Запек от извара ?!

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
simos
Ученик
Ученик

Запек от извара ?!

Post by simos »

Вече 1 месец съм на ВМ - НВХ, но когато ходя по голяма нужда от 1 седмица имам запек! Успявам да дефекирам, но става доста трудно и СТУЛА е плътен и твърд, малко по мек от кренвирш!

Обикновено се храня така:
След като стана от сън пия по 500 мл вода и 1 кафе
след 24 мин закусвам:

закуска: 40г масло 20г сланина, яйца/свински гърди/сирене, малка краставица
след 2 часа пия още 2 чаши вода
4 часа след първото хранене обядвам: сланина 50г + месо/риба + салата
след 2 часа още 2 чаши вода
4 часа след обяда се храня отново: таратор, 40г масло, 20г сланина, риба тон,
след 2 часа пия още 2-3 чаши вода
малко преди сън ям извара/ кашкавал с масло!

На какво се дължи според вас запека?
simos
Ученик
Ученик

Post by simos »

pa4080 wrote:Пробвай да махнеш изварата, вечеряй няколко яйца вместо нея. Включи малко зелена салата. И не бъди толкова стриктен с водата, пий когато ти се пие и гледай да е поне два литра.
Мисля, че изварата е основното.
Поздрави!
Интересно че го казваш, няколко дни преди да се появят проблемите, си купих 1 кг извара и няколко дни дори я използвах за протеинов източник на основно хранене освен че я приемах преди лягане! И след 3-4 дни се появи проблема! Ще те послушам, сега като се замисля май прекалих с изварата миналата седмица! Преди, когато ядях извара и хлябове с трици заради фибрите съм нямал този проблем! А иначе вода пия по този начин не защото съм стриктен, просто ми е нещо като навик и организма ми е пригоден да му доставям вода по този начин! :) Мерси за бързия отговор!
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

От изварата може да се прави лепило, така че е нормално прекаляването с нея да води до подобен резултат. Аз също съм имал моменти на прекаляване с нея. Писах салата точно заради фибрите и прокарващият ефект, който имат. А относно водата, явно си се научил, че тогава ти се пие, в което няма лошо и все пак ми се вижда малко. Тези чаши които си писал ми излизат като литър и половина. Може би още две чаши някъде да вкараш.

Пиши каква е развръзката.

Поздрави! :)
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Post Reply