Не мисля че има толкова. В заквасената май не.Thai wrote:Добре,
а сметаната къде се вписва?
понеже в нея има почти толкова казеин и лактоза, колкото и в прясното мляко
Аз сега съм на масло направо. Пробвай дали има разлика. Според мен ще е нищожна.
Moderators: Милко Георгиев, pa4080

какво да ти кажа - "моята" сметана е един продукт под кодовото название "Creme Fraiche" и ... досегаен съм се пробвал коко масло могада изям наведнъжgalya wrote:Не мисля че има толкова. В заквасената май не.Thai wrote:Добре,
а сметаната къде се вписва?
понеже в нея има почти толкова казеин и лактоза, колкото и в прясното мляко
Аз сега съм на масло направо. Пробвай дали има разлика. Според мен ще е нищожна.

И тук, във Франция е със същото "кодово название"Thai wrote: какво да ти кажа - "моята" сметана е един продукт под кодовото название "Creme Fraiche" и ...

Аз никъде не съм проповядвал строго вегетарианство, бъркаш двата щата, суровоядство и вегетарианство не е едно и също.no_purpose wrote:РТ, аз преди бях като тебе с което си докарах големи проблеми
преди 3 години станах фанатична суровоядка - вегетарианка и проповядвах с пяна на уста тези идеи за гладуване, пречистване, природна и необработена храна и незнамсикво.
бях ужасно запалена и когато хората ме питаха защо се ограничавам аз им казвах че не се ограничавам изобщо, отвътре ми идва и не се насилвам ама грам.
обаче нещо се прецака в мене, от крайното суровоядство ли от кво ли се разболях от анорексия и булимия и сега леко съм се позакрепила обаче ме е страх да се надявам.
може би просто съм си такъв тип човек - екстремист... не знам
прекрасно знам че млечните докарват остеопороза, заслузяване, алергии и тн, обаче не ми дреме вече.
по-добре с остеопороза отколкото с ограничения последвани от седмици на самообвиняване когато "прегреша" и маниакално-суицидна депресия.
от години се опитвам да вляза в някакъв среден път, защото ми е омръзнало да се лутам в крайности. не че мога и да дефинирам понятието "среден път", то всичко така или иначе е субективно..
бъди сигурен че каквото се изписва против млечните по нета, се изписва 5 пъти повече против месото, обаче пак не ми пука. сега наскоро проядох месо след 3 години вегетарианстване и се чудя как е можело да се лишавам от вкуса на печени пилешки гърди и риба и тн.
винаги ще има нещо супер вредно дето да го отказваме, ако не е хляба ще е сиренето или пък алкохола както сега е моя случай напоследък...
то може и аз да съм нещо сбъркана, наскоро четох едни теории за addictive behavior, общо взето има хора дето винаги са пристрастени към нещо.. може би никога няма да изляза от гадния цикъл на самообвиняване, булимично-пургативни пристъпи и мании по разни неща, били те френски сирена, вина или марокански хашиш![]()
![]()

какво е ТЕС?Аз никъде не съм проповядвал строго вегетарианство, бъркаш двата щата, суровоядство и вегетарианство не е едно и също.
Аз самият не ям само сурово ям и млечни от време на време, това което пиша е строго свързанос контекста на поста на участника и има за цел да го накара да се замисли, да прецени някои нови за него факти и да реши дали си струва да продължава по същия начин. А за крайностите съм абсолютно съгласен.
Прецакала си се от крайното вегетарианство, а не от суровоядството, ако бе яла сурово месо, и яйца нямаше да имаш проблеми. на организма му е нужна животинска храна.![]()
Просто уточнявам, че не си била като мен.
За избавяне от пристрастеност към каквото и да е има сигурно, гарантиранои средство и то се нарича ТЕС.

годините нямат значение, щото и на 100 да си, ако не си живял и 1 ден на село или не си говорил с хората, или пък чел книги за тях пак няма да знаеш как се чувстват селяните.PT wrote:No_purpose , на колко години си миличка, и колко от тях изживя на село и се бори със скакалци и суша та така добре разбираш селската душа и мироглед?
ето значи признаваш, че нещата не падат от марс.. щом като е имало прото-коза, а сега имаме изкуствена, опитомена коза, защо да не приемем, че от мляко става сирене и то е също толкова естествен продукт. да не говорим, че като оставиш мляко на слънце или нещо то се спича от самосебе си така че 1вото сирене на света може би така е станало и после хората са почнали да експериментират, не знам:)На теб минавало ли ти е през ум, че за да бъде доместикирано нещо то трябва вече да е съществувало, иначе няма откъде да го вземем или хванем че да го доместикираме?
предполагам че е възможно, не винаги обаче.А възможно ли е имунната ти система да се справи с вируса преди да се разболееш от каквото и да е и да "трябва" да гълташ лекарства за да живееш. Или дори след това, ако вече си се разболяла?
не.А живееш ли добре. Добре ли се чувстваш, харесваш ли се , имаш ли енергия, радваш ли се на живота?