Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

PT wrote:И какъв е отговора?
42
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Аз съм с две ръце за това да не намесваме религията :roll:
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Тони защо не каза по-рано. Знаела си го през цялото време а пък си мълчиш. Това напълно обръща нещата. Всичките ми теории пропаднаха. Аз досега бях убеден че е 24 :lol:
denny
изгонен.

Post by denny »

:lol: :lol: :lol: ХА-ХА,именно!
защо ние хората се вземаме толкова на сериозно?като сме просто едни животинки??
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

PT wrote:Тони защо не каза по-рано. Знаела си го през цялото време а пък си мълчиш. Това напълно обръща нещата. Всичките ми теории пропаднаха. Аз досега бях убеден че е 24 :lol:
Зависи от гледната точка. :wink:
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
denny
изгонен.

Post by denny »

Тази религия сега откъде се взе?Я отивайте да си ядете пържолите и да спите. :)
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

къде остана млякото?
denny
изгонен.

Post by denny »

При бебетата и котетата,където му е мястото
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

TedyK wrote:къде остана млякото?
В коремчето :)

(Т.е. отговорът на този точно въпрос е най-лесен.) :wink:
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

ами темата тръгна от млечни към религия.....
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

TedyK wrote:ами темата тръгна от млечни към религия.....
моята цел не беше да намесвам религията, а да я посоча като една от потребностите ни която много трудно се удоволетворява. ако човек удоволетворява потребностите си по правилен начин, тогава има предпоставки за градивен и успешен живот. ако удоволетворява потребността си от храна по правилен начин, препоставките да е здрав и функционален ще са налични. нвд е средство за постигане на оптимален начин на хранене в настоящите условия на тази планета. на фона на всички други диети и хранителни съвети - замен това е най доброто. за някого може да е вегетарианството(има и такива и те казват че се чувстват добре). целта е да се намери това което е оптимално за отделния индивид. аз съм избрал нвд и имам много лични причини за това. другите оставям сами да решават. аз консумирам кисело мляко на този етап и се чувствам добре. иам полза от него макар че на теория осъзнавам че може да не е най доброто. но докато то работи за мен - защо да се отказвам? а и наличните теоретични аргументи - лично не ме убеждават че киселото мляко е по скоро вредно отколкото полезно.
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

Простотата е начало на природата и връх в изкуството.

винаги търся опростяването. колкото е по ясно и земно, колкото е по реално и логично, колкото е по близо до мисленето и сърцето ..... колкото по просто ..... толкова по добро! нвд е опростен ясен режим. за да го разбере някой има нужда от прозрение. да изоставиш млякото като храна - изисква също лична убеденост. аз я нямам на този етап затова си го пия всеки ден с кеф. като му дойде времето и се откажа - ясно ще аргументирам - ЗАЩО? засега продължавам.
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

[quote="GEORGIOмоята цел не беше да намесвам религията, а да я посоча като една от потребностите ни която много трудно се удоволетворява. ако човек удоволетворява потребностите си по правилен начин, тогава има предпоставки за градивен и успешен живот. [/quote]

Напълно съм съгласна с теб, но не мога да го напиша толкова хубаво... :)
Впрочем, повечето хора дори не опитват да удовлетворят потребностите си, а просто компенсират по най-лесния начин. Често на гърба на дгурите. :roll:
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

PT wrote: Абе много негативи имат и малко позитиви.
По-добре без тях, нищо няма да ти стане, е ще поотслабнеш малко и ще минеш през криза на отказа :roll: , тъкмо ще се докоснеш до това което изпитват наркоманите като отказват наркотиците :P
Хайде малко да слезем на земята :) (Имам предвид разразилата от снощи дискусия, която съм пропуснала онлайн)

От два дни не ям млечни и не се чувствам никак кризисно. Със сусамовия тахан беше по-трудно ;)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

Добре,
а сметаната къде се вписва?
понеже в нея има почти толкова казеин и лактоза, колкото и в прясното мляко :roll:
Post Reply