Нов дневник - нов късмет :)
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- rubus_idaeus
- Доцент

Нов дневник - нов късмет :)
Реших да си направя НОВ дневник, за да си следя прогреса.
Това е стария:
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... 29&start=0
Състояние към момента: +5 кг за последния месец, предимно активно тегло, но и 1% мазнини от последното мерене.
Жена, 10.5%, 65 кг
последната седмица тренирам двуразово - сутрин 40 мин кардио, в една заличка до нас, като гледам да поддържам пулса около 140
вечер силова, според принципите на СС, предимно свободни тежести и кабелите, но вкарвам и малко машини отвреме на време. Но тренирам цялото тяло, вече не отделните мускулни групи.
Целта ми е да изчистя.
Храната за вчера е:
яйце след кардиото
обяд и следобед: телешки език - 300 гр
2 портокала (тия портокали ще ги разкарам), 2 шепи боровинки и 1 с.л мед преди тренировка вечерта
1 с.л. мед след тренировка
вечеря: телешки език
Много ми харесва напоследък тоя телешки език, мисля да се придържам към него известно време (19гр мазнини, 17 гр прот / 100 гр), щото и без друго купих 4 езика... 5 кила
Интересно ми е какво мислите за меда.
Това е стария:
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... 29&start=0
Състояние към момента: +5 кг за последния месец, предимно активно тегло, но и 1% мазнини от последното мерене.
Жена, 10.5%, 65 кг
последната седмица тренирам двуразово - сутрин 40 мин кардио, в една заличка до нас, като гледам да поддържам пулса около 140
вечер силова, според принципите на СС, предимно свободни тежести и кабелите, но вкарвам и малко машини отвреме на време. Но тренирам цялото тяло, вече не отделните мускулни групи.
Целта ми е да изчистя.
Храната за вчера е:
яйце след кардиото
обяд и следобед: телешки език - 300 гр
2 портокала (тия портокали ще ги разкарам), 2 шепи боровинки и 1 с.л мед преди тренировка вечерта
1 с.л. мед след тренировка
вечеря: телешки език
Много ми харесва напоследък тоя телешки език, мисля да се придържам към него известно време (19гр мазнини, 17 гр прот / 100 гр), щото и без друго купих 4 езика... 5 кила
Интересно ми е какво мислите за меда.
Last edited by rubus_idaeus on Fri Feb 19, 2016 08:42, edited 1 time in total.
Не разбирам защо искаш "да чистиш", ако си жена и си наистина 10,5 % както си написала, си перфе. Под 10% за жена доколкото знам е даже вредно, тъй като човешкото тяло винаги има нужда от някаква мазнина по себе си. (http://www.fitwatch.com/weight-loss/wha ... -4171.html)
Бих заменил равномерното кардио с интервално за по-малко време поради ред причини. На мен , например, ми доскучава, но ако се чувстваш добре няма лошо.
Медът най-вероятно ще бъде оплют в този форум. Според мен около тренировка не е проблем (особено имайки предвид колко тренираш), още повече, че е само една лъжица. Гледай обаче, ако употребяваш ежедневно да е от сигурен източник. Масово меда по магазините е глюкозо-фруктозен сироп, лишен от всякакви витамини и минерали, на които истинският мед е богат.
А като цяло храната ми изглежда мъничко (може и да е защото съм свикнал да ям много ;] )и ти препоръчвам още месце да сложиш.
Бих заменил равномерното кардио с интервално за по-малко време поради ред причини. На мен , например, ми доскучава, но ако се чувстваш добре няма лошо.
Медът най-вероятно ще бъде оплют в този форум. Според мен около тренировка не е проблем (особено имайки предвид колко тренираш), още повече, че е само една лъжица. Гледай обаче, ако употребяваш ежедневно да е от сигурен източник. Масово меда по магазините е глюкозо-фруктозен сироп, лишен от всякакви витамини и минерали, на които истинският мед е богат.
А като цяло храната ми изглежда мъничко (може и да е защото съм свикнал да ям много ;] )и ти препоръчвам още месце да сложиш.
- rubus_idaeus
- Доцент

благодаря за отговора. Прав си, че е малко - умрях от глад отначало 4 дни, на 4тия ми прилоша на тренировката, изпих един Монстър, и взех решението с меда. Днес обаче чашата преля като в изблик на глад СЛЕД тренировката изядох 200 гр карбс 
От утре ще увелича на около 700-800 гр мазно месо (езика е към 19 гр мазнини / 100 и 17 белтък, трябва да е към 240 калории) и 2 яйца - до към 2000 калории и ще гледам да карам така. Би трябвало пак да съм на дефицит и да не съм гладна...
За меда мисля, че бях мернала някъде, че дори Милко го е правил. Нали е low-carb, не кетонно или както там се казва хранене, та мисля че е ОК. Ще потърся хубав мед - прав си.
10% е много. Повярвай ми
Особено на краката имам нужда. Бях 9.5 преди месец, но край мен има доста жени на 6-7%. Нямат проблеми. Проблемите се появяват ако не се хранят мазно. Нямам обяснение защо, вероятно някой може да го обясни медицински....
От утре ще увелича на около 700-800 гр мазно месо (езика е към 19 гр мазнини / 100 и 17 белтък, трябва да е към 240 калории) и 2 яйца - до към 2000 калории и ще гледам да карам така. Би трябвало пак да съм на дефицит и да не съм гладна...
За меда мисля, че бях мернала някъде, че дори Милко го е правил. Нали е low-carb, не кетонно или както там се казва хранене, та мисля че е ОК. Ще потърся хубав мед - прав си.
10% е много. Повярвай ми
- rubus_idaeus
- Доцент

