Нов дневник - нов късмет :)

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Тегло 65.2 - 65.5
Храната е на 1500 ккал, ям телешко: шол, език, шкембе, и зеленчуци. Зеленчуците ме държат сита по-дълго, и въпреки че имат въглехидрати, реших да ги включа. Краставици и броколи, по около 400-600 грама на ден.

Не се чувствам гладна и явно това е посоката.

Идната седмица ще правим някакъв опит как ми влияят на силата и начина, по който изглеждам, различните храни. Понеделник до сряда ще ям само месо и яйца (без зеленчуци, и каквото и да било друго) и 15 гр сол, които можело да се заменят с 40 гр сода, ако не ми се соли. В четвъртък ще изям малко въглехидрат с цел да задържа вода - да се види как точно ще се отрази. Това и деня, в който мисля да ида на мерене на мазнините при Мария. Тренировките в дните от понеделник до сряда ще са 35-40 мин кардио сутрин (не че особено вярвам в ефективността на кардиото, но открих, че ме събужда добре) и 2 часа много тежка силова вечер.

Мисля да помоля Мария да ме снима пак на всяко мерене (на около 2-3 седмици) и да видим след 15-17 седмици какво ще се е случило.

Това е за сега :)
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Храната вчера 600 гр телешко, 4 яйца
Тренировки: сутринта 40 мин кардио
Вечерта убийствена тренировка от 2:15 мин, с 1 мин почивки, цяло тяло, от всяко нещо по 5 работни серии по 20 повторения + 300 напада и 150 коремни сгъвания :) Тежестите бяха сравнително леки и въпреки това се прибрах и умрях :)

Прпблемът с храната в момента ми е, че е забранено кафе: това ми е почти невъзможно. Сутринта на работа хората се опитваха да комуникират с мен тотално безуспешно...
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

rubus_idaeus wrote:Храната вчера 600 гр телешко, 4 яйца
Тренировки: сутринта 40 мин кардио
Вечерта убийствена тренировка от 2:15 мин, с 1 мин почивки, цяло тяло, от всяко нещо по 5 работни серии по 20 повторения + 300 напада и 150 коремни сгъвания :) Тежестите бяха сравнително леки и въпреки това се прибрах и умрях :)

Прпблемът с храната в момента ми е, че е забранено кафе: това ми е почти невъзможно. Сутринта на работа хората се опитваха да комуникират с мен тотално безуспешно...
А защо е забранено кафето? А защо правиш толкова дълги тренировки с тежести с по толкова много повторения?

Ако целта ти е издържливост, стандартни стамини или пък няколко серии с по 10 повторения. Повече от 10 ми се струва че техниката ще се криви вече доста.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Това е тестов период някакъв, Бини - 3 дни съм на нула въглехидрат с дълги и изтощителни :) тренировки, на 4тия ден малко въглехидрат, петия - повече, шестия - още малко повече. Дните след сряда няма кардио и тренировките ще се върнат към нормалното.

Кафето, явно, съдържа въглехидрати. Не го знаех и search-нах, оказа се, че има нещо такова:

http://www.livestrong.com/article/27620 ... carb-diet/
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

BiniBoeva wrote:Повече от 10 ми се струва че техниката ще се криви вече доста.
Тежестите са много малки. Традиционна лежанка, примерно, с 30 кг, скрипец зад врата с 36 кг... ей такива. Напади без тежест
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

rubus_idaeus wrote:
BiniBoeva wrote:Повече от 10 ми се струва че техниката ще се криви вече доста.
Тежестите са много малки. Традиционна лежанка, примерно, с 30 кг, скрипец зад врата с 36 кг... ей такива. Напади без тежест
Мхм, ясно ако не ти става скучно така....:) но общо взето по мой опит такъв тип тренировки нямат кой знае какъв ефетк, освен с цел експеримента може би. По-големи тежести, по-малко повторения, почивки от от по 1-1:30 мин. може да се натовариш доста по този начин в рамките на 1 час, че и по-малко. Но ще пишеш какъв е резувтата от твоя експеримент, може при теб да е различно.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Очакванията са на третия ден да съм подпухнала и мека - до тук точно така върви :) от солта, предполагам. 15 гр сол е цяла супена лъжица.

