Резултати с ВМ-НВД
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Рекапитулация от мен:
Започнах ВМ-НВД преди около 8 месеца, целта ми в началото беше просто любопитство + желание да съм добре нахранен и енергичен, без проблеми със стомаха. Започнах от около 90 кг (+- 3-4, не вярвам особено на кантарите) (ръст 195), сега съм 89 кг, от което следва, че съм увеличил мускулната маса, а мазнините - видимо намаляха, релефа на пресата и около ханша се показаха, при това без да си мръдна пръста (и задника), което не е добре, но съм си го планирал като следваща стъпка - увеличаване на движението и някакви тренировки за заякване на горната част от тялото, щото съм доста слаб в горната част на тялото...по подобен начин са разпределени и мастните натрупвания, а процента подкожни мазнини е 8.5%.
Проблемите със стомаха с изключение на периода на адаптация изчезнаха напълно, което е страхотно, енергичността ми е на много високо ниво, храната ми като калории е около 3700 до към 4000, в която има 1-2 плода на закуска (цитруси за естествени витамини), останалото са яйца, пилешко месо основно, сирене, салати, разни други млечни деликатеси, ядки...ям доста еднообразно, но интересното е, че не ми омръзва, даже напротив - изпитвам голямо удоволствие от храната.
Всичко започна съвсем случайно, както много други хубави неща в живота...приятно изненадваща е отдадеността на Галя и Милко към мини-интернет обществото, което се е заформило тук във форума...а пък наживо те и останалите в студиото са много готини!
Започнах ВМ-НВД преди около 8 месеца, целта ми в началото беше просто любопитство + желание да съм добре нахранен и енергичен, без проблеми със стомаха. Започнах от около 90 кг (+- 3-4, не вярвам особено на кантарите) (ръст 195), сега съм 89 кг, от което следва, че съм увеличил мускулната маса, а мазнините - видимо намаляха, релефа на пресата и около ханша се показаха, при това без да си мръдна пръста (и задника), което не е добре, но съм си го планирал като следваща стъпка - увеличаване на движението и някакви тренировки за заякване на горната част от тялото, щото съм доста слаб в горната част на тялото...по подобен начин са разпределени и мастните натрупвания, а процента подкожни мазнини е 8.5%.
Проблемите със стомаха с изключение на периода на адаптация изчезнаха напълно, което е страхотно, енергичността ми е на много високо ниво, храната ми като калории е около 3700 до към 4000, в която има 1-2 плода на закуска (цитруси за естествени витамини), останалото са яйца, пилешко месо основно, сирене, салати, разни други млечни деликатеси, ядки...ям доста еднообразно, но интересното е, че не ми омръзва, даже напротив - изпитвам голямо удоволствие от храната.
Всичко започна съвсем случайно, както много други хубави неща в живота...приятно изненадваща е отдадеността на Галя и Милко към мини-интернет обществото, което се е заформило тук във форума...а пък наживо те и останалите в студиото са много готини!
- karolina_kraleva
- Ученик

Нещо не съм добре очевидно. -1,5 кг не е ли сваляне.jika77 wrote:....nemoga svalia.Ve4e 6-i den sam na VM-NVD,a rezultata e -1,5.
Въпреки че само за 6 дни...
1,5 кг * 7000 кал = 10500 кал дефицит
10500/6 = 1750 кал дефицит на ден
Средно за неслаба, средно висока, спортуваща сериозно 3-4 пъти седмично жена Р = около 2000 кал, като извадим 1750 излиза, че си консумирала едва 250 кал на ден, което е една малка пържолка и толкова. Първо едва ли си яла само това, второ ако си се хранила така оскъдно, ще си задействала самосъхранителните механизми на организма си и пак едва ли резултатът ще е свалени 6 кг мазнини.
Или хормналната ти терапия прави чудеса, или много вода е "изтекла" от теб.
Явно е било само вода,защото от тогава не съм мръднала и с килограм надолу.Свалих някой и друг сантиметър за 1месец откакто съм на НВД,но като гледам резултатите на другите,мисля 4е нещо ми куца.А и напоследък съм зациклила-мле4ните ли да спра за известно време,нещо друго ли да мисля....и аз незнам ве4е.А си спазвам режима съвестно.
Всички първо мислите как да манипулирате ситуацията чрез хранителния режим?! Защо първо не започнете с увеличаване на физическото натоварване и едва след това с по-остра калорийна рестрикция, изключване на млечни (месен пост) и т. н. Хареса ми преди време на подобно чудене как Галя беше отговорила лаконично с нещо от сорта "Малко подскоци на място!" Опитай и ти!jika77 wrote:Явно е било само вода,защото от тогава не съм мръднала и с килограм надолу.Свалих някой и друг сантиметър за 1месец откакто съм на НВД,но като гледам резултатите на другите,мисля 4е нещо ми куца.А и напоследък съм зациклила-мле4ните ли да спра за известно време,нещо друго ли да мисля....и аз незнам ве4е.А си спазвам режима съвестно.
- karolina_kraleva
- Ученик

