Болки в гърба
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Болки в гърба
От известно време ме мъчат страшни болки в гърба
Някой с подобни проблеми? Верно е, че работата ми е почти цял ден в офиса и нямам кой знае какво движение, може на това да се дължи ... Обаче ходя на тае-бо, а вкъщи правя и каланетика, за известно време бяха отшумели, но сега болките пак се връщат
Да препоръчате някакви специални упражнения? Бях и на лекар /джи пи то/, исках снимка, но той реши, че нямало смисъл, предполагайки, че става дума за възпаление на нервите и направо ми изписа Тилкотил и Милгама. Пих само Тилкотил-а, тъй като се посъветвах с позната лекарка, която каза, че Милгама-та е кофти и се пие ако имаш и изтръпвания по ръце и крака, а аз нямам. За около десет дни болките отзвучаха, както казах, може би и от лекарството и от упражненията, но сега по малко по малко пак започва да боли ... Дано някой от вас даде някакъв съвет, не че очаквам чудо, за съжаление оставам с впечатлението, че ще този проблем ще ме мъчи цял живот и просто ще трябва да се примиря 
И аз имам ужасни болки от време на време. решението на джи-пито ми беше много подобно на твоето, така че започнах да си търся други алтернативи.
При мен болките се облекчават след изпукване на прешлените ,затова си го практикувам всяка сутрин. Правя и мост, разтягам се ...... Но явно поне за мен упражненията не са достатъчни,защото след известно време болката се връща.
Най-доброто решение ,до което стигнах е да ходя на масаж и на плуване. От както го правя имам болки много рядко(само при силно главоболие).
Моят съвет е - каквото и да правиш , както и да решиш да се лекуваш , първо отиди да те прегледа специалист(не джи пи) и да си направи снимки. Пробвай в Александровска,аз останах много доволна.
И,ако започваш с масажи, много внимавай защото не всеки е толкова добър колкото се представя. На една моя приятелка един "от най-добрите" в областта й спука прешлен.....
При мен болките се облекчават след изпукване на прешлените ,затова си го практикувам всяка сутрин. Правя и мост, разтягам се ...... Но явно поне за мен упражненията не са достатъчни,защото след известно време болката се връща.
Най-доброто решение ,до което стигнах е да ходя на масаж и на плуване. От както го правя имам болки много рядко(само при силно главоболие).
Моят съвет е - каквото и да правиш , както и да решиш да се лекуваш , първо отиди да те прегледа специалист(не джи пи) и да си направи снимки. Пробвай в Александровска,аз останах много доволна.
И,ако започваш с масажи, много внимавай защото не всеки е толкова добър колкото се представя. На една моя приятелка един "от най-добрите" в областта й спука прешлен.....
Ако се нуждаеш от поражението на друг,за да победиш,ти си зависим от страха сам да бъдеш победен.Победител,който се страхува,не е истински победител.
Аз съм от Варна, ще търся тук лекар, Александровска ми идва малко далече
Иначе, трябва снимка, знам си аз ... За масажа и аз така съм чувала, макар, че това наистина ме облекчава истински, но за съжаление временно
А не мога да си представя как ще стане цял живот на масажи да ходя, не само, че време няма да ми стига, а и средствата за това не са малко все пак
А какво е точно тягата ...?
И аз имам болки в гърба и кръста, появиха се след раждането на детето ми. Когато тренирам се чувствам добре,особено след тренировка за гръб не усещам болка, но в дните без тренировка веднага се връща болката,особено ако ходя повече от 2 часа направо се скапвам. Ще пробвам това, което препоръчват Snow и Thai, тягата я бях изключила от известно време, ама явно пак ще започна да я правя. Поздрави!
Здравей,
виж тук какво е мъртва тяга и как се изпълнява упражнението:
http://spidersport.com/dead-lift.php
виж тук какво е мъртва тяга и как се изпълнява упражнението:
http://spidersport.com/dead-lift.php
не не никакви мъртви тяги моля
положението е сериозно аз самата преди няколко години успях по4ти да стигна до инвалидна коли4ка от едно възпаление на нерв което лекувах уж по препоръка на личния лекар и псевдо специалисти
иди моля те при невролог- и то добър и ако взима6 противозачатъ4ни усъмни се и в тях
оба4е докато не се излекува възпалението не трябва упражнения, йога, рехабилитации( включая масажи)
правилото е болката да спре
а после леки4ко по- малко коремни по- малко упражнения с лека тежест
положението е сериозно аз самата преди няколко години успях по4ти да стигна до инвалидна коли4ка от едно възпаление на нерв което лекувах уж по препоръка на личния лекар и псевдо специалисти
иди моля те при невролог- и то добър и ако взима6 противозачатъ4ни усъмни се и в тях
оба4е докато не се излекува възпалението не трябва упражнения, йога, рехабилитации( включая масажи)
правилото е болката да спре
а после леки4ко по- малко коремни по- малко упражнения с лека тежест