Наистина добрите продукти
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
В София, Варна и Бургас откриха магазини Берьозка - идеята е да се продават руски продукти. Повечето от тях са произведени в Германия, някои в Италия. Специално за млечните продукти ми е мисълта. Заквасената сметана с 30% масленост е много вкусна и не дава "нишестен" вкус. Другото е наличието на кефир. Също е хубав. Кашкавалите си ги бива, но със сигурност са с доста консерванти. Но пък и с добра масленост (45%). Има и извара - е, за нея нямам окончателно мнение какво и е качеството. На вкус е добра. Имате ли някакви мнения и впечатления? Маслото също е много хубаво, яко жълто и вкусно, но на цена практически изравнява тази на Президент. Те всички цени са доста високи, но ако продуктите са добри - платими си. К'ва файда да плащам малко за сметана, която е всичко друго, но не и сметана ... така си мисля.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
- Joss Stone
- Асистент

Според мен е най-добре да се избягват каквито и да било пакетирани меса. Всичките съдържат соев протеин, Е-та и не знам какво още. А имат и лош дъх, според мен.Paip wrote:Здравейте,от скоро съм на"НВД", бихте ли ми казали нещо за продуктите на Орехите. Преди да мина на режима, много си ги похапвах. Любопитно дали може да продължа да си взимам от тях?
Иначе за млечните продукти,харесват ми:
-кашкавал Домлян
-краве сирене Мигле и Герма
-кисело мляко Верея 4,5%
-краве масло Вълчев,Асеновград,но смятам да го смяня и да пробвам, някои от предложените в предишните постове.
Иначе млечните на Мджаров и Фреско като че ли са добри. Масло Президент, Люпарк. Овчия кашкавал на Маджаров ми допада доста примерно.
А най-добре ако си намериш домашно.
- Милко Георгиев
- Академик

За десерт има черен шоколад, че е и по-полезен.. (аз съм направо на натурално какао, но от шоколадите Heidi и Anidor над 80% са добри; Lindt абсолютно не си струва...). Колкото до млечните - кисело мляко "Равно поле". Най-доброто.
"Животът скрит е в дребните неща.
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов
iHerb - SQH573
Е, от този кашкавал така или иначе не може да се изяде много има силен вкус и доста приятен. Абе хубаво мезе с което човек може да се поглези ако иска нещо "гурме" така да се каже.zImage wrote:Тоя кашкавал е за десертИ без това не е силна идея яденето на големи количества млечни.
Иначе от същия сайт съм си взимала и обикновено овче и козе сирене както и масло на добра цена и качество. Особено маслото излиза доста изгодно, между 12-14 лв килограма.
-
рОботче
напоследък из софия започнаха като гъби да никнат млекарници "Добрев".
купувала съм масло от там, на буца. не е лошо, леко сладни и мирише добре. останалите им продукти не съм купувала. имат разни специалитети като "пастет от сирене", "шмеркезе" (което си е сирене за мазане
schmierkaese)
ако някой има по-задълбочена информация за тях (дали слагат растително мазнини или тебешир
, моля да сподели.
а, да. натурални продукти "Така, да" освен че са много скъпи за претенцията си, са на Тандем. възможно е да не слагат гадости вътре - лютеницата им съдържа уж само бабини съставки, но
за месото се съмнявам да е от друг batch и направено с различни от стандартните (им) способи.
купувала съм масло от там, на буца. не е лошо, леко сладни и мирише добре. останалите им продукти не съм купувала. имат разни специалитети като "пастет от сирене", "шмеркезе" (което си е сирене за мазане
ако някой има по-задълбочена информация за тях (дали слагат растително мазнини или тебешир
а, да. натурални продукти "Така, да" освен че са много скъпи за претенцията си, са на Тандем. възможно е да не слагат гадости вътре - лютеницата им съдържа уж само бабини съставки, но
за месото се съмнявам да е от друг batch и направено с различни от стандартните (им) способи.
Не съм виждала лютеница която да не съдържа захар. Освен това производителите не са длъжни да пишат пълното съдържание на продуктите по етикетите. Да не говорим, че БДС е препоръчителен не задължител. Всичко това ме кара да избягвам продутки като консервирани зеленцуци и лютеници по магазините. Пък и не са изобщо толкова вкусни честно казано, даже хич. Майка им прави домашни консерви с чушки и патладжани, нищо общо с това по магазините.рОботче wrote: