Резултати с ВМ-НВД

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Angus
Ученик
Ученик

Post by Angus »

Аз тази сутрин съм 78кг при старт 88 на трети януари.And I feel good.
Имам още някой друго кило да свалям, но започнах да си влизам в дрехите които носих в най добрите си дни. Пресата ми започва да се очертава отстрани и най-горния ред плочки май опитват да се покажат. Жена ми отначало гледаше с насмешка на инициативите ми , сега иска да и правя меню и да и показвам упражнения. Значи един вид страхува се да не ме отърве,хе-хе :wink: . Мисля да и дръпна упражненията за вкъщи. Само ако някой може да ми каже къде във Варна мога да и купя такава топка.

Благодаря за подкрепата. Психото е много важна част от всяка система.
Поздрави на успелите, на тези които почват сега желая УСПЕХ!
Кой ако не АЗ, кога ако не СЕГА!?
Boby_
Ученик
Ученик

Post by Boby_ »

Аз попаднах на тоя форум съвсем скоро (всъщност една приятелка ми го преподъча), но като гледам, май ще се задържа (освен ако някой не ме изгодни междувременно) - влизат интересни хора, можеш да поспориш, без да те напсува някой несъгласен, т. е. средното ниво на интелигентност и толерантност на участниците е достатъчно високо. :lol:
Нека споделя малко от моя опит. За съжаление никога не съм спазвал точно ВМ-НВД диета, но винаги съм бил доста близо до нея.
Да започна от това, че преди година (да, точно година) бях достигнал "завидното" тегло от 120 килограма, бях тотално обездвижен, изпробвал няколко "чудодейни" едноседмични диети (много глад, никакъв резултат). Висок съм (малко повече от 190 см), но все пак 120 кг. са си много, особено когато са съчетани с 33% мазнини, хипертония, повишен холестерол и триглицериди, болки в коленете... Това беше стартовата ми точка.
Реших, че трябва да започна да тренирам. По-точно жена ми ме закара във фитнес залата почти на сила. Съчатех тренировки за начинаещи (аеробни упражнения, комбинирани със силова тренировка за цяло тяло) с диета. Отначало просто си броях калориите. После изпробвах една диета, която ми донесе доста добри резултати (нисковъглехидратна, но и нискомазнинна, предимно зеленчуци и белтъчини). Напълно съзнавах, че тази диета не може да се спазва дълго време и то не само заради отрицателния калориен баланс, а и заради липсата на определени вещества в храната. Все пак останах няколко месеца на нея и за моя изненада взех да свиквам и да не чувствам онзи постоянен глад, който преди година ме караше да ставам в 2 посред нощ, да отварям хладилника и да мажа филия след филия с каквото намеря вътре. Резултатите не закъсняха. Отначало рязко отслабнах, а после започнах равномерно да губя тегло (около 2 кг. месечно). Изкарах така около 8 месеца, след което "омекотих" диетата - започнах да си позволявам по малко въглехидрати и по повече мазнини. Тренирах вече 4 пъти седмично със сплит, като престанах (къде от мързел, къде от липса на време) с аеробната част от тренировката. Всъщност така тренирам и досега. Килограмите ми се задържаха на 90, но мазнините продължиха да падат.
В момента (точно година по-късно) продължавам да съм 90 кг., мазнините ми се колебаят в границите 13-14% (още имам работа в тази насока, но и търпение не ми липсва). С други думи свалил съм 30 кг., от които 27 кг. мазнини и едва 3 кг. мускулна маса, приключих с хипертонията, холестерола и триглицеридите - спрях с терапията против повишено кръвно и в момента не пия никакви лекарства, освен витамини, чувствам се чудесно в кожата си и харесвам това, което виждам в огледалото. За свалени обиколки и огромни костюми, които се чудя как съм изпълвал преди, изобщо няма да говоря.
:lol: Тая история ми струваше доста пари за облекло, но с кеф бих ги дал отново и отново. :wink:
В момента гледам да се храня рационално, като не мога да нарека това, което правя, диета. Хранененто ми е близко до вашага НВ-ВМД, но не е толкова крайно. Никой на тоя свят не може да ме откаже от захарта в кафето - това е един от компромисите, които правех дори и при най-строгите ограничения, които си бях наложил. Нямам нищо против готовите колбаси (поне когато не се замислям за това как се приготвят и какво точно съдържат :lol: ), също така слънчогледовото олио е част от храната ми. Избягвам въглехидрати - гледам да не ям нищо сладко (хм, освен когато не съм силно изкушен от крем-карамел, който е почти единственото, на което не мога да устоя), никакви картофи и никакви хлебни изделия, минимум ориз. Все пак когато да кажем в стола в офиса има само храни, които съдържат въглехидрати, не стоя гладен, отвреме навреме си позволявам чашка концентриран алкохол (бирата я "забраних" много отдавна и почти не ми липсва). Освен това не наблягам на мазнините, просто не ги ограничавам. Добавките, които съм взимал, бяха млечен или суроватъчен протеин, някоя и друга капсула Л-карнитин, витамини. Всичко това - отвреме навреме (т. е. през повечето време не съм ги взимал).
Ако трябва да си призная прегрешението, в началния етап на отслабването си взимах минимална (настина много ниска) доза от лекарство, съдръжащо метформин и понижаващо кръвната захар, а в същото време намаляващо резорбацията на храната в тънките черва и въздейставщо на хипофизата по посока намаляване на апетита. Търговското му име няма да цитирам. В един момент обаче усетих, че ми пречи много на тренировката в залата - поради понижената кръвна захар (вероятно) нямах сили и буксувах на едно място, затова спрях с този медикамент.
В общи линии това е историята. Сега продължавам по тоя път, по който тръгнах преди година, поставям си високи цели и смятам да ги достигна (не виждам какво ще ми попречи всъщност, освен ако не ме бутне кола или не се гътна от западнонилски енцефалит преди това :lol:). Успех на всички, които са решили да пробват - апетитът идва с яденето. Т. е. липсата на апетит идва с неяденето - така звучи по-подходящо за случая. :lol:
Аз
Ученик
Ученик

