Успоредка и Лост

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

alfa wrote: Neider press от стоеж експлозивно – 3х10х25 кг. с диск. Общо взето представлява това, което прави този тук - http://www.youtube.com/watch?v=4KTbCPZHQ64
Поздрави.
Тоз' момък не я прави много читаво тази преса. Прави я повече като пуш-преса и използва много краката, бутайки доста вертикално.

Найдър пресата си типично боксьорска и се прави почти хоризонтлано то стоеж (съвсем леко нагоре) и основно от раменете. Изисква много стабилност и силова издръжливост.

Успех
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Абсолютно си прав. 20-30 градуса над раменете, не повече. Коленете са леко присвити и това, което си казал от къде идва движението. Друго видео в Youtube не намерих. На търсачка тук ще излезе само това, което пишем в момента.
Варианта е Upright neider press с изправен Олимпийски лост, единият край е в ъгъл /само хоризонтален/ и лоста е наклонен, като се държи с ръката, която прави упражнението. При дясна ръка, левият крак се изнася напред и обратно, когато се работи с лява. Има особености в стойката, които са при вкарването на удара/избутването на лоста - завъртането и вкарването на таза, изпъването на задния крак. Отново е на 20-30 градуса.
Димаг, прошу прошение, че тука се пише за тия неща :) Поздрави.
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

ебахти чичката. Венци, видя ли в него себе си след 20 години а? хахаха
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Не. Беше много кльощав, а аз ще съм по-здрав ... поне визуално де :lol: Но определено завидях на изпълнението му. Еми, тръгнали сме в тази посока на повдигане на торса, учим се да стоим на ръце, повдигаме с подобен хват на един пън (ама си крепиме краката), може и да го постигнем някой ден това изпълнение. Много яко беше. Ако пак го засеча ще го снимам с телефона
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

хе ,мислех да питам здрав ли беше чичката и ти си ми отговорил :D

да видим дали запомних какво правих;

силово-6 серий по 5 повт с 10,15 сек почивки м/у серийте-30 бр.
10 обратна кофа.веднага 10 наб. зад врат
10 кофи с гмуркане,веднага 10 задни кофи с мах
10 джи наб.с подхват веднага 10 ел наб. с надхват
10 джи кофи ,веднага 10 ел кофи
10 повдигане на торса до фронт левел
10 кантара на успоредка
20 набир.на успоредка със качени на успоредката крака /обратна лицева опора/
20 лицеви опори като опората е на единия крак/другият във въздуха
20разгъване на тялото от
обратна кофа с наб.
20 маха на успоредката долно положение
10 чистачка
:lol:
10 летящ задник ,без кофа
10 наб зад врат със задържане в горно положение
10 обикновенни кофи със зад. в долно положение

май това беше ..напоследък много нередовен живот ,безсъние лошо хранене ,лоши навици ,но си тренирам ...Поздрави
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

То и аз така. Безсънието как стопява килограми ... след дежурство съм минимум едно кило надолу, макар че гледам да се храня доста активно. Един от моите се хвана барман нощна смяна и стигна до същия извод.
Днес, сряда, скокчета с набиране, с натрупване до 10 (55 скока, 55 набирания). Бяха ми учудващо леки, като се има в предвид, че тренирам краката по-активно само веднъж седмично. Правихме и раменни на тия, купешките стойки, след които веднага помпахме лицеви с максимална бързина за време - бройката я следеше не помпащия, а друг. Помпахме ги на триъгълната стълба, с хват за тръба, за да може да ги засилваме. За 30 секунди по хронометър изпомпах 49 - слабо. Отдавана зарязахме експлозивноста и това си личи. Натрупвахме и пистолет с набиране, до 5 на крак (15 пистолета на крак и 30 набирания) - усещаше се умората от скокчетата. Пак раменни и пак експлозивни лицеви със стабилен хват върху тръба, за 20 секунди 34 лицеви - по-добре. Трябва за секунда да помпам 2! Ще го доразвиваме това. На същия принцип, хоризонтално дърпане с опора на краката, едвам издържах 30 секунди, а имах намерение да са 40. Толкова ми беше зор да следя за чистотата и да дърпам макс бързо, че не ги броих, но май бяха по-слаби от лицевите. Правихме и трицепсово бутане, бавно и лесно, без откази, за завършек. Май трябва да поработя по-сериозно за бързина. Напоследък, все бавни, чисти, затруднени, спиране горе и долу, цяло тяло и зарязахме бързината.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Забравих да спомена усукването, когато описвах групите от движения. Това за сега са часовник и въртене на L. Нямам друго, затова и двете ги считам за важни упражнения. Катеренето по шведската също е уникално упражнение, с активно участие на страничната част на тялото. Краката са подпрени на височината на 3-тата хоризонтална пръчка на шведската, а хвата е от край до край – широк. Прихващаме се с ръцете на всяка пръчка, от 4-тата до най-долната, без да стесняваме хвата и изпълняваме нещо като раменна, с глава под пръчката на която сме се подпрели в момента. Така слизаме и се качваме многократно. При прехващането, за да се преместим на горна или долна пръчка, в един момент оставаме с опора само на едната ръка, като опората е изнесена много в страни заради широкия хват. Другата страна на тялото натежава доста и възниква голямо напрежение в страната на тялото от която е опората, от ръката, до подпрения на масата крак. Следва да се има в предвид, че опората на краката е отдалечена от шведската. Цялата страна се стяга, за да може да се задържи противоположната и да се подпре ръката на долна или горна пръчка. После пък тя се стяга, за да качи другата половина на новата височина. Има натоварване само в едната ръка, която едновременно бута и натиска към лицевата страна на тялото. После си правим опората. Големия наклон докарва равнината на бутане при опората над главата, даже зад врата, което натоварва и трапец и средно рамо – и двете слабо застъпени при лостовете. Има и вариант за утежняване, като се подпрат краката плътно един до друг – тогава задържащата баланса страна ще се напряга повече. На какво мяза това … може би нещо средно между крокодилско ходене и предвижване между две стени с ръце на едната и крака на другата. Браво на тези, дето неволно са сложили металната маса за тенис и шведската, точно където ми трябват. Това упражнение го видяха от нас и вече правят, почти всички, които спортуват редовно на същото място. Друго за страните на тялото в момента нямам, след като се отказах от флага, който всъщност мога с успореден хват на вертикалната стълба, но отбягвам.
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