-
aleksandra
- Ученик

Здравейте...Аз съм нова тук, на НВД съм от 4 седмици, не съм пускала менюта, но мога да се похваля със страхотни резултати( поне според скромното ми мнение):
1. Започнах да се храня доста по-зравословно. Даже забравих вкуса на сладкото
...преди не се минаваше и ден без някоя калорийна бомбичка във вид на вафла, шоколад или баклавичка,а защо не и трите на веднъж
.Хе-хе, ама вече ми става лошо от сладко
. В петъка пробвах да хапна един донът- резултатът беше [ss_dead_1] .
2. Започнах да тренирам. Ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, ако всичко ми е наред и не съм я болна, я претоварена в работата. Имам повече енергия и даже не ме е вече страх да се изпотя [ss_dodger_1] . Е. още не съм се прежалила да се кача на пътечката за бягане,обаче това си има обяснение- имам чуството, че като тичам, около мен става земетресение, а аз си стоя на едно място
. Ама няма как- ще трябва да измисля нещо. Иначе започват да си личат мускули по ръцете-само дето са амлко за заблуда на противника- още не мога да си отворя буркана с лютеница
(шегичка)
3. Килограми не меря, че ще се депресирам
,обаче меря сантиметри и ето статистиката:
бедро -8 сантиметра
ханш - 4 сантимтра( и в най- кльощавите си години, на 170 см ръст и 50 килограма) не съм падала много под това, което съм посигнала в момента.
талия - 7 сантиметра
гръдна обиколка - 1 см(ама той си е от сланинките по гърба)
Ами това е...дано резултатите се задържат, че и подобрят!
Успех на всички тук!!!
1. Започнах да се храня доста по-зравословно. Даже забравих вкуса на сладкото
2. Започнах да тренирам. Ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, ако всичко ми е наред и не съм я болна, я претоварена в работата. Имам повече енергия и даже не ме е вече страх да се изпотя [ss_dodger_1] . Е. още не съм се прежалила да се кача на пътечката за бягане,обаче това си има обяснение- имам чуството, че като тичам, около мен става земетресение, а аз си стоя на едно място
3. Килограми не меря, че ще се депресирам
бедро -8 сантиметра
ханш - 4 сантимтра( и в най- кльощавите си години, на 170 см ръст и 50 килограма) не съм падала много под това, което съм посигнала в момента.
талия - 7 сантиметра
гръдна обиколка - 1 см(ама той си е от сланинките по гърба)
Ами това е...дано резултатите се задържат, че и подобрят!
Успех на всички тук!!!
- Ани Илиева
- Ученик

- karolina_kraleva
- Ученик

Е, това си е надъхващо...aleksandra wrote:.... на НВД съм от 4 седмици......
.......и ето статистиката:
бедро -8 сантиметра
талия - 7 сантиметра
гръдна обиколка - 1 см(ама той си е от сланинките по гърба)![]()
Браво
-
aleksandra
- Ученик

Много ви благодаря за милите думи(пращащо целувки смайли)!!! Резултатите си дължа на това, което съм прочела тук,защото преди имах много погрешни представи за храненето. Благодарение на прекрасните хора тук, и всичко написано от тях успях да пеосмисля и променя много неща-не само хранене, но и начин на живот. Още веднъж благодаря!