Просто едни записки

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Ехеее, вече съм асистент :) :) Струвало си е ученето по биохимия :) Направихте ми деня по-светъл, благодарско :)
Пък аз ще се държа на ниво и няма да си призная как орязах вчера разходката.. ;) Днес съм на щанги :P
"Животът скрит е в дребните неща.
В жест най-обикновен, ала човешки..."
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Капнала съм и направо заспивам пред компа, но ще си напиша поне отчасти отчета за тия дни :). С една дума - тая седмица беше жив ужас. На майтап или не, ама се хващам да си мисля "Айде да идва сесията, че да си почина" :lol: . Обмисляйки във времето думите на pa40 отпреди няколко дни, си признавам, че планът за седмицата се издъни със замах :). Принципно идеята каква беше:
понеделник - голяма разходка пеша (орязах я, доста сериозно)
вторник - тежести (това добре, хубаво стана)
четвъртък - тежести (като горе, пак добре, въпреки че бързах)
петък - самоотбрана ( е тука вече се сринах...почти буквално; и въобще не отидох)
Не съжалявам толкова за пропуснатите дни, все пак една разходка или 20 мин бягане не са кой знае какво...май. Голямата ми простотия обаче за седмицата: в четвъртък преди обяд набарах някакви орехи, и черен шоколад. Стана тя каквато стана, след което реших (!), че няма да ям известно време ('щото и от предните дни ми се струваше, че прекалявам с храната). След ок. 24 часа (петък по обед) нещо ми прегладня (съвсем неочаквано! :lol: ) и смачках един жълт грейпфрут (ок 230 гр, по липса на по-добра алтернатива; нали бях решила, че съм заета цял ден и няма да имам време да огладнея...). При което към 16h вече не бях на себе си, изтормозена и безкрайно изморена физически и психически (! което бе нещо ново за мен, досега в подобни ситуации не съм се чувствала така..) Реших, че не ми се търчи през глава за самоотбраната, и бавно и славно приключих деня. Освен това стигнах до извода, че ще се храня достатъчно, за да мога да мърдам. :) Броенето на храната, колкото и субективно да е при мен, за момента остана настрана; ще се опитвам да си водя само най-груба представа и ...да се надявам, че не прекалявам.. :) Май трябва да се замисля по-сериозно за запознаване с фитдей например, ама...лятната ваканция, като гледам :lol:
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Колкото до тренировките вторник и четвъртък, ще пробвам накратко да изложа какво сътворих (100% ще омешам някъде, ама айде ;) ):
клек 3*5*65, 2*5*62,5 (вторник)
бг клек 4 или 5? *5*29 (четвъртък, за разнообразие, +/- 1кг)
ренегадско и 2та дни 5*15,75 (брей? серии...вторник май бяха 3; четвъртък 4?5?..не помня!)
скрипец 4*5*45 (само вторник)
гръбни преси/хиперекстензии ли се казва това?/ 4*6*5кг (и двата дни, мн добре го усещам на кръста)
нещото за рамене (с 10 кг лост или 2*3 кг гирички. и 2та дни)
имаше и крака от вис, и опит от същото "висене" (всъщност висенето е на опора на цялата предмишница) да се "набирам" от най-долна до възможно най-горна точка ( :lol: е как го обясних :lol: . Мечтата на идиота - някой ден да се набира като човек :) )
Е стига вече, изписах си спомените ;) Не са от най-акуратните, ама пък и кога да седна да ги пиша по-рано... Давам ги за лична ориентировка в бъдеще. Айде, със здраве, и лека нощ. ( и пак, честита Лора на cremcaramel :) :) )
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Божее, аз и закуска...Тая година беше високосна май,а?! :giggle: Тъй и тъй съм тук... - станах рано, и интересно, огладнях по никое време. 3 яйца, към 200гр сметана, салата и 100-150г бяло пилешко за допълнение. Голям глад, голямо нещо :) Сега се чувствам по-човек. Следващото ядене ще е най-вероятно довечера, иначе може да смачкам пак някой грейпфрут следобеда. Хубав почивен ден на всички,скатавайте се на топло в леглата, че вънка не е за хора.. ;)
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Днес, по спомени:
клек 4*5*65, 4,3*62,5кг
ренегадско :twisted: 4*5*17кг
скрипец 3*5*45кг
лицеви опори 2*11,10 :twisted:
хиперекстензии/гръбни преси 3*6*5кг
открих - онова било военна преса, или поне опит за такава ;) 5*10кг, 3*5*12,5
вдигане на крака от "вис" - 2*10 (що ли не пробвам от шведската стена, че да стане по-весело?!?). Ахъм, и цялото това нещо за ок. 50мин...нещо ме бяха хванали дяволите :) :)
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Животът наистина е в малките неща, а абсолютното щастие - в способността да ги оценяваме. Личи ли ми, че днес успях да се докосна до СС? :) Очарована съм (и толкова щастлива не съм се чувствала от ..мноого време :) ); най-накрая видях хора, изцяло въплътили в себе си максимата "Здрав дух в здраво тяло" и открих какво искам да постигна за себе си (като програма минимум :lol: ). Открих и че сама ще ми е малко трудно, най-вече защото не виждам собствените си грешки, нооо... прогресът не може да бъде спрян :)
:lol: Иначе, кака ви Петя се оказа пълно дърво :lol: откъм гъвкавост и физическа форма (не че не се подозираше това де :lol: ). В интерес на истината, клекът (!) и скрипецът ми се оказаха най-добре откъм техника (имат малко трески за дялане, но нищо страшно). Ренегадското обаче - :lol: :lol: . Няма какво да кажа, освен че не издрапах и 5*5 с 10кг :lol:. Имам си и ново любимо упр (освен истинското ренегадско) - тягата :inlove: . Много, много ми хареса. Само заради нея ще гледам да изприпкам тия дни до стария си фитнес и да я упражня, преди да забравя що беше :) Другите неща бяха по-обичайни (не че ги умея де ;) ) - wall slides за домашно, заедно с янда пресите (които правя само ако някой ми задържи краката, странно е..), странична преса за разнообразие.. Абе - гот :) Аз доволен, и още повече си стискам палци за жребия :) И някой ден ще си подаря по-подробно запознаване с клуба - вече не е "Ауди", което ще ме съблазни ;) Айде стига фермани, наслаждавайте се на малките неща от ежедневието си и ги оценявайте правилно, преди да ги загубите. :)
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Боже, обичам го тоз дзвер табатата :D 4 минути живот, по всяко време :) (дори и през сесия 8) :twisted: ).
http://tabatatimer.com - хем да не забравям, пък и на някой новак може да изтрябва.. :)
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

