Ани Илиева wrote:PT wrote:
"Мисли а не искай готови отговори".
Имаш информация, оцения критично и смама си решавай, това че аз или някой друг не ядем млечни не значи задължително че и ти не трябва да ядеш.
Всеки си решава сам.
Абсолютно.
(И поне за себе си съм човек с почти патологично чувство за отговорност.)
Но си прав и за друго - често теорията за здравето и дълголетието се поразминава с практическите факти. На какво си дължат легендарното здраве някои скотовъдни народи? Щом не е на млякото, значи ще да е на гените на дядо си и чистия кавказки/рило-родопски въздух
Клопката в питанката ми ще си я призная простосърдечно - ако здравето и дълголетието практически не подлежат на общо теоретизиране, тогава защо седим да си говорим тука?

КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ АЗ ПРОПАГАНДИРАМ ДА СЕ ЯДЕ ПРИРОДНА ХРАНА, ВЪВ ВИД КОЙТО СЪЩЕСТВУВА В ПРИРОДАТА.
Така са яли дедите ни, яли са каквото е имало с минимална термична обработка и направо от земята и в сезон. Адаптирали са се към условията на околната среда в района в който са живели.
Правили са най-доброто с това което са имали. Като не е имало достатъчно месо яли са мляко, като не е имало плодове и зеленчуци яли са зърно. Живели са на чист въздух, трудили са се ежедневно, лягали са си и са ставали с кокошките, и т.н.
Това е. сега има от всичко през цялото време, независимо от сезона и можем да избираме. Това е и добро и зло. Пренебрегваме сезоните , яде плодове които идват о чужбина, но пък имаме избор. А да имаш лукса и свободата на да избираш си е супер, остава само да направиш оптималния избор
Та и аз да обобщя - здравето и дълголетието подлежат на общо теоретизиране и теорията е КОЛКОТО МОЖЕ ПО БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА.
Както при всяко друго правило изключения има и тук. Но те са изолирани и само потвърждават правилото. Нищо не е абсолютно, всичко е относително, но все пак всяка ябълка хвърлена нагоре пада след известно време (правило=закон):idea: освен тази която успее да стигне първа космическа скорост(изключение), но и тя всъщност пада само дето не успява да падне на земята (потвърждение на правилото)