Нов дневник - нов късмет :)

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Нов дневник - нов късмет :)

Post by rubus_idaeus »

Реших да си направя НОВ дневник, за да си следя прогреса.
Това е стария:
http://spidersport.com/forum/viewtopic. ... 29&start=0

Състояние към момента: +5 кг за последния месец, предимно активно тегло, но и 1% мазнини от последното мерене.

Жена, 10.5%, 65 кг

последната седмица тренирам двуразово - сутрин 40 мин кардио, в една заличка до нас, като гледам да поддържам пулса около 140

вечер силова, според принципите на СС, предимно свободни тежести и кабелите, но вкарвам и малко машини отвреме на време. Но тренирам цялото тяло, вече не отделните мускулни групи.

Целта ми е да изчистя.

Храната за вчера е:
яйце след кардиото
обяд и следобед: телешки език - 300 гр
2 портокала (тия портокали ще ги разкарам), 2 шепи боровинки и 1 с.л мед преди тренировка вечерта
1 с.л. мед след тренировка
вечеря: телешки език

Много ми харесва напоследък тоя телешки език, мисля да се придържам към него известно време (19гр мазнини, 17 гр прот / 100 гр), щото и без друго купих 4 езика... 5 кила

Интересно ми е какво мислите за меда.
Last edited by rubus_idaeus on Fri Feb 19, 2016 08:42, edited 1 time in total.
silveR-
Студент
Студент

Post by silveR- »

Не разбирам защо искаш "да чистиш", ако си жена и си наистина 10,5 % както си написала, си перфе. Под 10% за жена доколкото знам е даже вредно, тъй като човешкото тяло винаги има нужда от някаква мазнина по себе си. (http://www.fitwatch.com/weight-loss/wha ... -4171.html)

Бих заменил равномерното кардио с интервално за по-малко време поради ред причини. На мен , например, ми доскучава, но ако се чувстваш добре няма лошо.

Медът най-вероятно ще бъде оплют в този форум. Според мен около тренировка не е проблем (особено имайки предвид колко тренираш), още повече, че е само една лъжица. Гледай обаче, ако употребяваш ежедневно да е от сигурен източник. Масово меда по магазините е глюкозо-фруктозен сироп, лишен от всякакви витамини и минерали, на които истинският мед е богат.

А като цяло храната ми изглежда мъничко (може и да е защото съм свикнал да ям много ;] )и ти препоръчвам още месце да сложиш.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

благодаря за отговора. Прав си, че е малко - умрях от глад отначало 4 дни, на 4тия ми прилоша на тренировката, изпих един Монстър, и взех решението с меда. Днес обаче чашата преля като в изблик на глад СЛЕД тренировката изядох 200 гр карбс :(

От утре ще увелича на около 700-800 гр мазно месо (езика е към 19 гр мазнини / 100 и 17 белтък, трябва да е към 240 калории) и 2 яйца - до към 2000 калории и ще гледам да карам така. Би трябвало пак да съм на дефицит и да не съм гладна...

За меда мисля, че бях мернала някъде, че дори Милко го е правил. Нали е low-carb, не кетонно или както там се казва хранене, та мисля че е ОК. Ще потърся хубав мед - прав си.

10% е много. Повярвай ми :) Особено на краката имам нужда. Бях 9.5 преди месец, но край мен има доста жени на 6-7%. Нямат проблеми. Проблемите се появяват ако не се хранят мазно. Нямам обяснение защо, вероятно някой може да го обясни медицински....
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Интервално какво имаш предвид?
daniel.panev
Асистент
Асистент

Post by daniel.panev »

Как ги мериш мазнините?
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

С Мария
silveR-
Студент
Студент

Post by silveR- »

rubus_idaeus wrote:Интервално какво имаш предвид?
Ами интервал тичане, в който даваш всичко от себе си за 10-15-20 секунди, последван от по-леко тичане или ходене... и после пак.

