Съботата трета "ливадна" тренировка, подчинена на мераците ни за стоене на ръце. Голям успех, поне за мен. Закрепвам се по за дълго, но само във вариант, на където се наклоня да пристъпвам (с ръцете). Между другото използвах няколко упражнения:
1.Опора на ръце до стена, със свити крака, като стъпалата са опрени на стената. Тялото е хоризонтално, но опората на краката не е от долу, а назад, към стената. Не съм сигурен как се нарича. Май беше някакъв планк, но какъв?
2.Вертикално ходене на ръце, с крепене на краката от другарче. Някой държи краката отвесно, положението е като за раменна опора. Тоя с раменната ходи напред или назад, а крепящия само трябва да му "гони" отвеса. Като "количката", но тялото е отвесно и води изпълняващия я - не го бута подпиращия.
3.Стоене на една ръка от положение за раменна опора, пак разбира се с крепене на краката от другарче.
4.Предни кълбета, ужким да знаем как да падаме напред.
5.Директни опити за стоене в няколко разновидности. Повдигане сам и опит да се задържиш. Нагласяне в средата на равновесието с помощ от другарче и пускане - опит да се задържиш. Вдигане сам и при отклоняване от равновесието пристъпване с ръцете - тук имах най-голям успех.
Всички опити ги разреждахме с подобаващи почивки, в които се глезехме на спортните уреди - имаше такива (стадион Раковски). Опитах и набиране с една ръка, с другата върху рамото - както ги правих няколко пъти, но установих че от потта ръката на рамото се пързаля, не мога да си помагам с нея и само ме подвежда. Затова опитах без нея и направих първото си набиране изцяло с една ръка

Веднага като се прибрах, се метнах чисто гол на кантара и той показа 86 кг. Много съм доволен!