И аз да се похваля

Post by Аз »

Най- после!Кантарчето мръдна още 1 кг надолу!!!Така бях щастлива вчера, като закова на 56 :) :) :) Това ми е 4-та седмица на НВД. Първите 5 дни се разделих с 3 кг и после нищо, но не се отказах. Защо се получи така- може би, защото имам малко за сваляне?Само още 3 кг и урааа!!! Но и сега ми стават дрехи, които до скоро не закопчавах. Така се радвам!!! Тук май никой не се е оплакал от липса на добри резултати, но ако има такива-НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙТЕ! Продължавайте и ще успеете! И още нещо-от фитнеса ли, не знам и аз, но цялата фигура ми се промени Освен коремната стена, за която писах вече във форума, някак се усещам променена.Дрехите ми се изпъват на едни места и се разхлабват на други-различни от преди...
Значи не съм обречена все да дебелея :) Успех и на вас!!! И да си призная, през цялото това време си позволявах на около 5 дни по някое сладко прегрешение.А миналият четвъртък...срам ме е да си кажа, но закръглих на около 350гр. сладкиши :cry: Ама така ме хвана яд за други неща, че...Както и да е!Сега съм изпълнена с енергия и желание да продължа.ЖЕЛАЯ ГО И НА ВАС!
Тина
Ученик
Ученик

Post by Тина »

5-ти месец съм на НВД.В момента съм в много добра форма, остава само 1 килце да преборя, но съм много доволна.Имам повече енергия и сила от когато и да било и най-вече се радвам,че започнах да се храня здравословно.Опитвам се да уча и дъщеря ми така да хапва,обаче все налита на бонбонки и шоколади, :roll: ,все пак е на 2.5 и се надявам с течение на времето да свикне. Благодаря на Милко и Галя!Поздрави на всички участници във форума за постигнатото!
Аз
Ученик
Ученик

Post by Аз »

