снощи на тренировката се отвори един разговор с момчетата по отношение на лежанката на Милко. та искам да чуя и вашето мнение. въпросите са следните:
1. каква е степента на натоварване при упражнението на следните части - корем, гърди, бицепс? (кои части се натоварват първично, кои вторично и т.н.)
2. има ли разлика в натоварваните части/ степента на натоварване, ако упражнението се прави а) с кръст висящ във въздуха; б) с кръст подпрян на лежанката?
3. каква е разликата в натоварването при а) изнасяне на тежестта на страни и после нагоре; б) само избутване нагоре (без изнасяне настрани)?
благодаря предварително
Лежанката на Милко
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Според мен:
1.Корем,гърди,рамо,трицепс поемат натоварванете,като най-много го отнася коремът.*
Бицепсът не бих казал,че усещам да се натоварва(може би защото съм зает да си поемама въздух и да чакам болката в корема да мине
).
2.*Ако кръстът е подпрян натоварването в корема е по-голямо.Колкото по-нагоре от кръста се подпреш,толкова по-лесно става за корема.
3.Какво се има предвид под изнасяне настрани?

1.Корем,гърди,рамо,трицепс поемат натоварванете,като най-много го отнася коремът.*
Бицепсът не бих казал,че усещам да се натоварва(може би защото съм зает да си поемама въздух и да чакам болката в корема да мине
2.*Ако кръстът е подпрян натоварването в корема е по-голямо.Колкото по-нагоре от кръста се подпреш,толкова по-лесно става за корема.
3.Какво се има предвид под изнасяне настрани?
-
Лазар Радков (Thai)
- изгонен.
Лежанката на Милко има само едно правилно място за псотавяне на кръста и съм ти го показвал. Всичко останал или намалява натоварването върху корема, или увеличава натоварването на кръста. Т.е. или нищо не правим (намаляваме натоварването), или повишаваме риска от контузия.
Ръката се изнася настрани, понеже след един момент трицепсът не може да поеме тежестта на не-перпендикулярната предмишница и вероятността да намериш тъмбела върху лицето си нараства експоненциално с нарастване на тежестта. Говори ли сме ги тези неща.
Успех
Ръката се изнася настрани, понеже след един момент трицепсът не може да поеме тежестта на не-перпендикулярната предмишница и вероятността да намериш тъмбела върху лицето си нараства експоненциално с нарастване на тежестта. Говори ли сме ги тези неща.
Успех
- Милко Георгиев
- Академик

Раменете се изнасят максимално навън. Когато тазът, глутеусите започнат да се качват на пейката се връща леко, за да слязат - това е позицията - кръстът плътно лежи на пейката. Раменете са се надигнали, коремът е стегнат и така кръстът лежи най-плътно.
Лежанка на Милко
Лежанка на Милко
Last edited by Милко Георгиев on Sat May 31, 2014 08:31, edited 2 times in total.
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

Ако лактите ти минават спокойно надолу - всичко е ОК.jalokin wrote:и аз имам въпрос за същото упражнение, понеже от скоро го правя. Широчината на лежанката има значение нали? Защото моята вкъщи е правена и е по-широка от тези по залите, това може ли да е проблем? Имам чувството, че заради широчината си прави по-голяма част от гърба прав, което си мисля че не е добре. Дали има нещо такова?
Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

1. Отнема се възможността да се използва ротация в пояса.Manlove wrote:Аз да попитам изпълнява ли се упражнението с 2 дъмбела, естествено с по-малка тежестили се губи ефекта ...
2. Коремът се поставя в супер екстремно натоварване и бутането не може да е високо-интензивно.
И двете са по-скоро минус от гледна точка на ОФП.
Кондиционен треньор