ВМ-НВХ резултати майка и бебе

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Icoico
Ученик
Ученик

ВМ-НВХ резултати майка и бебе

Post by Icoico »

Описвам резултатите от ВМ-НВХ на жена ми и на сина ми, който се роди на 19 Март т.г.

През втората част от бременността тя приемаше рибено масло от различни производители (без малките червени топчета за пуйчета) както и голямо количество майонеза, яйца и масло, но храненето и не беше така изчистено тъй като тъкмо откривах информация за ВМ-НВХ. В последните два месеца следните продукти присъстваха в менюто й всекидневно: яйца, 1-3 чаши кефир дневно, масло (масленост>82, вкл и домашно с неизвестна), месо (телешко, свинско с мазнината), както и различни ядки с изключение на фъстъци. Веднъж в седмицата и дроб, домашно сирене направено от кефир, каймак и сланина. По време на престоя в родилно бе принудена да се храни с кренвирши, обикновени бисквити и "натурален" сок. Няма да коментирам практиката на градската болница - поредния фарс! След изписването се върна вкъщи с бебе 4.2 кг, 54 см, гласовито и оформено. 20 дни след раждането малкия бе 60 см, силен и с добра координация. Още на втората седмица фокусираше погледа си върху силуетите над него и се усмихваше, протягайки ръка към обекта. Доколкото знам това е необичайно рано! Храни се изцяло с кърма, съвета за хранене с вода и захар пренебрегнах още на 5-ия ден! В менюто на майчето вече влиза рибено масло на NOW -ultra omega, по 2 на ден. Този растеж и развитие отдавам на диетата и нищо друго!

Благодаря на Милко за отделеното внимание относно ВМ-НВХ!
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

Честито! Да ти е жив и здрав :)
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

честито! :) Да ти е жив и здрав сина и да ви радва!

Моето бебе също проявява разни признаци на ¨ранно развитие¨, но по-важното, според мен, е, че им даваме страхотен старт за цял живот. Аз също не давам вода, камо ли пък със захар [ss_loathing_2]
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

благодаря!cremcaramel, и на теб да ти е жив и здрав,радвам се за теб!Наистина какъв по-добър старт от този,един безценен подарък,който,за съжаление на много от нас нашите родители не са ни дали :wink:
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

Icoico, честито ви детенце! Да расте здравичко и много да ви радва!
Блазе на жена ти с такава подкрепа.

Мога да потвърдя с ръка на сърцето връзката между храненето на бременната и развитието на детето. Моята дъщеричка е вече на година и половина, първо козле е на детската площадка и между другото проявява склонност предимно към кисело мляко, мръвки и зелени зеленчуци :mrgreen:
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Честито бебенце! Да сте много здрави и жизнерадостни!
Post Reply