Галя и Милко, може ли един съвет? А как да не допускаме напълняване?Още не съм достигнала желаните размери, но май съм по-близо от колкото ми се вярваше. За което съм само и единствено благодарна на вас и момичето, което ми показа вашият сайт!!!Ето моето виждане за нещата. Не мисля, че цял живот ще издържа на подобен режим.т.е. без нито веднъж нещо от продуктите, които не се допускат-шоколад, сладкиш, пица или нещо др.Сигурна съм, че тук се срещат и такива хора, но не ми се вярва болшинството да са така.Е, как да продължа?Идея нямам...И сега се сещам нещо-преди да започна този режим хапвах много сладкиши-с килограми понякога...Не съм имала проблем с други неща, винаги съм предпочитала млечните храни, дори на месото не държах, но за сладкиш...Но предпочитах тестените, от типа на кексове, бисквити, сладки и др. в които има повече тесто.Сега въпреки, че отслабвам си позволявам от време на време нещичко за награда, но вече харесвам например шоколад, някаква супер сладка вафла или нещо такова.Т.е. нещо много сладко от което изяждам малко.Определено вкуса ми към сладкото не е изчезнал, но се е променил. Вие имате ли някакво обяснение?Възможно ли е да е от променения начин на хранене?И това по-добре ли е?Освен това, като калории за деня не прекалявам.Това, което съм приела с шоколада си го приспадам от др.храни, които са изцяло млечни и вероятно и като % въглехидрати не надвишавам нормите.Ако продължа така с храненето ще продължа ли да отслабвам?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Аз wrote:Галя и Милко, може ли един съвет? А как да не допускаме напълняване?Още не съм достигнала желаните размери, но май съм по-близо от колкото ми се вярваше. За което съм само и единствено благодарна на вас и момичето, което ми показа вашият сайт!!!Ето моето виждане за нещата. Не мисля, че цял живот ще издържа на подобен режим.т.е. без нито веднъж нещо от продуктите, които не се допускат-шоколад, сладкиш, пица или нещо др.Сигурна съм, че тук се срещат и такива хора, но не ми се вярва болшинството да са така.Е, как да продължа?Идея нямам...И сега се сещам нещо-преди да започна този режим хапвах много сладкиши-с килограми понякога...Не съм имала проблем с други неща, винаги съм предпочитала млечните храни, дори на месото не държах, но за сладкиш...Но предпочитах тестените, от типа на кексове, бисквити, сладки и др. в които има повече тесто.Сега въпреки, че отслабвам си позволявам от време на време нещичко за награда, но вече харесвам например шоколад, някаква супер сладка вафла или нещо такова.Т.е. нещо много сладко от което изяждам малко.Определено вкуса ми към сладкото не е изчезнал, но се е променил. Вие имате ли някакво обяснение?Възможно ли е да е от променения начин на хранене?И това по-добре ли е?Освен това, като калории за деня не прекалявам.Това, което съм приела с шоколада си го приспадам от др.храни, които са изцяло млечни и вероятно и като % въглехидрати не надвишавам нормите.Ако продължа така с храненето ще продължа ли да отслабвам?
Лично аз за себе си смятам сладкишите за вреда. Не бих се награждавал с тях. По-скоро бих задоволявал вкус/пристрастеност към тях с тях. Решението е във визията за храната и отражението и втрхи здравето и живота. Кое става за храна и кое не. Което не става, а сме пристрастени - постепено го преодоляваме/намаляваме.

