Нови рецепти за нвд

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

Скоро ходих в командировка в провинцията и ме гостиха нещо простичко и традиционно, за което не бях се сетила, казва се "Вретено" :

взимаш пилешко или свинско филе, слагаш в средата кисели краставички, варено яйце, кашкавал или друго по желание и го завиваш на руло.
Рулото може да се зашие или забоде с клечки.
След това го печеш на скарата.
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
AriesV
Ученик
Ученик

Post by AriesV »

И към горната рецепта:
500 грама зеле
200 грама моркови
25 грама зехтин
Зелето и морковите се настъргват ситно (най-добре на комбайна, хем бързо, хем лесно) :D Добавяте олиото, разбърквате добре. Оцет на вкус. Аз лично сол не добавям. :D
Резултат:
4 порции. Мазнини - 60% Въглехидрати - 3.3 грама на порция. Калоричност - 100/порция
Snow
Ученик
Ученик

Още една рецепта :)

Post by Snow »

Ето още нещо от мен :)

Пиле Плакия

Пиле(за 1 порция) - около 150 гр.
Масло- 1 ч.л
1 морков
целина 1/2 главичка
кромид лук- 1 глава
чесън-1-2 скилидки
червени домати (незадължително) - 1-2 броя
магданоз - 1 с.л ситно нарязан
дафинов лист -1/2 лист
лимон 1-2 филийки
сол - на вкус
лимонов сок или бяло вино - 1 с.л
чер. пипер - 3-4 зърна

Парчето пиле добре се измива,залива се с гореща вода и ,ако искате можете да си го посолите.Оставя се да ври на тих огън,докато месото поомекне.След това се слагат последователно според твъростта им зеленчуците. - най напред -почистените,измитите и нарязаните на ивички целина и моркови.После лука,чесъна, давиновия лист и черния пипер.Към почтиготовото месо се прибавят маслото и обелените, нарязани на едро домати и лимоновия сок. Ври оше малко на тих огън, като накрая се поръсва с магданозаи отгоре се поставят филийки лимон. Може и да се запече в умерена фурна.
Поднася се студено
Ако се нуждаеш от поражението на друг,за да победиш,ти си зависим от страха сам да бъдеш победен.Победител,който се страхува,не е истински победител.
Post Reply