Успоредка и Лост

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

За 10 дена няма да стане. Спортувай си редовно, усвоявай си упражненията, намери си и ортак за лостчетата, забавлявайте се и не му мисли много за разни срокове, бройки и постижения.
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Аз това и написах...не гоня големи постижения за отрицателно време,както правят повечето хора(най-вече по младите във фитнеса) Аз залагам на упоритост и усвояване на техниката,а те постиженията ще си доидат. :wink:

Забавлението е гарантирано,въпреки че съм сам,защото е по лесно да седиш на пц-то и да викаш ,че няма време или че не ти се занимава отколкото да излезеш и да се пробваш дори един път. Както гласи старата поговорка " и сам войнът е войн." :D
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Пословицата не гласеше ли "И сам войнът е сам" ?! :D :D :D

Аз също започвам да ходя на лостове, преди ми бяха bread and butter, да видим сега. Последните пъти, когато правих набирания за бройка, максимумът ми беше паднал на половина, да видим за колко време ще "хакна" мускулната си памет.
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
GReddy_bs
изгонен.

Post by GReddy_bs »

Сега освен да станат meat and butter... къф е тоя 'леб?!
:lol:
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Открих скачането на въже. Невероятен кеф! Препоръчвам го на всеки!
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Днес в залата намерих какви са ми сегашните максове.

Набирания
- максимум повторения - 21
- максимум тежест - +40 кг

Кофички
- максимум повторения - 18
- максимум тежест - +22 кг

Доста недъгаво за хамстер - 68 кила :lol:

Нищо. Не е толкова зле, колкото можеше да бъде :wink:
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Много си си добре ... освен това, колкото и да си добре, винаги може и по-добре, така че - к'во ти дреме :lol: Важното е да си спортуваме!
Сериозно, по моята любителска оценка, бутанията са ти назад спрямо дърпанията, освен ако успоредката на която си ги тествал не е била много широка. Обикновено, при човек, който тренира и двете, те са по-силните му движения.

На последната тренировка в една от сериите правих съчетание коремно с набиране зад врат - 1 коремно, 1 набиране, 1 коремно и т.н. Много се "пресичат" едно друго. Не можах да направя и 10-ка от съчетанието, както бях решил, а възможностите ми за всяко от двете, изпълнявано само в серия, са двойни или тройни. Силиците отиват да успокояват енерцията на тялото след коремното, за да може да се направи набирането. Хареса ми. Май го бях пробвал веднъж това и пак писах.
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

аре бе никой нищо не казва - тествахте ли упражнението ? ЗА ВЪТРЕШНА ЧАСТ Е!
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Dymag wrote: ... които редувахме с хоризонтално бутане с опора на краката на самоделни халки – движението е подобно на флайс, опората на краката беше на височината на халките и над нея. Уреда не е мой. Много ми хареса.
- Това е същото, Vance G, по отношение на вътрешната част. Днес, сряда, даже пак го правихме - редувахме го с клек-скок-набиранията.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

"Папагала" за група си е хубаво нещо! Уточнявам: Един показва, всички го правят, друг показва и т.н. докато се изредим с показването и пак от начало. Като тренировка, е непредсказуема, често не следва разумната спортна логика като последователност и трудност на подаваните упражнения, почивките са относително по-големи (което за днешната жега реших че е допустимо), обаче, е супер забавна! Някои от нещата които правихме даже не бих нарекъл упражнения. Но, купона си е купон, бирата си е бира, забавлението си е забавление!
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Днес, понеделник, реших да гоня обем на тренировката с много серии, но с малък брой повторения в тях. Правим го по някога. Направихме, общо за цялата тренировка:
150 мокри кофи;
50 раменни бутания на шведската, с опора на краката над височината на хвата - по-трудни са ми от раменни опори до стена или обикновените кофи;
75 набирания с успореден хват на 3 различни широчини;
75 хоризонтални дърпания с опора на краката на височината на хвата;
25 коремни възлизания на лост;
12 часовник в посока;
10 кофи на една тръба зад тяло и 5 пред;
5 повдигания на торса с много широк хват;
всичко това, в 42 серии, при най-голям брой повторения в серия 10, за около 50 минути. Не мога да я опиша :wink:
После се учех да скачам на въже. Голям кеф! Вече мога да си кръстосвам ръцете докато скачам :D
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Аз пиша, не пиша, 3 пъти в седмицата си тренирам. Някои от тренировките описвам, други не, но изключително рядко пропускам тренировка, да не кажа, няколко пъти в годината. Такова ми е просто ежедневието и тренировките са част от него, независимо дали ги пиша някъде или не. Днешната например не беше интересна - жега, не добре възстановени от понеделнишката, малко скокчета с набиране, раменни на пъна, единични серии въртене на L от задържане в набрано положение, набиране с повдигане на краката и няколко серии хоризонтални бутания и дърпания с опора на краката. Няма какво да описвам толкова. Мисълта ми беше, че пиша, не пиша, ежедневиео ми включва тренировките и те са си неизменна част от него.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

И аз така :D ..последно правих на десеятки напълно чисти джвиженя с нормална скорост- нормални кофи,набирания с удар на лоста в гърдите,раменни опори с лице към стената и въртене и повдигане на краката от набрано положение..Поздрави
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

Много яки лицеви опори :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=HRu8zdiLg_s
jojoly
изгонен.

Post by jojoly »

БРУТАЛНИИИИИИИК!!! :shock:
Post Reply