Пък аз ще се държа на ниво и няма да си призная как орязах вчера разходката..
Просто едни записки
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Капнала съм и направо заспивам пред компа, но ще си напиша поне отчасти отчета за тия дни
. С една дума - тая седмица беше жив ужас. На майтап или не, ама се хващам да си мисля "Айде да идва сесията, че да си почина"
. Обмисляйки във времето думите на pa40 отпреди няколко дни, си признавам, че планът за седмицата се издъни със замах
. Принципно идеята каква беше:
понеделник - голяма разходка пеша (орязах я, доста сериозно)
вторник - тежести (това добре, хубаво стана)
четвъртък - тежести (като горе, пак добре, въпреки че бързах)
петък - самоотбрана ( е тука вече се сринах...почти буквално; и въобще не отидох)
Не съжалявам толкова за пропуснатите дни, все пак една разходка или 20 мин бягане не са кой знае какво...май. Голямата ми простотия обаче за седмицата: в четвъртък преди обяд набарах някакви орехи, и черен шоколад. Стана тя каквато стана, след което реших (!), че няма да ям известно време ('щото и от предните дни ми се струваше, че прекалявам с храната). След ок. 24 часа (петък по обед) нещо ми прегладня (съвсем неочаквано!
) и смачках един жълт грейпфрут (ок 230 гр, по липса на по-добра алтернатива; нали бях решила, че съм заета цял ден и няма да имам време да огладнея...). При което към 16h вече не бях на себе си, изтормозена и безкрайно изморена физически и психически (! което бе нещо ново за мен, досега в подобни ситуации не съм се чувствала така..) Реших, че не ми се търчи през глава за самоотбраната, и бавно и славно приключих деня. Освен това стигнах до извода, че ще се храня достатъчно, за да мога да мърдам.
Броенето на храната, колкото и субективно да е при мен, за момента остана настрана; ще се опитвам да си водя само най-груба представа и ...да се надявам, че не прекалявам..
Май трябва да се замисля по-сериозно за запознаване с фитдей например, ама...лятната ваканция, като гледам 
понеделник - голяма разходка пеша (орязах я, доста сериозно)
вторник - тежести (това добре, хубаво стана)
четвъртък - тежести (като горе, пак добре, въпреки че бързах)
петък - самоотбрана ( е тука вече се сринах...почти буквално; и въобще не отидох)
Не съжалявам толкова за пропуснатите дни, все пак една разходка или 20 мин бягане не са кой знае какво...май. Голямата ми простотия обаче за седмицата: в четвъртък преди обяд набарах някакви орехи, и черен шоколад. Стана тя каквато стана, след което реших (!), че няма да ям известно време ('щото и от предните дни ми се струваше, че прекалявам с храната). След ок. 24 часа (петък по обед) нещо ми прегладня (съвсем неочаквано!
"Животът скрит е в дребните неща.
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Колкото до тренировките вторник и четвъртък, ще пробвам накратко да изложа какво сътворих (100% ще омешам някъде, ама айде
):
клек 3*5*65, 2*5*62,5 (вторник)
бг клек 4 или 5? *5*29 (четвъртък, за разнообразие, +/- 1кг)
ренегадско и 2та дни 5*15,75 (брей? серии...вторник май бяха 3; четвъртък 4?5?..не помня!)
скрипец 4*5*45 (само вторник)
гръбни преси/хиперекстензии ли се казва това?/ 4*6*5кг (и двата дни, мн добре го усещам на кръста)
нещото за рамене (с 10 кг лост или 2*3 кг гирички. и 2та дни)
имаше и крака от вис, и опит от същото "висене" (всъщност висенето е на опора на цялата предмишница) да се "набирам" от най-долна до възможно най-горна точка (
е как го обясних
. Мечтата на идиота - някой ден да се набира като човек
)
Е стига вече, изписах си спомените
Не са от най-акуратните, ама пък и кога да седна да ги пиша по-рано... Давам ги за лична ориентировка в бъдеще. Айде, със здраве, и лека нощ. ( и пак, честита Лора на cremcaramel
)
клек 3*5*65, 2*5*62,5 (вторник)
бг клек 4 или 5? *5*29 (четвъртък, за разнообразие, +/- 1кг)
ренегадско и 2та дни 5*15,75 (брей? серии...вторник май бяха 3; четвъртък 4?5?..не помня!)