Кондиционен треньор
ellyst
Ученик
Ученик

Post by ellyst »

Е, добре съм ви заварила и аз)))))
Впечатлена съм от разходката си из форума- от два-три дни съм тук и вече съм на НВД !))))
Драги модератори, поздравявам ви за здравословната и благородна кауза. Факт е, че обществото затлъстява и основен фактор е ниската култура на хранене и неинформираността на хората какво си причиняват с безразборното ядене. Аз съм илюстрация на това. От чудесните 55 кг. на ръст 175 допреди четири-пет години, сега съм 88. Причини- чревоугодничество, застоял начин на живот, едно раждане /преди две годни/ и правенето на нищо за промяна на ситуацията. Трупах си килца и гузно, с чувство за вина си казвах: Е, така и така съм му изтървала края, голяма работа- още един хамбургер.... Но вече твърдо съм решена да се простя с вида си на сумистка и да вляза в старите си дрешки, които /от носталгия / запазих. Милко, Галя, ще се радвам ако ми помагате да се ориентирам в ситуацията, че от толкова информация за кратко време в главата ми е пълна каша.
От три дни се старая да спазвам НВД - изключих хляб, картофи, ориз, боб- вчера ядох кисело мляко, печени пилешки крилца/5! ама бяха много вкусни/ , варено яйце, днес закусих с около 50 гр. сирене, десетина маслини и кофичка кисело мляко, обядвах бульон/от тези на кубчетата/ - 250 грама, следобед ще изям още едно кисело мляко, а вечерята ми ще е кюфте с гъби в було и таратор. На ден пия по 2-3 кафета, пуша и съм пред компютър, но сутрин и вечер започнах с гимнастика и коремни преси.
Всъщност най-големия ми проблем е изчисляването на калориите. Мисля, че оптималното количество което трябва да приемам е около 1300-1500, за да започна да свалям, но като нямам кантарче за продукти, не знам колко точно изяждам, съответно не мога да преценя количеството калории...
Та това е. Стискайте ми палци - започнах с 88 кг. на 23.03.2005 - да видим до 25.04.2005 до къде ще съм я докарала...
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Аз wrote:Галя и Милко, може ли един съвет? А как да не допускаме напълняване?Още не съм достигнала желаните размери, но май съм по-близо от колкото ми се вярваше. За което съм само и единствено благодарна на вас и момичето, което ми показа вашият сайт!!!Ето моето виждане за нещата. Не мисля, че цял живот ще издържа на подобен режим.т.е. без нито веднъж нещо от продуктите, които не се допускат-шоколад, сладкиш, пица или нещо др.Сигурна съм, че тук се срещат и такива хора, но не ми се вярва болшинството да са така.Е, как да продължа?Идея нямам...И сега се сещам нещо-преди да започна този режим хапвах много сладкиши-с килограми понякога...Не съм имала проблем с други неща, винаги съм предпочитала млечните храни, дори на месото не държах, но за сладкиш...Но предпочитах тестените, от типа на кексове, бисквити, сладки и др. в които има повече тесто.Сега въпреки, че отслабвам си позволявам от време на време нещичко за награда, но вече харесвам например шоколад, някаква супер сладка вафла или нещо такова.Т.е. нещо много сладко от което изяждам малко.Определено вкуса ми към сладкото не е изчезнал, но се е променил. Вие имате ли някакво обяснение?Възможно ли е да е от променения начин на хранене?И това по-добре ли е?Освен това, като калории за деня не прекалявам.Това, което съм приела с шоколада си го приспадам от др.храни, които са изцяло млечни и вероятно и като % въглехидрати не надвишавам нормите.Ако продължа така с храненето ще продължа ли да отслабвам?
Здравей,
нормално е желанието за сладко да е спаднало, просто тялото има достатъчно енергия през цялото време и няма нужда да ти праща спешни сигнали за доставка на бърза енергия. С времето вкуса ти към сладкото съвсем ще изчезне. Ако всеки ден не се храниш с шоколад, няма проблем. От време на време хапвай по малко и приспадай от калориите. Не го насърчавам, но няма да умираме сега за единия шоколад. Мисли за НВД като рамка, не затвор.
Не мога да ти кажа дали ще продължиш да отслабваш, това зависи от движението, от вида и количеството на храната?
Ако спреш винаги може да направиш по-рестриктивна НВД и пак да свалиш. 1 кг са 7000 калории излишък, не е толкова лесно да го качиш:)
ellyst
Ученик
Ученик

Post by ellyst »

УРА! 4 кг. за 5 дни! Страшно съм доволна. Обаче не съм сигурна какво количество калории минимум мога да поемам- вчера например за цял ден ядене ми се събраха 1280? А не съм останала гладна...