Друг вид са "Табата" тренировките 20 секунди на макс, 10 почивка и така 8 пъти. Това обаче с тичане е много тежко (поне за мен)
Ето някаква основна информация да прочетеш :

http://www.bb-team.org/articles/3905_tabata

и таймер готов, ако решиш да го правиш

http://tabatatimer.com/

Успех !
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Пробвах го днес, но не с тичане, а по-бързо темпо (тичането, колкото и да е смешно, ме е страх че ще падна от пътеката :)) Добре ми се отрази. 20 мин пътека с огромен наклон и 20 мин колело на тоя принцип.

Вчера храна: 600 гр телешки език, 4 яйца
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

Сещам се за една приятелка,която е около 10% и...просто не мога да си представя какво излишно има по нея, има повече релеф от доста мъже. 6-7% за жена е твърде малко, не здравослодно малко, жените имаме нужда от поне 10% подкожни мазнини, защото женските хормони са мастно разтворими. Това, че виждаш излишни мазнини по краката си е проблем в главатат ти единствено, който само те тормози и натоварва. Но надали го осъзнаваш. Гледаш трърде критично на себе си и само си търсиш недостатъци.

Според мен е по-добре да тичаш навън от колкото да се затваряш в зала и 40 минути да правиш нещо монотонно и скучно на уред. Няколко обиколки на стадион, бегови упражнения и спритнове е къде къде по-интересно и натоварващо. Монотонното кардио на уреди дава твърде ниски резултати.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Имаш право, Бини, ама нямам стадион наоколо. А така 7 без 20 залата, после се къпя и закусвам там и направо на работа.

Image
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

вчера храна: 800 гр тел език, 3 яйца

днес храна: 600 гр тел език, 2 яйца, 20 гр мед

edit: на път към залата реших да заменя меда с много мазно свинско, така че +300 гр мазни ребърца с кожа от ВМВ, номер 1 са и 100 гр твърдо сирене след тренировката (0.8 гр въглехидрати).

Имах много сила, чувствам се великолепно пак на тоя режим. Вчера за първи път направих 5 работни серии традиционна лежанка по 12 повторения на 50 кг и след тях лежанката на Милко със 17.

За момента ям големи количества без да броя, по нататък може да намаля. Но за сега искам да привикна без въглехидрати.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Храна за вчера:

2 яйца, 400 гр телешки език, 1 голяма ябълка преди тренировка (която ми разби корема през цялата тренировка) и 200 гр сирене + 1 кисело мляко 4.5% след - много ми се бяха дояли млечни.

О, и 1 шепа варено телешко шкембе без нищо, без масло или сол.

Теглото ми се повишава - 67 кг. Или е вода от соленото сирене предишната вечер или от много голямото количество храна. От днес мисля да намаля. Сиренето ще заменя с извара Хармоника, където може. Ще поддържам на 1500 калории, като въглехидрати ще има само от изварата (0.8 гр / 100).

Тренировката беше ОК, имаше сила.

пс: в залата ми казаха, че тренирам като змей и ям като два :) мамка му трябва да е обратното :)
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Внимавай с изварата - честата `и употреба води до затруднения в тоалетната - един вид втвърдява ситуацията :)
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

pa4080 wrote:Внимавай с изварата - честата `и употреба води до затруднения в тоалетната - един вид втвърдява ситуацията :)
офф :) ми отпада тогава - днес си сложих 1 с.л в пържените яйца. Толкова макс ще слагам и това ще е. Благодаря, Пачо :)
silveR-
Студент
Студент

Post by silveR- »

pa4080 wrote:Внимавай с изварата - честата `и употреба води до затруднения в тоалетната - един вид втвърдява ситуацията :)
В тази насока - не само с изварата, ами и с останалите млечни.. "втвърдяването", ако не се лъжа, се дължи основно на казеина в тези храни, на който му е нужно много време да се усвои и затова организмът го прекарва по бавно през червата. Солта също мисля, че има негативен ефект върху това. От личен опит съм се убедил ...
Тъй че, умната, да не е да .... ;]

Поздрав !
Post Reply