скрипец 4*5*45 (само вторник)
гръбни преси/хиперекстензии ли се казва това?/ 4*6*5кг (и двата дни, мн добре го усещам на кръста)
нещото за рамене (с 10 кг лост или 2*3 кг гирички. и 2та дни)
имаше и крака от вис, и опит от същото "висене" (всъщност висенето е на опора на цялата предмишница) да се "набирам" от най-долна до възможно най-горна точка (
Е стига вече, изписах си спомените
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Божее, аз и закуска...Тая година беше високосна май,а?!
Тъй и тъй съм тук... - станах рано, и интересно, огладнях по никое време. 3 яйца, към 200гр сметана, салата и 100-150г бяло пилешко за допълнение. Голям глад, голямо нещо
Сега се чувствам по-човек. Следващото ядене ще е най-вероятно довечера, иначе може да смачкам пак някой грейпфрут следобеда. Хубав почивен ден на всички,скатавайте се на топло в леглата, че вънка не е за хора.. 
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Днес, по спомени:
клек 4*5*65, 4,3*62,5кг
ренегадско
4*5*17кг
скрипец 3*5*45кг
лицеви опори 2*11,10
хиперекстензии/гръбни преси 3*6*5кг
открих - онова било военна преса, или поне опит за такава
5*10кг, 3*5*12,5
вдигане на крака от "вис" - 2*10 (що ли не пробвам от шведската стена, че да стане по-весело?!?). Ахъм, и цялото това нещо за ок. 50мин...нещо ме бяха хванали дяволите

клек 4*5*65, 4,3*62,5кг
ренегадско
скрипец 3*5*45кг
лицеви опори 2*11,10
хиперекстензии/гръбни преси 3*6*5кг
открих - онова било военна преса, или поне опит за такава
вдигане на крака от "вис" - 2*10 (що ли не пробвам от шведската стена, че да стане по-весело?!?). Ахъм, и цялото това нещо за ок. 50мин...нещо ме бяха хванали дяволите
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Животът наистина е в малките неща, а абсолютното щастие - в способността да ги оценяваме. Личи ли ми, че днес успях да се докосна до СС?
Очарована съм (и толкова щастлива не съм се чувствала от ..мноого време
); най-накрая видях хора, изцяло въплътили в себе си максимата "Здрав дух в здраво тяло" и открих какво искам да постигна за себе си (като програма минимум
). Открих и че сама ще ми е малко трудно, най-вече защото не виждам собствените си грешки, нооо... прогресът не може да бъде спрян 
Иначе, кака ви Петя се оказа пълно дърво
откъм гъвкавост и физическа форма (не че не се подозираше това де
). В интерес на истината, клекът (!) и скрипецът ми се оказаха най-добре откъм техника (имат малко трески за дялане, но нищо страшно). Ренегадското обаче -
. Няма какво да кажа, освен че не издрапах и 5*5 с 10кг
. Имам си и ново любимо упр (освен истинското ренегадско) - тягата
. Много, много ми хареса. Само заради нея ще гледам да изприпкам тия дни до стария си фитнес и да я упражня, преди да забравя що беше
Другите неща бяха по-обичайни (не че ги умея де
) - wall slides за домашно, заедно с янда пресите (които правя само ако някой ми задържи краката, странно е..), странична преса за разнообразие.. Абе - гот
Аз доволен, и още повече си стискам палци за жребия
И някой ден ще си подаря по-подробно запознаване с клуба - вече не е "Ауди", което ще ме съблазни
Айде стига фермани, наслаждавайте се на малките неща от ежедневието си и ги оценявайте правилно, преди да ги загубите. 
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Боже, обичам го тоз дзвер табатата
4 минути живот, по всяко време
(дори и през сесия
).
http://tabatatimer.com - хем да не забравям, пък и на някой новак може да изтрябва..
http://tabatatimer.com - хем да не забравям, пък и на някой новак може да изтрябва..