:) Щастлива съм. С една реплика на точното място, отпреди година, съм успяла да провокирам размисли у моя колежка и тя вече е част от обшеството ни :) Страхотно усещане :) :) И доказателство, че който е готов да чуе, не се нуждае от много обяснения.
Освен това - днес си взех първата поръчка от iHerb, най-накрая. Не вярвам да докарвам 800 IU вит. Е дневно само от храна, както Noodle беше споменал; затова ще си пия добавките с кеф :)
Е, и малко да се похваля - -6кг, и, ако не бъркам кардинално, -10см от талията за 3 месеца. Как да не съм happy :) :) И с кръвно 100/60 след кафето :D

Така де, стига толкова :) Сега да попитам - в неделя тръгвам на 6дневен поход по планини. Моля ви, някой ако може да предложи удачни идеи за храна? Положението е много ...критично, с ходене по цял ден, нощуване по хижи, едва ли ще има хладилници и пр... Какво да правя след 2рия ден? Благодаря за съветите! :)
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

Мой приятел беше преди няма и месец на Перпендикулярна вселена - 5 дни сериозно колоездене в Родопите. По принцип не е на ВМ-НВД, но ме послуша - взе си сланина и сухо месо(май пастарма каза че е взел в крайна сметка). Беше омешал и някакво количество масло с ядки, каза че е било екстра. Ако омешаш масло и мед също става, в добре затваряща се кутия и нямаш притесненя от разливане/разваляне. Също е имал и някакви сандвичи, а вечер май им бяха носили меса за барбекюта и тн..
Та според мен съвсем спокойно можеш да си вземеш сухо месо, масло и мед и сланина примерно. Зеленчуци и всякакви други неща за вкус - според вкуса :)
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

