Коремчето след секцио?

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Guest

Коремчето след секцио?

Post by Guest »

Как може да се стегне коремът след секцио? Знам че са разрязани коремните мускули, но все нещо трябва да може да се направи. Минали са 5 месеца от раждането ми, а коремът ми е като на бременна в 3 месец да не говорим за кожата. В момента кожата над пъпът ми виси ужас, ми то как няма с бебе 4кг. Положението е просто трагично. Знам че не мога да искам корем като преди, но ще пробвам.
yanita
Ученик
Ученик

тренировки след секцио

Post by yanita »

аз тръгнах на фитнес около 6 месеца след секциото, но докторът ми беше разрешил доста по-рано. родих през април (2002 г). през август вече си плувах без проблем. от октомври започнах да тренирам като инструкторът в залата ме посъветва да започна с по-леки натоварвания на корема и постепенно да увеличавам. прибра ми се коремът, по-точно мускулите се стегнаха, а отгоре остана един мекичък пласт - с него се боря едва сега.
за кожата - движение, мазане със стягащи и нестягащи кремове,масажи, много течности. изисква време, но и това се намества постепенно.
нагласи се не за светкавични резултати, а за постоянство и търпение. промяната ще дойде постепенно.
цунки не бебунко.
valia
Ученик
Ученик

Post by valia »

Не се притеснявай , ще се прибере . В петия месец след раждането все още ме питаха дали съм бременна . Възстанових се след 9-10 месец с леки упражнения , сега се боря с мазнинките около талията . За теглото на бебето няма страшно , аз родих две , с общо тегло 5 кг.
Съвет - носи колан и ако не ти стяга много си лягаи с него .
Post Reply