А между другот съм живял на село а не съм само чел и си представял какво ли им е на селяните. И мога да ти кажа със сигурност че за тях природата не е враг. Те я обичат, уважават и се учат от нея.
no_purpose wrote:годините нямат значение, щото и на 100 да си, ако не си живял и 1 ден на село или не си говорил с хората, или пък чел книги за тях пак няма да знаеш как се чувстват селяните.
с четене тая работа не става. и с говорене не става. ако не си селянче - няма как да знаеш кво му е на човек на село.
PT wrote:А между другот съм живял на село а не съм само чел и си представял какво ли им е на селяните. И мога да ти кажа със сигурност че за тях природата не е враг. Те я обичат, уважават и се учат от нея.
Като човек прекарал 90% от времето между 3 и 15 годишна възраст на село мога да потвърдя.
малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
cranberry wrote:малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
Яж тахан. Яж ядки. Внимателно проучи къде има калций и ще разбереш, че млечните не са перфектния източник....все пак в голяма част от света не се употребяват млечни, но хората нямат калциев дефицит. Според мен тахана (сусамовото масло) е много по-добър източник на Калций.
cranberry wrote:малко в страни от спора - от около месец не съм яла нищо млечно (с изключение на 2-3 пар4енца кашкавал преди 2 седмици). трябва ли да пия калций под някаква форма (нещо витамичета), или си го набавям от другата храна?
ех, добре беше на времето като мразех кисело мляко - тва от както се помня вси4ки опити на милата ми баба да ме накара да ям кисело мляко вклю4ително домашно с ягоди малини и не знам си кво си в него приклю4ваха с повръщане и рев от моя страна - сега ми е вкусно, ама не го ям, луда работа
сори за офтопика
НЕ.
Яж зелени листни зеленчуци и ядки и сусам, ако те е много страх. Ескимосите ядат само месо и риба и нямат проблем с остеопороза. Тези които не са се цивилизовали де. Цивилизованите са се сдухали отвсякъде и обикновенно тях дават за пример, когато говорят за ползата от млечните, калция и т.н. Ако не ядеш захар и бяло брашно организмът ти няма да губи калций и ще си набавя достатъчно от нормалната природна храна.