Та лозунгът е "Не забравяйте яйцата". И въобще тръгнат ли нещата на зле, най-добрият ви приятел е планирането на храната от предния ден. Една от азбучните истини, които знам наизуст, но пък редовно забравям да прилагам.
За яйцата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
За яйцата
Това бих искала да послужи за нещо като напомняне на всички, които като мен имат периоди на издънки и нерационален глад. Хапвайте яйца! Всеки път, когато си наложа да намеря време да си направя яйца за закуска се убеждавам как ме засищат идеално и за достатъчно време. Да, но след време пак забравям за чудотворните им свойства и пак почвам да ям неща, които не че са лоши или не са НВД, но с тях става така, че в 10 сутринта пак съм изгладняла.
Та лозунгът е "Не забравяйте яйцата". И въобще тръгнат ли нещата на зле, най-добрият ви приятел е планирането на храната от предния ден. Една от азбучните истини, които знам наизуст, но пък редовно забравям да прилагам.
Напълно съгласна! Откакто смених закуската от "бъркоч" -( така нареченото кис.мляко с трици, канели, и кой каквото иска) с варени яйца и до 12 часа съм сита и само вода пия, а преди с тва мляко след 2 часа вече бях пак хем гладна, хем подута
П.С.Идеална закуска
2(3) варени яйца, с масло(докато са още топли, за да се разтопи
, поръсени със шарена сол, гарнитура-домат и/или краставица/или чушка. Аз вече от около 3 седм. закусвам всеки Божи ден това и пак не ми омръзва, да же ме вдига от леглото сутрин 
П.С.Идеална закуска
2(3) варени яйца, с масло(докато са още топли, за да се разтопи
има едни формички от фолио в различни размери (имат и дебело картонче, което служи за капаче). аз минах на тях, защото ми писна да нося кутии.cranberry wrote:в какво ги разнасяш насам-натам бърканите яйца?
така минах на варианта ядеш-хвърляш.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Варени яйца се белят най-лесно, когато рязко се охладят след като свършим с варенето.
Просто изливате врялата вода и ги оставяте да поседят на течаща студена (или я сменяте от време на време ако ви се струва много разхитително) за 5-10 мин.
Така ципата, която се намира между черупката и белтъка се отделя по-лесно и яйцето остава цяло.
Просто изливате врялата вода и ги оставяте да поседят на течаща студена (или я сменяте от време на време ако ви се струва много разхитително) за 5-10 мин.
Така ципата, която се намира между черупката и белтъка се отделя по-лесно и яйцето остава цяло.
- Ани Илиева
- Ученик