cranberry wrote: чете се леко и бързо, не натоварва.
Хм, мен пък доста ме натовари. Вероятно защото се опитах да схвана смисъла.
Между другото "Нежна е нощта" ми се падна прехи хиляда години като превод на кандидат-студентския изпит. И, о чудо!, оригиналния английски текст няма нищо общо с българския. Българския вариант си е направо съчинения по картинки. Английския текст е чудесен, но практически непреводим....
Я да взема аз сега да издиря тая книга на английски и да я прочета. Може пък да ми хареса
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
и Великият Гетсби и Нежна е нощта си струва да се прочетат според мен, в оригинал. може би от днешна гледна точка е трудно да се разберат и оценят, но има къде къде по-трудни за четене автори, Фокнър, Джойс, например... аз много харесвам класиците на модернизма и особено всичко свързано с епохата на джаза...
Last edited by Маги on Mon Aug 27, 2007 15:01, edited 1 time in total.
А пък аз 'расла в гора" на морето си намерих РОМАН на Ханс Кристиан Андерсен:)Не знаех,че е писал романи и приятно се изненадах- казва се "Двете баронеси"-взех си я на старо,старичка си е.като приказка за големи е,нещо такова,а аз обожавам приказки:)Все ми се смеят,че като малка четях книги,а като пораснах приказки:)малко съм наопаки
Nia:) wrote: Все ми се смеят,че като малка четях книги,а като пораснах приказки:)малко съм наопаки
Споко, и аз съм така. Не си сама в гората
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
На Тери Пратчет бях голяма фенка преди около 13 години. прочетох "Морт" и той ме запали,последваха "Цветът на магията", "Еманципирана магия" , "Ерик", "Дядо Праз" и ентусиазмът ми изчезна до там Но "Морт" си ми остава фаворит
Nia:) wrote:На Тери Пратчет бях голяма фенка преди около 13 години. прочетох "Морт" и той ме запали,последваха "Цветът на магията", "Еманципирана магия" , "Ерик", "Дядо Праз" и ентусиазмът ми изчезна до там Но "Морт" си ми остава фаворит
Последните седмици прочетох две от книгите на проф. Стивън Хокинг - "Кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка". При все, че макар и теоритична физиката си остава физика, общо взето нямах проблеми с терминологията и обясненията на някои от най-известните теории за произхода и същността на вселената, време-пространството, движението.
Хубави книги.