:lol: Абе зеленчуци..хич няма да мъкна глупости нагоре :) ;) Предвидила съм един микс ядки (орехи, бадеми и червени боровинки, бая количество), на в.Ботев те ме спасяваха; отделно мисля да взема и няколко консерви риба тон за по-натам. Първите 2 дни ще съм на хищни палачинки (омлет с екстри), и така.. Със сигурност положението ще се издъни някъде по хижите (с някоя боб-чорба примерно), но поне ще се опитам да не е прекалено. Масло не смея да взимам, не си вярвам на кутиите, за другите неща ще помисля. Благодаря, Noodle!
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
mis_val
Ученик
Ученик

Post by mis_val »

още един интересен дневник за следене :)
и аз имам проблем с хауса в главата си :rolf: Пиши има ли си резултати от Магнезия и вит.Д за концентрацията.
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

И пак тук :) Набързичко само - не съм доволна от онова, което ми продадоха като магнезиева добавка. Уж много популярен препарат, а аз бързах да си взема нещо заради отвратителни среднощни крампи. Е, свършиха таблетките и крампите се завърнаха за отрицателно време. А даже не спортувам особено активно (даже хич, според мен). За бъдещо знание - магнезият беше във формата на orotate dihydrate, 500 mg/табл. Та сега ще търся нещо по-кадърно, някой ако има препоръки, моля да сподели :) Иначе какво още: рекох да си пусна едно кръвно изследване, профилактично нали.. 1) че си скъсах нервите, 2) че нямаше смисъл. Ще се моля на всички богове за достатъчно висока заплата, с която да мога да си покривам подбрано доброволно здравно осигуряване и да не ми се налага да се занимавам с тъпотии. Аз си мислех, че е работа на медиците да изискват прегледи и изследвания, не на мен да им се моля за това! Както и да е. Резултатите, за по-разбиращите от мен, ще ги постна после. Само да питам нещото, което най-много ме притесни - след 16 чАса без храна (така се получи преди изследването), и след като ми взимаха кръв 2 чАса след ставане, без да съм пила кафе и само на 2-3 глътки вода, са ми изкарали кръвна захар 5,28 ммол/л. Струва ми се ужасно много. Дали може да е заради 16те часа?
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Да, сигурно е затова. Магнезият най-добре се приема през кожата - олио или гел. Също и може да си топиш краката вечер примерно в леген с вода с магнезиев сулфат (английска сол) в него. Също, като си прави изследвания, тества ли си електролитите (защото крампи може да имаш и заради нисък натрий да кажем).
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
mis_val
Ученик
Ученик

Post by mis_val »

В една книга на д-р Папазова съм чела,че крампи освен при липса на магнезий се получава ти при ИР
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Mis_val, ако имаш предвид инсулинова резистентност...е, мога само да се поздравя и да се запитам "Защо, по...?!?! Нали точно това се опитвах да избегна?". В интерес на истината до края на месеца трябва да ида на ендокринолог и ще настоявам за изследване за ИР (аман! Ама няма начин). Иначе не вярвам да е от липса на натрий (но не съм изследвала електролити). Не избягвам солта, дори напротив, помага ми да си отлепя кръвното от земята ;) Кофти история. Останалите резултати (тъкмо да ги имам някъде)
общ холестерол 7,16 (за какво ли ми е общ, ама айде.. :evil: )
триглицериди 0,56 (0,4 - 1,91)
хемоглобин 122 (120 - 160)
хематокрит 0,38 (0,36 - 0,46)
еритроцити 3,8 (4 - 5)
левкоцити 7,8 (4 - 10) :(
тромбоцити 310 (150 - 400)
MCH 31 (27 - 32)
MCHC 319 (320 - 360)
MCV 91 (80 - 90)

Уж всичко е що-годе нормално, и все пак не ми харесва... Още малко и сама ще се диагностицирам :D Абсолютно шоу :) Ще видим къде ще му излезе края...
Д. Дамянов

iHerb - SQH573
Post Reply