ляво дясно, дясно лявооо :)

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Leo
Ученик
Ученик

Post by Leo »

тъкмо този съвет щях да ти дам...
аз започвам с изоставащите групи (преценявам по силата, понеже с моя % мазнини, друг начин за оценка на "изоставащи" няма за сега :D - фет-лоса, може би пропуснах да спомена, че го оставих за първата половина на 2005-та :) ), например левия трицепс и правя до отказ - след това, с много малка пауза правя за десен - през първите няколко серии, ако имам чувството, че мога още с дясната - не го правя - правя колкото с лявата, колкото повече стават сериите, толкова повече се стопява разликата в изтощението на лява и дясна (поне при мен е така, а и това е защото лявата е 1 ход напред)

и аз имам "проблем" с лявата ръка/гърди/etc и понеже имах разни неврологични проблеми си мислех дали не е всързано с тях (и още си мисля, макар че е нормално дясната да е по-силна, включително и при левичарите мисля си)...

btw, никога не използвам различни тежести за 2-те ръце... по-скоро бих направил за по-дълго време (с повече накъсвания) с лявата, същия брой повторения, които правя с дясната... до колко е правилно...
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Хайде УРА! за плуването.
Кни, прави малко по тежко с лявата иначе си пази повторенията, и винаги започвай с нея. Стискай здраво и всичко ще си дойде на мястото. :)
Leo
Ученик
Ученик

Post by Leo »

а, да, ако захватът ти е по-слаб (т.е. ако не си изтощила мускула, но самият ти захват с ръката сдва багажа), ползвай каиши/ремъци (powerlifting straps / wrist support) или там както и да им се казва... на мен захватът на лявата ми е отчайващ, без straps изпусам много бързо, а мускулът си остава ненатоварен...
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Здравей Лео,
Недей да си правиш лоша услуга, тренирай хвата. При повечето хора за 2-3 месеца се изравнява хвата на двете ръце, с фитили няма да стане по-силен, напротив.
Post Reply