Constant Stamina

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

орион wrote:благодаря, Дени.

Да, правя constant stamina
Вчера гледах, че е от 5 седмици.
В седмиците варира: 2-3-4 пъти.

Правя леко изменение спрямо предложеното: комбинирам по 2 упражнения.
Едно крака с едно ръце
и
едно бутащо с едно дърпащо.
така съкращавам значително времето за изпълнение.
Сподели усещания, впечатления, резултати.

Кондиционен треньор
орион
Студент
Студент

Post by орион »

споделям:
1. този формат отговаря на моя темперамент. много добре ми писва.
2. ефектите са два: усещам обща стегнатост значително нараснала и визуално оформяне на мускулите на ръцете. (ще взема да замеря, пропуск е)
3. не си предизвиквам безсъния
4. тежести не съм вдигала много (в смисъл, че да съм почнала с едни, а сега да съм с други). и въпреки това в ежедневието установявам увеличаване на силата (като мъкнеш 14 кг дете на ръце получаваш маркер за сила :-) )
5. след тренировка много добро тонизирано усещане в мускулите.

сигурно има още от този вид - по-скоро усещания и впечатления, отколкото формални резултати.
всичко съм записала в дневника си
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

орион wrote:споделям:
1. този формат отговаря на моя темперамент. много добре ми писва.
2. ефектите са два: усещам обща стегнатост значително нараснала и визуално оформяне на мускулите на ръцете. (ще взема да замеря, пропуск е)
3. не си предизвиквам безсъния
4. тежести не съм вдигала много (в смисъл, че да съм почнала с едни, а сега да съм с други). и въпреки това в ежедневието установявам увеличаване на силата (като мъкнеш 14 кг дете на ръце получаваш маркер за сила :-) )
5. след тренировка много добро тонизирано усещане в мускулите.

сигурно има още от този вид - по-скоро усещания и впечатления, отколкото формални резултати.
всичко съм записала в дневника си
Ако когато стигнеш до двойката можеш да направиш тройка, то е време леко да вдигнеш тежестта.

Кондиционен треньор
locvs
Ученик
Ученик

Post by locvs »

Едно голямо евала за Stamina-та. Досега тренирах кръгово - тяга, лег, набирания, военна преса, фреснко, ренегадско.
Та миам вече две малко импровизирани Stamina тренировки. Първата беше лег и набирания с тежест.
Днешната - тяга и военна преса.
Впечатления - прекрасни. Тежест на която преди правех 5 чисти повторения и слеващата серия с по-малко килогами на петото почти издъхвах ми позволи да направя 2-ки на 6-та и 7-а серия. Тоест смело продължавам напред засега в 4-и дни.

Обаче имам малко въпроси:
1. С какво мога да заменя cable push-pull? Тренирам в къщи и такава екстра не ми се намира. Нямам и пружини. ИДва ми на ум някак да комбинирам френско и лег обаче не съм много сигурен. Или лег и ренегадско?
2. Възможно ли е да правя преден клек вместо заден. Просто нямам стойка за клек, липсва ми и партньор да ми постави една достатъчно тежка щанга на раменете, а преден клек мога да правя, като качвам тежеста с обръщане. Така смятам и нападите да правя. Overhead squat?

Съвети? Идеи?

Милко, програма е супер. Свършвам в рамките на 45 минути и се чувствам екстра като я свърша. Сърдечно благодаря!
Eggsistentialist
Timeless!
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Locvs, радвам се, че константната стамина ти допада и ти върши работа! Благодаря за първоначалните впечатления!
locvs wrote:Обаче имам малко въпроси:
1. С какво мога да заменя cable push-pull? Тренирам в къщи и такава екстра не ми се намира. Нямам и пружини. Идва ми на ум някак да комбинирам френско и лег обаче не съм много сигурен. Или лег и ренегадско?
Разпадни CPP на "лежанката на Милко" и ренегадското.
http://www.youtube.com/watch?v=gOXFt7qFf04
При лежанката дръж таза на ръба на пейката и кръста плътно натискащ пейката.
locvs wrote:2. Възможно ли е да правя преден клек вместо заден. Просто нямам стойка за клек, липсва ми и партньор да ми постави една достатъчно тежка щанга на раменете, а преден клек мога да правя, като качвам тежеста с обръщане. Така смятам и нападите да правя.
Точно така.
locvs wrote:Overhead squat?
Използвай го като допълнително движение, извън основната схема. Ще ти даде координация в цялото тяло и ще даде правилна постановка в раменния пояс и таза ти.
Last edited by Милко Георгиев on Tue Apr 29, 2008 08:05, edited 1 time in total.

Кондиционен треньор
locvs
Ученик
Ученик

Post by locvs »

Благодаря за отговора.

