renegade row

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Van
изгонен.

Post by Van »

Ми само помисли кое държи тялото изправено. :) Цялото напрежение отива в корема и го стяга цялостно. За мен лично това е едно от най - добрите упражнения за корем. :) Забелязах, че се прави с доста високи интензивности с по малко повторения както е на клипчето :D
BullDog
Ученик
Ученик

Post by BullDog »

jalokin wrote:да ясно ще го пробвам значи а тежестта я дърпах към корема така ли? или има и др специфика?
Тежестта я дърпай като на гребане с дъмбел, отстрани, не КЪМ корема. Ръката е в една равнина, допираща се до тялото. А бе все едно искаш да си сложиш дъмбела "до теб", на нивото на последните ребра.
(баси кви кретенски обяснения давам, но съм воден от добри подбуди, дано някой не се контузи заради мен)
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

jalokin wrote:или има и др специфика?
1. стягаш корема и задника;
2. буквално "вдървяваш" се :-), и гледаш да не разсипеш чашата горещ чай, която ти е на гърба;
3. издишаш бааавно при спускане (това незнам дали е правилно, обаче на мен ми помага(ше). и не мятай дъмбелите на пода. оставяш тихо.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
locvs
Ученик
Ученик

Post by locvs »

Начална позиция - като за лицеви упори. Раменете идват точно над дъмбелите (пудовките). (Аз в началото ги слагах пред мен :oops: ) Краката са по-широко от раменете, но не прекалено. Пренасяш тежеста изцяло на едната ръка БЕЗ да се извърташ в кръста. Раменете и те не се въртят. Тоест тялото остава право през цялото време. ДОста е пипкаво докато му хванеш цаката. За да контролираш извъртането в таза си слагай нещо на задника. Примерно аз ползвах малък диск от 1,25 кг - усеща се кога тръгва настрани в случай, че завъртиш таза.

Лактите прибрани, пранасяш тежеста изцяло на едната ръка (както на филмчето да можеш да махаш свободно с другата) и гребеш, като лактите вървят по тялото.

Милко някъде беше пуснал усложнен вариант "ренегадско гребане с обръщане" - то също е супер
Eggsistentialist
Timeless!
locvs
Ученик
Ученик

Post by locvs »

Eggsistentialist
Timeless!
Margi
Асистент
Асистент

Post by Margi »

Имам един въпрос. Какво да правя като ми се търкалят дъмбелите? Прочетох в една друга тема тук, че може и на юмрук. Има ли и други варианти?
daniel.panev
Асистент
Асистент

Post by daniel.panev »

Намаляваш тежестите и държиш здраво :?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Margi wrote:Имам един въпрос. Какво да правя като ми се търкалят дъмбелите? Прочетох в една друга тема тук, че може и на юмрук. Има ли и други варианти?
Сложи дискове или нещо друго да ограничат движението им.

Кондиционен треньор
Post Reply