Скоро ходих в командировка в провинцията и ме гостиха нещо простичко и традиционно, за което не бях се сетила, казва се "Вретено" :
взимаш пилешко или свинско филе, слагаш в средата кисели краставички, варено яйце, кашкавал или друго по желание и го завиваш на руло.
Рулото може да се зашие или забоде с клечки.
След това го печеш на скарата.
Нови рецепти за нвд
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
И към горната рецепта:
500 грама зеле
200 грама моркови
25 грама зехтин
Зелето и морковите се настъргват ситно (най-добре на комбайна, хем бързо, хем лесно)
Добавяте олиото, разбърквате добре. Оцет на вкус. Аз лично сол не добавям.
Резултат:
4 порции. Мазнини - 60% Въглехидрати - 3.3 грама на порция. Калоричност - 100/порция
500 грама зеле
200 грама моркови
25 грама зехтин
Зелето и морковите се настъргват ситно (най-добре на комбайна, хем бързо, хем лесно)
Резултат:
4 порции. Мазнини - 60% Въглехидрати - 3.3 грама на порция. Калоричност - 100/порция
Още една рецепта :)
Ето още нещо от мен 
Пиле Плакия
Пиле(за 1 порция) - около 150 гр.
Масло- 1 ч.л
1 морков
целина 1/2 главичка
кромид лук- 1 глава
чесън-1-2 скилидки
червени домати (незадължително) - 1-2 броя
магданоз - 1 с.л ситно нарязан
дафинов лист -1/2 лист
лимон 1-2 филийки
сол - на вкус
лимонов сок или бяло вино - 1 с.л
чер. пипер - 3-4 зърна
Парчето пиле добре се измива,залива се с гореща вода и ,ако искате можете да си го посолите.Оставя се да ври на тих огън,докато месото поомекне.След това се слагат последователно според твъростта им зеленчуците. - най напред -почистените,измитите и нарязаните на ивички целина и моркови.После лука,чесъна, давиновия лист и черния пипер.Към почтиготовото месо се прибавят маслото и обелените, нарязани на едро домати и лимоновия сок. Ври оше малко на тих огън, като накрая се поръсва с магданозаи отгоре се поставят филийки лимон. Може и да се запече в умерена фурна.
Поднася се студено
Пиле Плакия
Пиле(за 1 порция) - около 150 гр.
Масло- 1 ч.л
1 морков
целина 1/2 главичка
кромид лук- 1 глава
чесън-1-2 скилидки
червени домати (незадължително) - 1-2 броя
магданоз - 1 с.л ситно нарязан
дафинов лист -1/2 лист
лимон 1-2 филийки
сол - на вкус
лимонов сок или бяло вино - 1 с.л
чер. пипер - 3-4 зърна
Парчето пиле добре се измива,залива се с гореща вода и ,ако искате можете да си го посолите.Оставя се да ври на тих огън,докато месото поомекне.След това се слагат последователно според твъростта им зеленчуците. - най напред -почистените,измитите и нарязаните на ивички целина и моркови.После лука,чесъна, давиновия лист и черния пипер.Към почтиготовото месо се прибавят маслото и обелените, нарязани на едро домати и лимоновия сок. Ври оше малко на тих огън, като накрая се поръсва с магданозаи отгоре се поставят филийки лимон. Може и да се запече в умерена фурна.
Поднася се студено
Ако се нуждаеш от поражението на друг,за да победиш,ти си зависим от страха сам да бъдеш победен.Победител,който се страхува,не е истински победител.