Успоредка и Лост

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Van wrote:Да, определено от лостаджииските тренировки се повишава и масата (чиста!!) и силата. Все пак се изисква доста сила и опит за да си вдигаш тялото. Било то прости движения като кофи или по - трудни като кантарите и силово.

Моят съвет е да правиш супер серии. Редуване на дърпане - бутане. По време на бутането примерно дърпащите мускули почиват и обратното. Плюс това се получава по- добър приток на кръв. Разгледай в тази тема по- назад има описани много видове движения.

Ако пък успееш да намериш халки - ей това вече е най - якото.

Успех ;)
Смятам и за напред да прилалагам това редуване,защото определено се натоварвам значително по-добре и резултатите са еквивалентни.

Аз халки винаги мога да си купя,но сега още съм на по-простите упражнения и няма да имам силата за тях.
Още по-добра интензивност се получава когато освен бутане -дърпане всяко у-е се прави и различно..примерно наб.зад врат-предни кофи
L-наб.- задни кофи ;J наб.- комбинирани кофи ,така почти не се почива м/у серийте и за двайсетина мин. се получава добро натоварване ...Поздрави
След някой друг месец когато успея да увелича повторенията и изгладя чистотата на изпълнението ще пробвам как е интензивноста :wink:

Благодаря за съветите.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

Венци,пробвал ли си обратен кантар с мокра кофа ...нали разбираш,като захлупиш кантара ,не се връщаш пак в изходна позиция,ами пускаш кофа ..много е задъхващо,все се каня да го снимам ,както и някой др работи :D ..Поздрави
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

http://www.youtube.com/watch?v=vxJPXFGFuJo

тези лицеви могат да се правят на успоредката ,мисля че е обратното на набиране с повдигане на тялото в хоризонтално положение...който ги може пък на лоста още по-добре :D ..Поздрави
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Ммм, да - харесват ми и не мисля че задните кофи с мах ги покриват. Някои нови неща, които започнах да правя. Може и да съм ги споменавал, но отдавна не съм писал и не помня.
Силово с тесен хват.
Съчетание от силово -> превъртане напред до J -> часовник -> без отпускане на тялото след часовника, връщане с коремно. Много добро съчетание.
Хиперекстензии – намерих си място за тях.
Набиране на халките, което започва с надхват и завършва с подхват. Подвижността на халките позволява въртенето им по време на изпълнението. Изцяло повлиян от бодибилдинга начин на изпълнение, целящ максималното за набиране разпъване-съкращение на бицепса.
Едно движение на халките, наподобяващо „пуловер”. Краката са подпрени на височината на хвата, тялото е хоризонтално, с лице към опората - халките. От това положение по принцип изпълняваме движение подобно на флайс. Сега го модифицирахме до „пуловер”.
Обратния вариант – пак краката са подпрени, тялото виси под халките с гръб към земята. Експлозивно хоризонтално набиране и продължаване на движението, подобно на онова трицепсово бутане зад гърба, с опора на краката.
„Разхождане” по вертикална тръба (поле). Стъпалата са стъпили на тръбата едно над друго, а ръцете, почти прави, са я обгърнали с дланите. Пристъпване със стъпалата, прехващане с ръцете и се движим нагоре и надолу. Стъпала и длани – друго не опира до тръбата.
Някои неща, под влиянието на Icoico и още един, който май не е регистриран във форума.
Лицевите с максимално изнесена към средата на тялото опора съм ги споменавал. Идеята е опората да поема колкото се може повече от цялата тежест на тялото, докато накрая не започне да го повдига изцяло, без необходимост от опора на краката.
Стойка само на ръце или дори само на пръсти, с колене опрени на лактите (жаба) или колене свити под гърдите (топка) и задържане за време.
Стойка за раменна опора до стена, без изпълнение на раменна, максимално повдигане с раменете и задържане, или брой повдигания. От същото положение, с гръб към стената, „пипане” на стената със задник или облягане на цялото тяло и връщане, или от облегнато положение пускане на краката напред.
По отношение на студа, за който спортува на открито, „голите” стави може да реагират – върху тях няма никаква „маса”, която да ги пази от студеното, а да се разчита само на триене в тях за затопляне не е добра идея :) Затова, моят съвет е да се спортува с дълги ръкави, които да пазят лактите от студа. Иначе ще разберете от къде точно ви минава лъчевия нерв. Дишането си е ясно. Аз лично си се обличам „щедро” и не допускам въздух през устата. Тренировките са с по-големи почивки за да няма голямо задъхване и с тежки, бавни и затруднени изпълнения, съответно на много по-малка бройка. Самите тренировки също са ми по-кратки – 40-50 минути. Тази зима смятам да наблегна на задържанията, макар че се чувствам много „бос” в изометрията.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

Ами задните кофи с мах са различни,тука го няма маха и натоварването в пресата и кръста е голямо ,даже ги правих и в залата на билдърска успоредка и съм много доволен от упражнението,всъщност и кантарите са много трудни на такава успоредка ,защото няма място да се залюлееш и щеше нещеш се изхвърляш назад с кръста и пресата ...Поздрави
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

И тук го има :) И вчера ми показа/правихме, от опора на ръце междинно положение между „жаба” и „топка” – коленете не са от страни на ръцете или между тях, а точно върху тях. Самото коляно е точката на подпиране. Вероятността от падане по нос е много голяма.

