маратон
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
маратон
Събитието ще се състои на 18 Март, което означава, че имам около 4 месеца, за да се подготвя. Отсечката е 15 километра. В момента бягам 8 километра за около 50 минути, след което съм вир вода и нямам сили за много повече. Имате ли предложения как да тренирам за да не съм последна на маратона?
На този студ просто не ми се бяга на стадиона, а и много рано се стъмва.
- Милко Георгиев
- Академик

1. Маратонско тичане.
2. Тичане по стълби, 10-15 етажен блок е идеален, става и по-нисък.
3. Клек и напади с 85% интензивност, 5 повторения, 3-5 серии. Никога след бягане.
Идеята ми е тренировката с тежести да носи сила (power) и да интегрира тялото и частите му, както и движенията. Това е от значителна важност, особено при дамите. Да вдига тонуса на ставите и мускулите, които са под голям стрес при продължителното бягане.
Стълбите са на границата между силовото трениране и маратона. Те ще дават сила и издръжливост.
Маратонът е главното умение и средството за развиване на издръжливост в случая.
Така си представям решаването на поставената задача за 4 месеца ss_ss_pompous_2
2. Тичане по стълби, 10-15 етажен блок е идеален, става и по-нисък.
3. Клек и напади с 85% интензивност, 5 повторения, 3-5 серии. Никога след бягане.
Идеята ми е тренировката с тежести да носи сила (power) и да интегрира тялото и частите му, както и движенията. Това е от значителна важност, особено при дамите. Да вдига тонуса на ставите и мускулите, които са под голям стрес при продължителното бягане.
Стълбите са на границата между силовото трениране и маратона. Те ще дават сила и издръжливост.
Маратонът е главното умение и средството за развиване на издръжливост в случая.
Така си представям решаването на поставената задача за 4 месеца ss_ss_pompous_2
Last edited by Милко Георгиев on Wed May 28, 2014 01:24, edited 1 time in total.
Кондиционен треньор