Значи смятам да карам на схемата за 5-day stamina, обаче при мен ще е два дни тренировка, един ден почивка и вместо cable push-pull - one arm bench. Евентуално смятам да заменям в някой ден нападите с overhead squat, но по-рядко, че рамото ще участва доста (която няма да е зле, понеже поизостава).
Eggsistentialist
Timeless!
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

KrediK wrote:
Милко Георгиев wrote: Ако когато стигнеш до двойката можеш да направиш тройка, то е време леко да вдигнеш тежестта.
Ако, когато стигнеш до двойката и не можеш да направиш тройка, това не е ли трениране до отказ? :roll: :oops:
Първото изречение на Петко дава и моя отговор. Второто му изречение вече е друга дефиниция.
Отново, отказ е когато тялото откаже да извърши движението. Движението не започне изобщо или спре преди крайната си точка.
Важно е атлетът да познава себе си и даденото движение и да знае кое е последното му чисто повторение. Така рядко ще стига до отказ.

Кондиционен треньор
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

Чад Уотърбъри е преписвал от Сonstant stamina-та на Милко :twisted: (схемата за сила)

идеята за >
- максимална скорост
- пълен рейндж ъф моушън
- перфектна техника (разбираемо)

взе мнго да ме кефи

кефи ме и липсата на твърда схема :)
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

GReddy_bs wrote:Мисля,че вече преминах фазата на безопасно завръщане в залата (май се падат 6 седмици на 3х5) и е време за следващата крачка.Целта ми е функционална хипертрофия,но се двоумя между Constant Stamina или Spider Stamina на Triples.И двете се водят за функционална хипертрофия,но:
Constant Stamina има по-малки обем и плътност,съчетани с по-висока интензивност.
Респективно SpiderStamina има по-голям обем и плътност,за сметка на интензивността.
Т.е. това значи,че ако използвам ConstantStamina резултатите ще са повече сила/по-малко растеж и обратното за SS,нали?
Следователно,ако написаното дотук е вярно трябва да си избера приоритет и съм готов.
Все пак моля за съвети. :) Може би първо да работя за сила,а после за растеж? Ще се радвам да споделите всякакви мнения,независимо дали са "неутрални" или от рода на "аз бих направил...".
:)
Щом в крайна сметка нямаш съпер ясна цел, то маправи така:
- 1 седмица стамини 5-ици
- 2 седмици стамини 4-ки
- 1 седмица стамини 3-ки
- 2 седмици Constant стамини

Ако желаеш, например, 3-месечен цикъл, то ще го нагласим.

Кондиционен треньор
GReddy_bs
изгонен.

Post by GReddy_bs »

Милко Георгиев wrote: Щом в крайна сметка нямаш съпер ясна цел, то маправи така:
- 1 седмица стамини 5-ици
- 2 седмици стамини 4-ки
- 1 седмица стамини 3-ки
- 2 седмици Constant стамини
Ако желаеш, например, 3-месечен цикъл, то ще го нагласим.
Тримесечният цикъл звучи добре,поне няма да се чудя какво да правя за известно време. :roll: Как ще го нагласим? :)
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

- 2 седмици стамини 5-ици
- 1 седмици стамини 4-ки
- 1 едмица почивка (или поне 5 дни)

- 1 седмица стамини 4-ки
- 2 седмици стамини 3-ки
- 1 едмица почивка (или поне 5 дни)

- 3 седмици Constant стамини
или
- 1 седмица стамини 1-ци, вместо последната седмица Constant

Ако го изпълниш това нс 3-4 основно движения като тяга, напади, набирания, странична преса, cable push-pull | full contact twist | ренегатско ще си най-якия :)

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

GReddy_bs wrote:Мерси. :)
Още няколко въпроса:
1.Мислех си да правя 4-day stamina-та,което значи,че упражненията са малко повече от 3-4...по-лош вариант ли е?
2.За ФКТ свободен ъгъл нямам,пък и не съм сигурен дали ще си намеря място къде да го правя,особено ако има повечко хора.Да го заменя с ренегатско?
3.Curl and Arnold Press e сгъване за бицепс и след това пресата,нали? :oops: :)
1. Екстра е, особено, ако издържаш на седмичния обем
2. Може, затова ги отделих като алтернативи |
3. Да. Хубаво изнасяш лактите навън, за да изолираш раменете от гърдите.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Петко К wrote:Тягата се води Hip-Dominant упражнение (т.е., акцента е на глутеусите и задните бедра), а клека Quad-Dominant (акцента е в квадрицепсите), иначе и двете натоварват краката, но има разлики все пак.
При тяга лостът е по-напред, към предната верига, в която е квадрицепса. Там и усещам умора в краката при тяга.
При клек щангата е по-назад и позволява да се използва повече задната верига с хамстингите.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

GReddy_bs wrote:
Милко Георгиев wrote: При тяга лостът е по-напред, към предната верига, в която е квадрицепса. Там и усещам умора в краката при тяга.
При клек щангата е по-назад и позволява да се използва повече задната верига с хамстингите.
:shock: Аз ли правя нещо грешно...при мен е точно обратното.
Зависи как изпълняваш клека.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

GReddy_bs wrote:Тц,ето го батко...Клека е преден,ясно. :)

Ама тягата влиза основно в хамстрингс.
Значи при тяга успяваш да тръгнеш от ниско положение на таза.

Кондиционен треньор
Post Reply