Stareca, а на успоредката къде подпираш торса? Или изолираш маха напред само с контрол?
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

да само с контрол и ми е доста трудно :D ..Поздрави
nickdim92
Ученик
Ученик

Post by nickdim92 »

и аз се реших да започна лостаджийството
данни
години 16
ръст: 175
Тегло: ~73
макс набирания надхват 10
макс кофички 5 на успоредка с широчина около 53 см
лицеви бях стигнал 50 но сега макса е около 40
нямам сила за повдигане на краката ми (прави) от лост.
тренирах известно време набирания с тежест, кофички за няколко седмици от 0 до 5
имам си излишни мазнини. пробвах да ходя на фитнес зала ама ми умръзна.
от тази седмица започнах да тренирам по "програмата" от 4та страница.
Проблем ли е правя целите движения ако вече ги мога?
Имам свободно време дори и всеки ден да тренирам но не знам дали така ще мога да тренирам толкова интензивно.
поздрави
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Някой пробвал ли е набиране с надхват на по дебел лост?При мен лоста в единственото училище където мога да ходя е някаква катерушка за децата и понеже съм доста над 1,70м за да ми е удобен.няма как да го използвам като хората.Варианта, който открих е на намиращата се наблизо горна греда, на една футболна врата ,което е перфектно за предмишница и набирания с подхват,ама за другия вид изпитвам затруднения.Като височина добре,но предполагам от дебелината на лоста,дърпането към него е по трудно и аз както не съм изградил техника, дърпам само с предмишници и бицепс/рамо.И гърба да извивам и по тесен хват да правя,едвам едвам брадичката минава лоста и то само за 2-3 повторения,които изобщо не са чисти.Съмнявам се да ми липсва сила дори за 1 повторение ....

Въпроса е,има ли смисъл да продължавам ли да се мъча,като рано или късно със сигурност ще успея да ги усвоя като хората или е по добре да пробвам да се тормозя на ниския лост,независимо,че е неудобен?
nickdim92 wrote: Имам свободно време дори и всеки ден да тренирам но не знам дали така ще мога да тренирам толкова интензивно.
поздрави
Тялото ти няма да може да се възстанови,ако всеки ден си на лостовете.В по напреднал етап,като се направят умерени почвки в различни дни е възможно,но това зависи от много неща.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

InLiesWeTrust, когато хватът е затруднен - отслабва цялата ръка. Затова ти е по-трудно. Действай спрямо условията :)

Кондиционен треньор
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Ще го тормозя тогава,няма къде да избяга.Благодаря :) :)
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

А честита нова година!
Започнах да развивам едно интересно движение. Като "флаг" е, но хвата не е над глвата, а пред гърдите. Започнах да работя и над флаг, с идеята след време да правя преход от флаг към "интересното" и обратно. В момента възможностите са ми за задържане около 5 секунди и при двете, като краката ми не са особено прави.
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

Честита нова година :)
За флага ми дойде една идея - сещаш ли се за набирането на една ръка в 142ро - с едната ръка се хващаш за набирането, с другата се подпираш отстрани на катерушката. Тука правиш същото, само че си подбираш малко по-широк хват(горе-долу какъвто ще е на флага) и се вдигаш настрани на примерно 45 градуса. С времето като станеш по-силен на движението приближаваш първата ръка към края на катерушката, а с втората се хващаш по-ниско и се вдигаш повече и се приближаваш към истинския флаг. Аз го пробвах в залата това - задържам повече време и се натоварвам повече отколкото ако се опитвам да задържа за няколко секунди флага.
Дано ме разбра какво исках да кажа :lol:
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

ЧНГ,да!На ъгъла се хващаш с едната ръка на хоризонталната а с другата на вертикалната стълба,като тялото ти сочи към земята под ъгъл,след това напредваш като слагаш ръката на вертикалната стълба едно стъпало надолу,а на хоризонталната едно по-към ъгъла?
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Този Доминик от клипчето е цирков артист и акробат, а аз съм юрист с малко време ... ще го настигнем :wink: Флага вече го мога - с не особено право тяло и с по-кратко задържане, но го мога. При него предпочитам да остана на единични и тежки опити, от колкото на повече като брой, олекотени и продължителни варианти, защото не се е променило мнението ми че е коварен за раменете. Точно от това упражнение не искам да правя обем в тренировката, поне за сега.
За флага пред гърди като при прехода на Доминик се отнася същото. При него мога да се приближавам и отдалечавам към стълбата, подобно на набиране пред гърди. Прехода между двете не съм го пробвал и не искам да бързам. Всичко ще си стане, важното е да се спортува 8)
Post Reply