Здравейте!
Реших най-накрая и аз да изпробвам програмата Spider Stamina. Ето как мисля да построя тренировките:
Ден 1:
Набирания (+ скрипец за последните серии с по-ниска интензивност), Лежанка - стамини
Тяга - 3х5
Ден 2:
Гребане, Военна преса - стамини
Клек - 3х5
Ден 3:
Набирания, Наклонена лежанка - стамини
Тяга - 3х5
Ден 4:
Гребане, Кофи - стамини
Клек - 3х5
Ден 5:
Набирания, Лежанка - стамини
Тяга - 3х5
Ще се радвам да споделите мнения за така направената програма.
Благодаря предварително!
Spider Stamina - търся съвети за прилагане на програмата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Идеята да не правя стамини на тяга и клек е да се концентрирам на горната част на тялото. Стамината дава сила, хипертрофия и силова издръжливост. Аз си имам достатъно маса в долната част на тялото и затова възнамерявам да я тренирам с по-висока интензивност и по-малък обем.
Като цяло съм подредил упражненията в дните на принципа - бутащо/дърпащо + клякащо. Просто това е набора от бутащи/дърпащи упражнения, които ми допадат и за да тренирам 5 дни няма как да не ги повтарям.
За липсата на усукващи упражнения - нямам сериозна пречина да не съм ги включил в плана. Смятам, че имам нужда да подобря постиженията си в горните упражнения, преди да започна да правя cable push-pull или full contact twist.
Дам, spiderstamina.com съм го прегледал изоснови
Като цяло съм подредил упражненията в дните на принципа - бутащо/дърпащо + клякащо. Просто това е набора от бутащи/дърпащи упражнения, които ми допадат и за да тренирам 5 дни няма как да не ги повтарям.
За липсата на усукващи упражнения - нямам сериозна пречина да не съм ги включил в плана. Смятам, че имам нужда да подобря постиженията си в горните упражнения, преди да започна да правя cable push-pull или full contact twist.
Дам, spiderstamina.com съм го прегледал изоснови
Много е това. Моя съвет е избери си едно-два движения и прави стамини на тях. Примерно набирания и военна преса и виж как ще ти се отрази. При положение че не си правил стамини досега дай в началото по леко.
Аз бих направил нещо такова:
Ден 1 стамина набирания и тяга (+лег??)
Ден 2 станими военна преса и клек (+гребане??)
Ден 3 почивка
и отначало... Ако искаш си включи някъде по 2-3 серии от бутане от лег и гребанеда не изостават, но не е задължително. Ако правилно си изчислиш началните тежести за стамините и порогресираш на 1-2 стамини ще ти е доста по тегаво отколкото си мислиш.
Като направиш 20тина стамини(което ще ти отнеме около месец по едан хипотетична схема като горната), почини няколко дена, тествай максове и прецени как напредваш, дали можеш да понесеш повече обем и решавай как ще продължаваш.
Аз бих направил нещо такова:
Ден 1 стамина набирания и тяга (+лег??)
Ден 2 станими военна преса и клек (+гребане??)
Ден 3 почивка
и отначало... Ако искаш си включи някъде по 2-3 серии от бутане от лег и гребанеда не изостават, но не е задължително. Ако правилно си изчислиш началните тежести за стамините и порогресираш на 1-2 стамини ще ти е доста по тегаво отколкото си мислиш.
Като направиш 20тина стамини(което ще ти отнеме около месец по едан хипотетична схема като горната), почини няколко дена, тествай максове и прецени как напредваш, дали можеш да понесеш повече обем и решавай как ще продължаваш.
- Милко Георгиев
- Академик