Имало е подобна тема, но тя е заключена и заради това отварям нова такава...подтиквана днес от една брошура, залепена до седмичното меню в детската градина. Бях изумена от колко много калории се нуждае едно дете
http://www.weightlossresources.co.uk/ch ... _needs.htm. Нямам идея колко яде моето в градината, но през почивните дни определено е далеч от ориентировъчните за неговата възраст 1500-1700.
Отделно за здравословно хранене е много трудно да се говори вкъщи, защото нещата, които се ядат се броят на пръсти и вечер имам огромния избор за детското меню между пиле и пастет

Това ме улеснява като приготвяне, но от друга страна не е много здравословно (особено филия хляб с пастет). Е, тези дни успявам да вкарам и таратор и кюфтета

Плодове и зеленчуци вкъщи също рядко се консумират. Изборът е зеле, морков, краставица и ябълка. Мноого рядко банан.
Знам, че е лесно да се дават съвети отстрани, но само родителите на "злоядковците" знаят каква е мъка да си гледаш детето да не иска да хапне 2 хапки.
Все пак прилагам малко трикове и днес само половин час каране на колело доведе до по-бързо огладняване, изяждане на пълна купа таратор, 2 кюфтета и една голяма филия.
Не знам защо пиша всичко това...един вид споделяне как да храним малките палавници (и бъдещите такива

)