Начин за увеличаване на ръста?

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

няма такъв филм - увеличаване на ръста! това е генетически предопределено за теб самия. това колко ще бъдеш висок няма да повлияеш чрез разтягане или некви шантави упражнения. най много да си прецакаш нещо от разпъване и подобни. вдигането на тежести няма да ти спре растежа. ако искаш по висок ръст иди на луната за 5 години и там благодарение на по малката гравитация може и да стане :lol: :lol: :lol:
j'adorre
Ученик
Ученик

Post by j'adorre »

Защо толкова искаш да пораснеш? 172 за 17 годишен е ок, имаш още достатьчно време да дрьпнеш. Не спирай фитнеса и недей да висиш с часове от лост :D Аз примерно много повече харесвам момчета с атлетични тела и среден рьст отколкото високи, слаби мьже :wink: По-висок не винаги значи по-атрактивен!!!
marbar
Ученик
Ученик

Post by marbar »

Jaho wrote:E как разбра колко е трябвало да е висок генетично? Би ли пояснил, че съм любопитен.
баща му е към 170см, майка му е не повече от 160см
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

А защо изключваш дядовците, бабите, прадядовците, прабабите....
Техните гени също играят голяма роля.
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

два реални случая: мои приятели чиито син е 183 а те са под 170 и двамата. друг случай от софия те са над 170 а синът им мой набор е 168. кофти ама не винаги има връзка между родители и деца.
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Приятел, личи си, че си мотивиран човек.

Само едно мога да те посъветвам: не се съсредоточавай, върху нещата, върху които нямаш контрол - като ръста ти или други обстоятелства, независещи от теб. Продължавай да тренираш, продължавай да развиваш и другите си качества и мисли за нещата, които твоята воля може да подчини.

Наистина високият ръст е плюс, но ако развиеш другите си качества, какво значение ще има колко си висок? Ал Пачино да не е 190?

Поздрави
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ниските баскетболисти не ги дават по телевизията, защото обикновено играят в 5-та дивизия. А защо не са пораснали от баскета ... кофти късмет :)
Баща ми е бил състезател по баскет, а е по-нисък от чичо ми.
Арнолд е вдигал доста тежко от самото начало на заниманията си.
Не си пълнете главите със щуротии, а тренирайте :)

Кондиционен треньор
FarSeer
Ученик
Ученик

Post by FarSeer »

ама то проблема е, че точно тази работа не можеш да я промениш, дори и да се 'хабиш' с тежести. ще порастнеш, колкото ти е 'писано'. има една поговорка- 'примири се с нещата, които не могат да се променят и променяй тези, които могат'. от там нататък си тренирай каквото ти е кеф, ако ще и да е баскетбол. :wink:
j'adorre
Ученик
Ученик

Post by j'adorre »

Дали ще си "сдухняк" или не зависи от това което ще постигнеш в живота, не от рьста :!: Самочуствието няма да дойде само от сантиметрите.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

MaxPayne wrote:Милко имам към теб личен въпрос. Колко си висок?
Пич, 172 см е съвсем нормален ръст. Не си пълни главата с глупости.
Доста от проблемите идват от неувереност, а не от недостатъци.
Аз съм висок 185 см, по-висок съм от баща ми и майка ми и не съм играл баскетбол и т.н. за целта. Висок съм колкото чичо ми и бащата на майка ми. Гените са дълбока работа, не се променят лесно - с 2-3 сезона баскет.
Last edited by Милко Георгиев on Thu Dec 29, 2005 23:59, edited 1 time in total.

Кондиционен треньор
Post Reply