Ето какво ядох днес до тук:
закуска- 200 гр кис.мляко 3.6% + 3 лъжици овесени ядки
кафе без захар
обяд- 250 гр. пил.филе с извара и гъби на фурна
кафе без захар

Следобед ще ям 200 гр. кисело мляко и печени фъстъци-100 гр.
за вечеря- омлет със сирене.

Дали е достатъчно или е в повече?
Елф
Ученик
Ученик

Re: Резултати с ВМ-НВД

Post by Елф »

От 21. 01. 2005 г. съм на НВД.
Старт - 94 кг.
към 10. 03. 2005 г. съм на - 9 кг.

Галя, целувки и поздрави от Гринуйч!
Ст. асистент
Ст. асистент

opal wrote::D Здравейте!Поздравявам Ви !Опитвам се да съм на ВМ-НВД , трудничко ми е защото от години съм вегетарианка.На 38 години съм ,155 см. ,43 кг .За мен спорта е нечин но живот.Любителка съм на комбинираната гимнастика.Обожавам- зърнените култури,елда,просо,царевица.Как се вписват в ВМ-НВД?
Здравей,
имам опит с клиенти като теб и ВМ-НВД не се вписва добре в такъв начин на живот. По -добре помисли за калорийна рестрикция с храните, от които винаги си се чувствала добре като вегетарианка, за да няма резки промени в храненето. Вегетарианството и ВМ-НВД са доста различни и ако наистина се чувстваш добре от начина си на хранене, не виждам защо да го променяш. Включи кисело мляко и рибено масло към храната си. Иначе се придържай към естествена и малко обработвана растителна храна, масла от ядки, сурови ядки и млечни продукти в калории разумни за целите ти. Ще бъде интересно да видим как изглежда дневното ти меню.
Поздрави:)
bidita
Ученик
Ученик

Post by bidita »

Само аз ли съм толкова смотана :( Имам да сваля след раждане 4кг и няма мърдане :( 2 седмици бях на НВД и нищо!После почах една диета само на месо,яйца и салата и за 10дни съм сами минус 1кг :( Вярно,там няма ограничения за месо,освен кревмирши.Ям доста луканка и риба в консерви.Защо не отслабеам :( Преди две г. свалих 25кг с помощта на разделното хранене(ядях основно плодове) и ги задържах до бременноста,когата пак с разделно хранен качих 12кг.Да,ама сега тези 4кг, 7 месеца след раждането не мога да ги сваля и вече ме хваща отчаянието :( Какво да правя :roll:
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

bidita wrote:Само аз ли съм толкова смотана :( Имам да сваля след раждане 4кг и няма мърдане :( 2 седмици бях на НВД и нищо!После почах една диета само на месо,яйца и салата и за 10дни съм сами минус 1кг :( Вярно,там няма ограничения за месо,освен кревмирши.Ям доста луканка и риба в консерви.Защо не отслабеам :( Преди две г. свалих 25кг с помощта на разделното хранене(ядях основно плодове) и ги задържах до бременноста,когата пак с разделно хранен качих 12кг.Да,ама сега тези 4кг, 7 месеца след раждането не мога да ги сваля и вече ме хваща отчаянието :( Какво да правя :roll:
Колко калории ядеш на ден?

Кондиционен треньор
bidita
Ученик
Ученик

Post by bidita »

Сутрин 2-3 яйца.За обяд парче лукана и вечеря,пиле на грил(или риба)+ салата(зелева,или зелена).Споменах,че съм уж на безбъглехидратна диета :roll:
Ст. асистент
Ст. асистент

bidita wrote:Сутрин 2-3 яйца.За обяд парче лукана и вечеря,пиле на грил(или риба)+ салата(зелева,или зелена).Споменах,че съм уж на безбъглехидратна диета :roll:
Няма уж:) Махай луканките:) Може да качиш количеството на месото и да хапваш повече мазнини за около седмица.
Post Reply