Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

PT
Студент
Студент

Post by PT »

А между другот съм живял на село а не съм само чел и си представял какво ли им е на селяните. И мога да ти кажа със сигурност че за тях природата не е враг. Те я обичат, уважават и се учат от нея.
jihad4o
изгонен.

Post by jihad4o »

no_purpose wrote:годините нямат значение, щото и на 100 да си, ако не си живял и 1 ден на село или не си говорил с хората, или пък чел книги за тях пак няма да знаеш как се чувстват селяните.
с четене тая работа не става. и с говорене не става. ако не си селянче - няма как да знаеш кво му е на човек на село.
zImage
Студент
Студент

Post by zImage »

PT wrote:А между другот съм живял на село а не съм само чел и си представял какво ли им е на селяните. И мога да ти кажа със сигурност че за тях природата не е враг. Те я обичат, уважават и се учат от нея.
Като човек прекарал 90% от времето между 3 и 15 годишна възраст на село мога да потвърдя.
We have nothing to fear but fear itself.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
Nothing tastes as good as being lean feels.
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

cranberry wrote:малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
Яж тахан. Яж ядки. Внимателно проучи къде има калций и ще разбереш, че млечните не са перфектния източник....все пак в голяма част от света не се употребяват млечни, но хората нямат калциев дефицит. :) Според мен тахана (сусамовото масло) е много по-добър източник на Калций.
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

мисля да се откажа трайно от киселото мляко.

последните 3 дни, веднага след като хапна кисело мляко и ме заболява корем лудо.

тесТвах :-) с всички храни около него (които ям), дали дават дефект, не. така че горкото излиза от употреба.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

cranberry wrote:малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
Няма лошо, може да си вземеш Калмацин.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

ех, добре беше на времето като мразех кисело мляко - тва от както се помня вси4ки опити на милата ми баба да ме накара да ям кисело мляко вклю4ително домашно с ягоди малини и не знам си кво си в него приклю4ваха с повръщане и рев от моя страна - сега ми е вкусно, ама не го ям, луда работа
сори за офтопика
PT
Студент
Студент

Post by PT »

НЕ.:!: :!:
Яж зелени листни зеленчуци и ядки и сусам, ако те е много страх. Ескимосите ядат само месо и риба и нямат проблем с остеопороза. Тези които не са се цивилизовали де. Цивилизованите са се сдухали отвсякъде и обикновенно тях дават за пример, когато говорят за ползата от млечните, калция и т.н. Ако не ядеш захар и бяло брашно организмът ти няма да губи калций и ще си набавя достатъчно от нормалната природна храна.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

добре, благодаря
питахм защото нали сега е мн модерно да се говори за калций, както и да е
а тоя сусам как и с какво да го ям?
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

С лъжичка от пакетчето. ;)
Суров.

Е, може и на салата де :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Sky
Ученик
Ученик

Post by Sky »

Просто приятелски съвет от личен опит: НЕ вкусвай сусамовия тахан :!: Никога.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Sky wrote:Просто приятелски съвет от личен опит: НЕ вкусвай сусамовия тахан :!: Никога.
Ха-ха, ти нищо не каза :)
"Не мисля за бял слон" ;)

Но съветът е уместен, де :)
Low fat - low food
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Sky wrote:Просто приятелски съвет от личен опит: НЕ вкусвай сусамовия тахан :!: Никога.
вкусвала съм го преди време... :x
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Суровият сусам е полезен. Можеш да си хапваш по лъжичка или две на ден, както прецениш.

Таханът е много вкусен и пристрастява :)
Low fat - low food
Post Reply