- daniel.panev
- Асистент

- rubus_idaeus
- Доцент

Ами интервал тичане, в който даваш всичко от себе си за 10-15-20 секунди, последван от по-леко тичане или ходене... и после пак.rubus_idaeus wrote:Интервално какво имаш предвид?
Друг вид са "Табата" тренировките 20 секунди на макс, 10 почивка и така 8 пъти. Това обаче с тичане е много тежко (поне за мен)
Ето някаква основна информация да прочетеш :
http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata
и таймер готов, ако решиш да го правиш
http://tabatatimer.com/
Успех !
- rubus_idaeus
- Доцент

Сещам се за една приятелка,която е около 10% и...просто не мога да си представя какво излишно има по нея, има повече релеф от доста мъже. 6-7% за жена е твърде малко, не здравослодно малко, жените имаме нужда от поне 10% подкожни мазнини, защото женските хормони са мастно разтворими. Това, че виждаш излишни мазнини по краката си е проблем в главатат ти единствено, който само те тормози и натоварва. Но надали го осъзнаваш. Гледаш трърде критично на себе си и само си търсиш недостатъци.
Според мен е по-добре да тичаш навън от колкото да се затваряш в зала и 40 минути да правиш нещо монотонно и скучно на уред. Няколко обиколки на стадион, бегови упражнения и спритнове е къде къде по-интересно и натоварващо. Монотонното кардио на уреди дава твърде ниски резултати.
Според мен е по-добре да тичаш навън от колкото да се затваряш в зала и 40 минути да правиш нещо монотонно и скучно на уред. Няколко обиколки на стадион, бегови упражнения и спритнове е къде къде по-интересно и натоварващо. Монотонното кардио на уреди дава твърде ниски резултати.
- rubus_idaeus
- Доцент

- rubus_idaeus
- Доцент

вчера храна: 800 гр тел език, 3 яйца
днес храна: 600 гр тел език, 2 яйца, 20 гр мед
edit: на път към залата реших да заменя меда с много мазно свинско, така че +300 гр мазни ребърца с кожа от ВМВ, номер 1 са и 100 гр твърдо сирене след тренировката (0.8 гр въглехидрати).
Имах много сила, чувствам се великолепно пак на тоя режим. Вчера за първи път направих 5 работни серии традиционна лежанка по 12 повторения на 50 кг и след тях лежанката на Милко със 17.
За момента ям големи количества без да броя, по нататък може да намаля. Но за сега искам да привикна без въглехидрати.
днес храна: 600 гр тел език, 2 яйца, 20 гр мед
edit: на път към залата реших да заменя меда с много мазно свинско, така че +300 гр мазни ребърца с кожа от ВМВ, номер 1 са и 100 гр твърдо сирене след тренировката (0.8 гр въглехидрати).
Имах много сила, чувствам се великолепно пак на тоя режим. Вчера за първи път направих 5 работни серии традиционна лежанка по 12 повторения на 50 кг и след тях лежанката на Милко със 17.
За момента ям големи количества без да броя, по нататък може да намаля. Но за сега искам да привикна без въглехидрати.
- rubus_idaeus
- Доцент

Храна за вчера:
2 яйца, 400 гр телешки език, 1 голяма ябълка преди тренировка (която ми разби корема през цялата тренировка) и 200 гр сирене + 1 кисело мляко 4.5% след - много ми се бяха дояли млечни.
О, и 1 шепа варено телешко шкембе без нищо, без масло или сол.
Теглото ми се повишава - 67 кг. Или е вода от соленото сирене предишната вечер или от много голямото количество храна. От днес мисля да намаля. Сиренето ще заменя с извара Хармоника, където може. Ще поддържам на 1500 калории, като въглехидрати ще има само от изварата (0.8 гр / 100).
Тренировката беше ОК, имаше сила.
пс: в залата ми казаха, че тренирам като змей и ям като два
мамка му трябва да е обратното 
2 яйца, 400 гр телешки език, 1 голяма ябълка преди тренировка (която ми разби корема през цялата тренировка) и 200 гр сирене + 1 кисело мляко 4.5% след - много ми се бяха дояли млечни.
О, и 1 шепа варено телешко шкембе без нищо, без масло или сол.
Теглото ми се повишава - 67 кг. Или е вода от соленото сирене предишната вечер или от много голямото количество храна. От днес мисля да намаля. Сиренето ще заменя с извара Хармоника, където може. Ще поддържам на 1500 калории, като въглехидрати ще има само от изварата (0.8 гр / 100).
Тренировката беше ОК, имаше сила.
пс: в залата ми казаха, че тренирам като змей и ям като два
- rubus_idaeus
- Доцент

В тази насока - не само с изварата, ами и с останалите млечни.. "втвърдяването", ако не се лъжа, се дължи основно на казеина в тези храни, на който му е нужно много време да се усвои и затова организмът го прекарва по бавно през червата. Солта също мисля, че има негативен ефект върху това. От личен опит съм се убедил ...pa4080 wrote:Внимавай с изварата - честата `и употреба води до затруднения в тоалетната - един вид втвърдява ситуацията
Тъй че, умната, да не е да .... ;]
Поздрав !