здравейте,
отварям тази тема защото хем е лято - изобилие на зеленчуци, хем има и различни варианти на супите - студени и топли.
- аз отскоро почнах да ги ям, защото се налага да ям повече зеленчуци, а и на супа пасирани ми е по-лесно да ги гълтам.
та ето една супа, която хапвам вече 3 ден.
300 гр. пилешки крилца
2 зелени чушки
1 глава лук
200 гр. печурки
2 тиквички
1 домат
(по избор можете да сложите каквито си пожелаете заленчуци)
това го слагате да се вари
после добавяте 1-2 л. масло, подправки на вкус - магданоз, чубрица, черен пипер, сол. Супата е без заливка.
Като сервирате, слагате по 1 лъжица кисело мляко вътре ..
как ви звучи?!
чакам вашите предложения!
супите
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
-
gradient_can_fly
- Ученик

супите
deep source
супа от карфиол и тиквички
здравейте,
ето една рецепта за супа, от която мога да изям промишлени количества като пич. може да се приготвя от доста зеленчуци, но според мен от карфиол и тиквички е лека и особено вкусна.
продукти
карфиол (връзка? или както там се казва)
тиквички (5-6)
целина
карфиолът, тиквичките и целината се измиват и се нарязват на едро в тенджера.
заливате зеленчуците с вода (водата да покрива зеленчуците) и слагате да заври. когато заври, засичате 20 минути.
махате от котлона. изцеждате водата (но не я хвърляте!). пасирате зеленчуците и връщате във водата, която вече е бульон
.
добавя се малко зехтин, сол и магданоз по желание.
при сервиране може да се сложи и малко сирене, става чудесно. мисля, че и сметана би и отивало.
надявам се да ви хареса.
ето една рецепта за супа, от която мога да изям промишлени количества като пич. може да се приготвя от доста зеленчуци, но според мен от карфиол и тиквички е лека и особено вкусна.
продукти
карфиол (връзка? или както там се казва)
тиквички (5-6)
целина
карфиолът, тиквичките и целината се измиват и се нарязват на едро в тенджера.
заливате зеленчуците с вода (водата да покрива зеленчуците) и слагате да заври. когато заври, засичате 20 минути.
махате от котлона. изцеждате водата (но не я хвърляте!). пасирате зеленчуците и връщате във водата, която вече е бульон
добавя се малко зехтин, сол и магданоз по желание.
при сервиране може да се сложи и малко сирене, става чудесно. мисля, че и сметана би и отивало.
надявам се да ви хареса.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
-
gradient_can_fly
- Ученик

супа за грипозни
един хижар ми даде супер рецепта за 1 супа, с която можете да се лекувате като сте много болни и сте вкъщи на топло. ето и рецептата'
голяма тенджера
300 гр. пилешко филе
5-6 моркова
2-3 картофа (можете да замените с 3 средно големи тиквички)
2 червени чушки
1 глава лук
1 глава чесън
подправки - магданоз, чубрица, черен пипер, сол на вкус, нещо кисело - лимон или оцет по желание.
някаква мазнина - масло или олио който каквото обича.
Зеленчуците накълцвате на дребно и всичко горе описано го слагате да ври.
Като стане готова (месото и зеленчуците се уварят), поднасяте с лъжица кисело мляко вътре и да е гореща!
Това е, аз сега понеже се лекувам от грип ..днес си я направих и много добре ми дойде.
Приятен апетит!
голяма тенджера
300 гр. пилешко филе
5-6 моркова
2 червени чушки
1 глава лук
1 глава чесън
подправки - магданоз, чубрица, черен пипер, сол на вкус, нещо кисело - лимон или оцет по желание.
Като стане готова (месото и зеленчуците се уварят), поднасяте с лъжица кисело мляко вътре и да е гореща!
Това е, аз сега понеже се лекувам от грип ..днес си я направих и много добре ми дойде.
Приятен апетит!
deep source
-
gradient_can_fly
- Ученик

супа за грипозни
един хижар ми даде супер рецепта за 1 супа, с която можете да се лекувате като сте много болни и сте вкъщи на топло. ето и рецептата'
голяма тенджера
300 гр. пилешко филе
5-6 моркова
2 червени чушки
1 глава лук
1 глава чесън
Приятен апетит!
голяма тенджера
300 гр. пилешко филе
5-6 моркова
2 червени чушки
1 глава лук
1 глава чесън
Приятен апетит!
deep source
яична супа
Продукти:
1 чушка
1 домат
1 глава лук
2 яица
сол, черен пипер
пилешки булион(не от готовите кубчета,в тях не се знае какво има,ами ако сте варили пиле наскоро.Аз тази супа си я правя след като готвя пиле и си запазвам булиона)
Зеленчуците се нарязват на ситно ,сипват се в булиона и се сготвят.Накрая се добавят разбиите яица.Подправя се на вкус.(по желание може да се добави магданоз,копър,зелен лук...)Елементарно и вкусно!
1 чушка
1 домат
1 глава лук
2 яица
сол, черен пипер
пилешки булион(не от готовите кубчета,в тях не се знае какво има,ами ако сте варили пиле наскоро.Аз тази супа си я правя след като готвя пиле и си запазвам булиона)
Зеленчуците се нарязват на ситно ,сипват се в булиона и се сготвят.Накрая се добавят разбиите яица.Подправя се на вкус.(по желание може да се добави магданоз,копър,зелен лук...)Елементарно и вкусно!