Днес храна - също като вчера
Вода - 5.5 л
Тегло: 66 кг

Кардио сутринта
Тренировка: 2:20 мин, 1.5 мин почивки, но по-лека от вчера. Новото в тренировките ми е балетен клек - 6 сериии по 100! :) с по 30 вдигания на краката за корем между последните 3 серии

Пръстите ми изпускат на доста упражнения, за това като свърши експеримента ще продължа с носенето на тежки дъмбели из залата - за издръжливост на хвата.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Храна: 400 гр телешко, много мазна огромна свинска пържола, 4 яйца
15 гр сол
Вода: 6-7 л

Тегло: 67 кг

Тренировки: кардио 35 мин
силова час и половина с по 5 серии по 10-15 повторения от всяко упражнение, малки почивки или суперсерии

Утре трябва да почивам, имам 5 л дестилирана вода, която трябва да разделя за четвъртък, петък и събота: четвърък 3 л, петък 1.5 л, събота 0.5 л. От утре трябва да избягвам сол/натрий под всякаква форма и до събота няма да има аеробика (кардио)

Преди малко като си ръфах мазната пържола, си мислех - как е възможно да има хора, които не обичат да ядат! Обожавам мазни свински пържоли. Говорих си с едно момиченце в залата, тя каза че ако има как би изпила в пюрирана форма нужните й нутриенти за деня, за да не се налага да яде. Изумителна работа.
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

О да, има хора за които яденето е губене на време и им причинява досада... честно казано и аз не ги разбирам :lol:
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

9.9% мазнини, кило активно тегло отгоре като само гънката на бедрото се е увеличила.

Тегло 67 кг

Храна: предимно въглехидрати (сушени плодове и мюсли) - обичам боклуци и затова не успях да спазя изискването да не ям повече от 150 гр. Месо: 200 гр телешко. Утре е деня за 300 гр въгл. - ще направя така, че поне общото количество да е ОК за двата дни, тоест утре ще ям значително по-малко. Пия магнезий и калий в тези дни до събота.

Днес е ден за почивка. Без тренировки, минимум 12 часа сън.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Чета някакво интервю с Йото Йотов, председател на Българската федерация по натурален бодибилдинг, не го знам. Интервюто като цяло не е особено интересно обаче това ми хареса :)))
- Как се правят натурални мускули – с много упоритост и много повторения ли?

- Правят се с малтретиране. Няма такова нещо – много серии, много повторения. Елементарен пример за нетрениращ човек – изпускаш си очилата на земята и слагаш до тях един чувал с брашно. От кое ще те заболи кръстът – ако си вдигнеш 40 пъти очилата от земята, или ако вдигнеш два пъти чувала? - Тежко трябва. Колкото по-тежко, толкова по-силен става човек. Това е истината.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

До известна степен е прав и все пак целта не е да те заболи кръста. :D
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

хахаха :) обаче ако това е целта - ясно е как става :))))
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Последен ден от експеримента - развалих го още на първия въглехидратен ден, когато изядох общо взето всичкия въглехидрат за следващите 3 дни. Днес като закъснях за тренировка ми звъннаха да ме питат дали не съм умряла от преяждане и аз отговорих, че вече се търкалям на там - което е близко до действителността.

По план трябваше да ям бърз въглехидрат шреди тренировката. Изядох един Snickers и една вафличка Милка. Бях супер жадна, понеже водата за днес е 0.5 л. Изпих един ред бул и един монстър (по план беше половин литър кола).

тегло 66 кг

Релеф се показа, но предимно на ръцете и гърдите. Нямаше очаквания резултат. Експеримента, обаче, затвърди усещането ми, че с малко въглехидрат не мога: или изяждам всичкия въглехидрат на света, или нищо.

За това и хранителния ми режим за следващите три месеца е съставен така: един ден ще ям 0 въглехидрати, само месо, един ден ще ям вглехидрат - на всяко хранене по малко, плод примерно, зеленчук, такива неща. Мазнини / протеин в нулевия ден ще държа 1.3 към 1 гр, същото съотношение въглехидрат / протеин във въглехидратния.

Тренировка: 2.20 мин, тежка с малко повторения.
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Мерки:

Гърди 91 см
Талия 67 см
Ханш 90 см
Бедро 51 см
Прасец 37 см
Бицепс (в отпуснато състояние) 30 см

Тренировка (кардио):