ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

cranberry wrote: чете се леко и бързо, не натоварва.
Хм, мен пък доста ме натовари. Вероятно защото се опитах да схвана смисъла.

Между другото "Нежна е нощта" ми се падна прехи хиляда години като превод на кандидат-студентския изпит. И, о чудо!, оригиналния английски текст няма нищо общо с българския. Българския вариант си е направо съчинения по картинки. Английския текст е чудесен, но практически непреводим....

Я да взема аз сега да издиря тая книга на английски и да я прочета. Може пък да ми хареса :wink:
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Ми аз на англ съмя чела.
Иначе не търси кой знае какъв смисъл... Фицджералд, все пак...
Nothing tastes as good as being lean feels.
Маги
Ученик
Ученик

Post by Маги »

и Великият Гетсби и Нежна е нощта си струва да се прочетат според мен, в оригинал. може би от днешна гледна точка е трудно да се разберат и оценят, но има къде къде по-трудни за четене автори, Фокнър, Джойс, например... аз много харесвам класиците на модернизма и особено всичко свързано с епохата на джаза...
Last edited by Маги on Mon Aug 27, 2007 15:01, edited 1 time in total.
Nia:)
Ученик
Ученик

Post by Nia:) »

А пък аз 'расла в гора" на морето си намерих РОМАН на Ханс Кристиан Андерсен:)Не знаех,че е писал романи и приятно се изненадах- казва се "Двете баронеси"-взех си я на старо,старичка си е.като приказка за големи е,нещо такова,а аз обожавам приказки:)Все ми се смеят,че като малка четях книги,а като пораснах приказки:)малко съм наопаки :lol:
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

Nia:) wrote: Все ми се смеят,че като малка четях книги,а като пораснах приказки:)малко съм наопаки :lol:
Споко, и аз съм така. Не си сама в гората :D
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
Ученик
Ученик

Тонито wrote:
Nia:) wrote: Все ми се смеят,че като малка четях книги,а като пораснах приказки:)малко съм наопаки :lol:
Споко, и аз съм така. Не си сама в гората :D
:lol: :lol: :lol: радвам се:)
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Като казахте приказки се сетих за "Вещици в чужбина" на Пратчет. Един толкова забавно представен друг поглед върху приказките :)
Ученик
Ученик

На Тери Пратчет бях голяма фенка преди около 13 години. прочетох "Морт" и той ме запали,последваха "Цветът на магията", "Еманципирана магия" , "Ерик", "Дядо Праз" и ентусиазмът ми изчезна до там :? Но "Морт" си ми остава фаворит :lol:
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Nia:) wrote:На Тери Пратчет бях голяма фенка преди около 13 години. прочетох "Морт" и той ме запали,последваха "Цветът на магията", "Еманципирана магия" , "Ерик", "Дядо Праз" и ентусиазмът ми изчезна до там :? Но "Морт" си ми остава фаворит :lol:
Ха, че ти си пропуснала най-хубавото :P
Ученик
Ученик

bulgi wrote:..Ха, че ти си пропуснала най-хубавото :P
кое е това най-хубавото:)То никога не е късно да се поправи пропускът :lol:
Ученик
Ученик

Последната добра книга,която прочетох беше "Последна любов" на Уилям Уортън! Много е... красива.
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Nia:) wrote:
bulgi wrote:..Ха, че ти си пропуснала най-хубавото :P
кое е това най-хубавото:)То никога не е късно да се поправи пропускът :lol:
Ами от там нататък всички книги, които са излезли си заслужават.
leech
изгонен.

Post by leech »

Напоследък съм захванал Рей Бредбъри, книжки като "Вино от глухарчета" и "Смъртта е занимание самотно", както и разказите му. Голям автор е.

P.S. "А освен туй, синко, пази се от това: да съставяш много книги - то няма край, и да четеш много - то е уморително за тялото." :lol:
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Последните седмици прочетох две от книгите на проф. Стивън Хокинг - "Кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка". При все, че макар и теоритична физиката си остава физика, общо взето нямах проблеми с терминологията и обясненията на някои от най-известните теории за произхода и същността на вселената, време-пространството, движението.
Хубави книги.
KEYBOARD WARRIOR
denny
изгонен.

Post by denny »

Христо Калчев
Белия дявол

неподозирано ме зарадва(не е от книгите му за мутри)
Post Reply