Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

caramele
Ученик
Ученик

Post by caramele »

iva_8503 wrote:Малко се отклонихте от темата, и в крайна сметка със или без млечни?
Немога да си представя какво остава без кис.мляко и сирене,бляк. Има ли някой,който да не яде никакви млечни? :roll:
Всъщност има-аз :oops: открих от едно известно време насам че като спра млечните и ми е по-добре...в началото ми се прияждаше заради навика1-2 пъти седмично...после 1-2 на две седмици и сега 1-2 месечно и то инцидентно смисъл без да го планирам ами ей така :roll: Не знам дали е добре ама на мен ми е по-добре така :? Стискайте палци да не обърна резбата сега :lol: :twisted:
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

а аз смятах ескимос да ставам !
PT
Студент
Студент

Post by PT »

iva_8503 wrote:Малко се отклонихте от темата, и в крайна сметка със или без млечни?
Немога да си представя какво остава без кис.мляко и сирене,бляк. Има ли някой,който да не яде никакви млечни? :roll:
абе вярно че се отклонихме от темата за млечните, ама и ти не четеш всичко. Всъщност темата е следната.
"Мисли а не искай готови отговори".
Имаш информация, оцения критично и смама си решавай, това че аз или някой друг не ядем млечни не значи задължително че и ти не трябва да ядеш.
Всеки си решава сам.
Ето Жики си е решила че ще яде и това е.
Друг пък че няма.
Ти имаш силата и отговорността да решаваш за себе си. а след време вероятно и за децата си.
Избери природното е моят личен съвет или стой колкото можеш по-близко до него.
Но все пак това си е мое мнение. а аз не съм гуру.
Така че не всичко което казвам трябва да се приема като единствената истина, правило или закон.
аз само поразмътвам водата на "чистите истини" та да може после всеки сам да си я избистри за себе си.
Няма невъзможни неща. По мое сведение най дълго живелия човек е живял над 200 години и е пил и пушил до последния си ден.
Това означава ли че и аз и ти трябва да правим така?
А знаем ли колко би живял ако не бе пил и пушил?
Мистерии.
Дядо ми бог да го прости, пиеше редовно(мисля че бе алкохолик) и пушеше качак(цигари без филтър). На 90 години се разболя и му спряха и цигарите и алкохола. Състоянието му се влошаваше и вече всички го бяха отписали. Един ден когато се чувстваше много зле, той се примоли на баба ми (аз бях там)-"Така и така се е видяло че ще мра ами дай една цигара и една ракия да ударя за последно, поне с кеф да си отида." Баба ми го съжали и му даде. Човекът живна оправи се и живя още 3 години.
Хайде иди че обяснявай кое е добро и кое лошо.
"Всичко е относително!", както е казал Айнщайн.
Живота, тялото, здравето са си твои. Ти решаваш.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

За себе си съм (почти) доказал, че от млечните файда няма. Преди се тъпчех със сирене и сметана - кел файда. Същото и за ядките.

Кондиционен треньор
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Милко Георгиев wrote:За себе си съм (почти) доказал, че от млечните файда няма. Преди се тъпчех със сирене и сметана - кел файда. Същото и за ядките.
Само месо и яйца?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Aми да. Така яде Милко.
Пие кисело мляко чат-пат:)
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

значи какво остана ...... ами то друго няма освен ..... да изядем милко!
inhmn
Ученик
Ученик

Post by inhmn »

голямо глозгане ще падне Image
Tsefey
Студент
Студент

Post by Tsefey »

PT wrote: Млечните водят и до як запек, не се усвояват добре и пречат на останалата храна д асе усвоява. съдържат опиати, затова и се пристрастяваме към тях, знам го от собствен опит.
Абе много негативи имат и малко позитиви.
По-добре без тях, нищо няма да ти стане, е ще поотслабнеш малко и ще минеш през криза на отказа :roll: , тъкмо ще се докоснеш до това което изпитват наркоманите като отказват наркотиците :P
PT от къде тази инфо, че има опиати?Ако ти се занимава да пишеш обясни малко по-подробно. А ако имаш и някой линк,пусни го, за да почетем :lol:
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

и какво стана?
палео?
месо, яйца ... и като в онази песен: зелено, зелено :)

тъй или иначе - не е зле :wink:
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Tsefey wrote:
PT wrote: Млечните водят и до як запек, не се усвояват добре и пречат на останалата храна д асе усвоява. съдържат опиати, затова и се пристрастяваме към тях, знам го от собствен опит.
Абе много негативи имат и малко позитиви.
По-добре без тях, нищо няма да ти стане, е ще поотслабнеш малко и ще минеш през криза на отказа :roll: , тъкмо ще се докоснеш до това което изпитват наркоманите като отказват наркотиците :P
PT от къде тази инфо, че има опиати?Ако ти се занимава да пишеш обясни малко по-подробно. А ако имаш и някой линк,пусни го, за да почетем :lol:
Триптофан? Или имаш предвид че слагат нещо допълнително? :shock:
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

cremcaramel wrote:
Милко Георгиев wrote:За себе си съм (почти) доказал, че от млечните файда няма. Преди се тъпчех със сирене и сметана - кел файда. Същото и за ядките.
Само месо и яйца?
Месо, дроб, яйца, зелено. Дробът с масло или сланина.

Кондиционен треньор
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

а РИБА?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

GEORGIO wrote:а РИБА?
Аз не (статистически). Не ми се занимава с кости, относително малко месо, по-често не достатъчно мазно. При подходяща развасофка - ям :)

Кондиционен треньор
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Аз съм по пъстървата - много месо, няма проблеми с костите.
Post Reply