в третираните зони. Стимулират се производството на левкоцити, което помага за бързо аналгетично действие. Синтезират се и ендорфини, които също оказват аналгетично действие.

В SPIDER SPORT разполагаме с апарат за електромагнитна стимулация Salus-Talent. Salus-Talent е апарат за дълбока електромагнитна стимулация. Дълбоката електромагнитна стимулация е нов метод за лечение на мускулно-скелетни заболявания, който използва силно импулсно магнитно поле (до 3 Тесла), за да предизвиква мускулни и невромускулни контракции, както и тъканна стимулация. Силното магнитно поле позволява използването на апарата още в острата фаза, когато други терапии не са уместни за приложение. Тъй като магнитното поле на Salus-Talent е много силно, то индуцира ток с достатъчна амплитуда, за да предизвика мускулна и нервно-мускулна стимулация, която може да достигне и в много голяма дълбочина (до 10 см).
Биологичният ефект на дълбоката електромагнитна стимулация се дължи на два основни механизма: Стимулация на дълбоките слоеве на мускулите и нервите, поради силното магнитно поле, което преминава през всички тъкани и дори кости, за да мобилизира всички структури. За разлика от стандартната електростимулация, при която токът преминава основно в повърхностните слоеве.

Този ефект допринася повече при терапията на неврологични заболявания като нарушени периферни нерви, дегенеративни мускули, атрофия, анкилоза, мускулни контракции, артрози. Другият механизъм е магнитния резонанс на всички телесни клетки чрез периодично възбуждане на посоката на магнитния спин на химични елементи с нечетен брой протони (основно водород).

Този биологичен феномен се използва при терапията на хронични и остри форми на болка, тендинит, артрози, фрактури.
За какво друго може да се използва:
-ставни болки
-лумбаго
-ишиас
-спина бифида
-спондилит
-увреда на периферен нерв
-дегенеративен артрит
-ревматоиден артрит
-цервикални болки
-мускулна релаксация
-замръзнало рамо
-болки в простатата
-спортни травми
-остеопороза

Цени

УслугаВремеЦена
Преглед60 мин.60 лв.
УслугаВремеЦена
Магнитотерапия10 мин.25 лв.
Магнитотерапия15 мин.35 лв.

Запишете час сега Свържете се с нас