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Освен това - днес си взех първата поръчка от iHerb, най-накрая. Не вярвам да докарвам 800 IU вит. Е дневно само от храна, както Noodle беше споменал; затова ще си пия добавките с кеф
Е, и малко да се похваля - -6кг, и, ако не бъркам кардинално, -10см от талията за 3 месеца. Как да не съм happy
Така де, стига толкова
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Мой приятел беше преди няма и месец на Перпендикулярна вселена - 5 дни сериозно колоездене в Родопите. По принцип не е на ВМ-НВД, но ме послуша - взе си сланина и сухо месо(май пастарма каза че е взел в крайна сметка). Беше омешал и някакво количество масло с ядки, каза че е било екстра. Ако омешаш масло и мед също става, в добре затваряща се кутия и нямаш притесненя от разливане/разваляне. Също е имал и някакви сандвичи, а вечер май им бяха носили меса за барбекюта и тн..
Та според мен съвсем спокойно можеш да си вземеш сухо месо, масло и мед и сланина примерно. Зеленчуци и всякакви други неща за вкус - според вкуса
Та според мен съвсем спокойно можеш да си вземеш сухо месо, масло и мед и сланина примерно. Зеленчуци и всякакви други неща за вкус - според вкуса
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
И пак тук
Набързичко само - не съм доволна от онова, което ми продадоха като магнезиева добавка. Уж много популярен препарат, а аз бързах да си взема нещо заради отвратителни среднощни крампи. Е, свършиха таблетките и крампите се завърнаха за отрицателно време. А даже не спортувам особено активно (даже хич, според мен). За бъдещо знание - магнезият беше във формата на orotate dihydrate, 500 mg/табл. Та сега ще търся нещо по-кадърно, някой ако има препоръки, моля да сподели
Иначе какво още: рекох да си пусна едно кръвно изследване, профилактично нали.. 1) че си скъсах нервите, 2) че нямаше смисъл. Ще се моля на всички богове за достатъчно висока заплата, с която да мога да си покривам подбрано доброволно здравно осигуряване и да не ми се налага да се занимавам с тъпотии. Аз си мислех, че е работа на медиците да изискват прегледи и изследвания, не на мен да им се моля за това! Както и да е. Резултатите, за по-разбиращите от мен, ще ги постна после. Само да питам нещото, което най-много ме притесни - след 16 чАса без храна (така се получи преди изследването), и след като ми взимаха кръв 2 чАса след ставане, без да съм пила кафе и само на 2-3 глътки вода, са ми изкарали кръвна захар 5,28 ммол/л. Струва ми се ужасно много. Дали може да е заради 16те часа?
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да, сигурно е затова. Магнезият най-добре се приема през кожата - олио или гел. Също и може да си топиш краката вечер примерно в леген с вода с магнезиев сулфат (английска сол) в него. Също, като си прави изследвания, тества ли си електролитите (защото крампи може да имаш и заради нисък натрий да кажем).
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
Mis_val, ако имаш предвид инсулинова резистентност...е, мога само да се поздравя и да се запитам "Защо, по...?!?! Нали точно това се опитвах да избегна?". В интерес на истината до края на месеца трябва да ида на ендокринолог и ще настоявам за изследване за ИР (аман! Ама няма начин). Иначе не вярвам да е от липса на натрий (но не съм изследвала електролити). Не избягвам солта, дори напротив, помага ми да си отлепя кръвното от земята
Кофти история. Останалите резултати (тъкмо да ги имам някъде)
общ холестерол 7,16 (за какво ли ми е общ, ама айде..
)
триглицериди 0,56 (0,4 - 1,91)
хемоглобин 122 (120 - 160)
хематокрит 0,38 (0,36 - 0,46)
еритроцити 3,8 (4 - 5)
левкоцити 7,8 (4 - 10)
тромбоцити 310 (150 - 400)
MCH 31 (27 - 32)
MCHC 319 (320 - 360)
MCV 91 (80 - 90)
Уж всичко е що-годе нормално, и все пак не ми харесва... Още малко и сама ще се диагностицирам
Абсолютно шоу
Ще видим къде ще му излезе края...
общ холестерол 7,16 (за какво ли ми е общ, ама айде..
триглицериди 0,56 (0,4 - 1,91)
хемоглобин 122 (120 - 160)
хематокрит 0,38 (0,36 - 0,46)
еритроцити 3,8 (4 - 5)
левкоцити 7,8 (4 - 10)
тромбоцити 310 (150 - 400)
MCH 31 (27 - 32)
MCHC 319 (320 - 360)
MCV 91 (80 - 90)
Уж всичко е що-годе нормално, и все пак не ми харесва... Още малко и сама ще се диагностицирам
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Д. Дамянов
iHerb - SQH573