За разделното хранене и още нещо...

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: За разделното хранене и още нещо...

Post by Милко Георгиев »

margito wrote:Привет!
Имам въпрос към вас!
Баба ми беше на диетолог и близо 6 месеца се храни разделно!Отслабна с 8 кг. и в момента е на режим за задържане!
Проблемът е,че дори и най-малкото "прегрешение" предизвиква адски стомашни болки! :shock:
Четох някъде,че след като човек се храни разделно по-продължително време,се получава този "ефект"!
Въпросът ми е,по какъв начин това може да се преодолее и към какъв режим на хранене ще е добре да се насочи,за да не стресира организма си!
Пак повтарям,че целта е задържане на кг.-те!
Мислех си за НВД,но на нея лекарите са и казали да ограничи мазнините до минимум,заради висок холестерол и куп други проблеми!
Впрочем,благодарение на този режим,за тези 6 месеца,холестерола се нормализира,но все пак не е желателно да набляга на мазнините!
Освен това има анемия и понякога се налага да и преливат кръв и някакъв серум!
Идеята е да си набавя всички необходими вещества без да си върне кг.-те!!!
Аз самата от месец и половина се храня разделно и започнах да се замислям за евентуалните последици!? :roll:
Моля ви за съвет!!!
Доста лекари едно си знаят и си го баят. Чети за холестерола в следните два линка. Накратко добре е да се приема с хубава храна и не е добре да се ограничава.
www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
www.thincs.org
Как е жлъчката на баба ти?
Не се занимавай с разделно хранене.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

margito wrote:Благодаря за информацията!Ще прочета внимателно написаното за холестерола!
Иначе баба ми,доколкото знам няма проблеми с жлъчката!
Вече стигнахме до извода,че не трябва да се продължава с разделното хранене!
Въпросът е,кой режим на хранене ще бъде най-подходящ за нея!?
Впрочем и аз доста се чудя как да се храня за в бъдеще!!?
Както вече споменах-храня се разделно от месец и половина и за сега се чувствам отлично! :D
Но не бих искала да стигам до този момент... :?
По принцип искам да сваля няколко кг.,но основното е,че искам да открия най-подходящият за мен режим на хранене за напред!А не само да се лутам...
Висока съм 1.70 и тежа 65кг.(22г.) Или поне тежах...На кантарът ми не може да му се има голямо доверие! :x
Сега показва 62,ама знае ли човек!? :?
Така или иначе тези няколко кг. искам да ги сваля постепенно,без драстични диети!
С нетърпение очаквам съветите ви!
Thanks! :wink:
Не виждам причина, ти и баба ти да минете на ВМ-НВД.
Ти ще трябва да си при лек отрицателен калориен баланс, за да започнеш да сваляш.
Разгледай форума ни за ВМ-НВД и питай за каквото не ти е ясно.

Кондиционен треньор
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Здравей,
най-лесно е да се взимат безобидни храносмилателни ензими като Фестал примерно със смесените храни за да няма болки. Също е добре да се води хранителен дневник и да се записва кои храни провокират болките. След време отминава, и на мен ми е било така. Комбинирайте "забранени за комбиниране" храни в малки количества и не повече от 1-2 наведнъж.
maravesi
Ученик
Ученик

Post by maravesi »

Абе,като казахте болкив стомаха и се сетих,в4ера пак така-когато ям зелен4уци(когато н сам яла няколко 4аса),примерно в4ера ядох броколи,а и с моркови така се полу4ава,ме заболява корема все едно съм гладна,но ям ли пове4е ме заболява о6те пове4е.Слу4вало се е и с кафе и гледам като пия кафе да ям не6то..4увала съм 4е са някакви на4енки на гастрит,но тогава не обърнах внимание и 4ак сега се замислих...Де да знам,ба6та ми има язва,може да има не6то об6то.
И ако е язва НВД противопоказна ли е?
Мерси много
Поздрави

Веси
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: Относно НВД...

Post by Милко Георгиев »

margito wrote:Току що изчетох темата за ВМ-НВД!
Имам няколко въпроса:
Забранени ли са овесените ядки,житото,пълнозърнестият хляб?
Напълно ли трябва да изключа прясното мляко и ако да-защо?
Бихте ли ми изчислили необходимият дневен прием?!Не се оправям много,много с таблици и сметки! :oops:
Както вече споменах-170см-65кг.,струва ми се?! :? ,22год.
Старая се да ходя на фитнес поне веднъж седмично,но в момента нямам абсолютно никакво време!!! :twisted:
Иначе,правя малко гимнастика сутрин,но наистина малко... :oops:
Също искам да попитам-позволените храни по всякакъв начин ли мога да ги комбинирам?!
Това е засега...
8)
Овесените ядки и житото не са подходящи за НВД.
Може да пиеш по една чаша на ден прясно мляко, ако държиш.
Опитай да ядеш по 1500 ккал на ден, разпределени на 3 хранения по около 500 ккал.
Може да комбинираш храните свободно. Добре е да има протеин и мазнини заедно, вместо само мазнини например.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Re: Още въпроси...

Post by Милко Георгиев »

margito wrote:Продължавам с пълна сила да чета написаното във форума и имам още няколко въпроса...
Наистина ли суровото кашу е отровно?!Защото го обожавам... :roll:
Може ли да се ядат сушени плодове-фурми,кайсий,смокини?!
Ами мед и натурален шоколад?!
Ако да-по колко?!
Освен това имам въпрос по отношение на аспартама!
Тъй като наскоро разбрах колко е вреден,спрях да си подслаждам чаят с подсладител!Обаче понякога консумирам продукти,като например корни-без захар,в които със сигурност се съдържа аспартам!
Фатално ли е това,при положение че не ги консумирам в големи количества и всеки ден?!
Освен това приятелят ми е купил някакви специални овесени ядки с мюсли,фибри,сушени плодове и аспартам! :x Чудя се дали да ги ям!?
След като прочетох няколко статий,направо незнам...дали изобщо да си позволявам да го консумирам,било то и в минимални количества!!?
По въпросът за триците,които Галя препоръчва,искам само да кажа,че това е едно от малкото неща,от които съм получавала мнооого остри стомашни болки!!! :twisted: Явно доста дразнят стомаха!(Или поне при мен е така!)
И последно...(за сега :roll: ) Много ме притеснява фактът,че след като започна да свалям(Дай Боже! :wink: ) има опасност да остана без гърди! :shock: Какво може да се направи по този въпрос?!
Мерси предварително и моля за извинение,ако съм ви досадила прекалено!!! :oops:
Сушените плодове, мед и т.н. имат много въглехидрати. Ако ядеш по 1500 ккал на ден общо, то не повече от 75 гр. въглехидрати (20% от 1500 ккал / 4).
Не е фатално да ядеш корни 3-4 пъти в месеца, но определено е излишно.

Кондиционен треньор
Post Reply