Въпрос свързан с децата
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- cremcaramel
- Ст. асистент

- Милко Георгиев
- Академик

Аз като дете, а и днес, бях злояд и ме поощряваха с това че Пламката, един връстник, изяждал цяло пакетче с масло. Никога не е ставало дума за вредността на маслото. Помня, че като teen казах на майка ми да спре да слага навсякъде олио и тя спря. Откъде ми е дошло това know how не знам 
Кондиционен треньор
Мен пък ми даваха за пример Дамян, който на 10г. беше сигурно над 60 кила, и също изяждал по пакетче масло и две пакетчета крема сирене - на филии, разбира се. 
И аз мисля, че открай време маслото държи едно от първите места като полезна храна, що се отнася до децата. Една наша роднина казваше: "За нас си готвим с олио, ама за децата - само с чисто масло" (не че знам какво се има предвид под "чисто масло")
И аз мисля, че открай време маслото държи едно от първите места като полезна храна, що се отнася до децата. Една наша роднина казваше: "За нас си готвим с олио, ама за децата - само с чисто масло" (не че знам какво се има предвид под "чисто масло")
- cremcaramel
- Ст. асистент

- cremcaramel
- Ст. асистент

От няколко дни давам на бебо да ми оближе пръста, по който има трохички от яйчен жълтък. Като гледам как реагира (или никак или се мръщи
) ми се струва, че скоро няма да започне да го яде доброволно
За сметка на това вкусът на рибеното масло, което пак му дадох да оближе от пръста ми, много му допада. 
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
- cremcaramel
- Ст. асистент

- Soul_on_Fire
- Ученик

И аз имам някакъв, макар и частичен напредък с промяната в храненето на малкия. Първото и най-важното, което направих е че забраних на майка ми да му носи всякакви десертчета, дори и млекца. Закуската все още е попара, но с повече сиренце и масълце и 2/3 по-малко сухари. Обяда се състои в супички, най-често от пиленце, без картофи, фиде или ориз. Днес му дадох да опита малко черен дроб, но не съм сигурна дали го хареса, защото преди това изпи доста вода. За напред ще търся повече разнообразие, съобразено (до колкото е възможно) с принципите на ВМ-НВД 
- cremcaramel
- Ст. асистент

Бебо взе да се мръщи на жълтъка. Опитах да му дам банан - голям шок. Направо застина за поне 30 секунди и ме гледаше въпросително и нерзабиращо в очите с едно отвратено изражение - много смешен
Преди малко обаче, аз си хапвам кюфте, а той ме гледа. Дадох му го да го олигави, а той го осмуква и облизва поне две минути с видимо задоволство, докато не му го извадих от устата. Опитваше се и да отхапе, и щях да му дам парченце може би, ако нямаше толкова подправки
На мама звечрето е достоен наследник 
Преди малко обаче, аз си хапвам кюфте, а той ме гледа. Дадох му го да го олигави, а той го осмуква и облизва поне две минути с видимо задоволство, докато не му го извадих от устата. Опитваше се и да отхапе, и щях да му дам парченце може би, ако нямаше толкова подправки
Low fat - low food
Low fat - low food
-
freelancer_bg
- изгонен.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Бебо има вече два зъба. Показаха се малко преди да навърши 5 месеца. Оттогава се наблюдава коренна промяна в отношението му към храната. Започна да хапва най-целенасочено. Освен това ни гледа с интерес като ядем и пием нещо - иска да му даваме и на него, даже оня ден се опита да пие вода от бутилка! С други думи - имитира ни. Изяжда по половин жълтък наведнъж. Преди няколко дни започнах да му давам и пюре от пуешко и в началото много не му хареса, но после започна да го яде с апетит. Също така дъвче чушка, морков, кюфте
, ягода, авокадо, пъпеш и банан. И въпреки, че реално вече яде и други храни, макар и в съвсем малки количества, суче като за последно. Много е весел и жизнен.
Low fat - low food
Low fat - low food
Кремче, така си е. Кърмата винаги е предпочитаната храна от бебетата. Тя е в идеалните съотношения, количества и консистенция. Май сте започнали т.нар. "педагогическо захранване", т.е. бебето само опитва от храната на възрастните. Това според мен е чудесно начало: да опитва от храната от любопитство какво правят възрастните, а основната манджа да идва от теб.
Супер сте
Супер сте
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да, гледа да ни имитира - он ден хвана една бутилка и приближи гърлото й към устата си, все едно ще пие, вчера направи същото с чаша. Ако седи в мен, докато се храня, няма начин да не налапа това, което държа в ръката си
Вчера така смука в захлас телешка пържола
Иаче пюренцата, за да ги яде, трябва да е в особено настроение
И като че ли суче още повече от преди, особено нощем. 
Low fat - low food
Low fat - low food