да ви споделя едно набиране което ми е патент (поне не съм виждал никой да го изпълнява) натоварва бицепс и гръб и разтяга добре - изпълнява се на тръба от успоредка (желателно е да е висока поне до раменете ви) като си кръстосвате пръстите на ръцете и се хващате за края на тръбата, краката на L около опорната тръба и се набирате като правите пълни пускания до долу. ако го знаете sorry за спам-а
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

В смисъл, хващаш се само на едната тръба и фиксираш вертикалното повдигане/пускане на L-a, чрез опорнатаа тръба на успоредката, която дефакто е между краката. Разбрах те. А защо трябва да си кръстосваш пръстите? Хвата трябва да е стабилен, а с кръстостване на пръстите не мисля че е такъв. По добре да редуваш ръцете, коя да е отпред, коя отзад.
Са да видя, мога ли да опиша днешната ... вчерашната - от петък, тренировка. 320 повторения с цяло тегло, изчистени и без скорост на изпълнение. Спи ми се и много пих, а малко ядох - затова така пиша. Наздраве!
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

цаката е като си с кръстосани пръсти да запазиш баланса и да не се кривиш наляво-надясно, което дава допълнително натоварване
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Аааа, в смисъл, края на тръбата ти остава пред гърдите и си вдигаш в абсолютната среда, така ли? А краката са в L, за да премества изнесената напред тежест, тялото назад и така не пречи края на тръбата на вдигането - зацепих. Това ще го пробвам.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Съботата трета "ливадна" тренировка, подчинена на мераците ни за стоене на ръце. Голям успех, поне за мен. Закрепвам се по за дълго, но само във вариант, на където се наклоня да пристъпвам (с ръцете). Между другото използвах няколко упражнения:
1.Опора на ръце до стена, със свити крака, като стъпалата са опрени на стената. Тялото е хоризонтално, но опората на краката не е от долу, а назад, към стената. Не съм сигурен как се нарича. Май беше някакъв планк, но какъв?
2.Вертикално ходене на ръце, с крепене на краката от другарче. Някой държи краката отвесно, положението е като за раменна опора. Тоя с раменната ходи напред или назад, а крепящия само трябва да му "гони" отвеса. Като "количката", но тялото е отвесно и води изпълняващия я - не го бута подпиращия.
3.Стоене на една ръка от положение за раменна опора, пак разбира се с крепене на краката от другарче.
4.Предни кълбета, ужким да знаем как да падаме напред.
5.Директни опити за стоене в няколко разновидности. Повдигане сам и опит да се задържиш. Нагласяне в средата на равновесието с помощ от другарче и пускане - опит да се задържиш. Вдигане сам и при отклоняване от равновесието пристъпване с ръцете - тук имах най-голям успех.
Всички опити ги разреждахме с подобаващи почивки, в които се глезехме на спортните уреди - имаше такива (стадион Раковски). Опитах и набиране с една ръка, с другата върху рамото - както ги правих няколко пъти, но установих че от потта ръката на рамото се пързаля, не мога да си помагам с нея и само ме подвежда. Затова опитах без нея и направих първото си набиране изцяло с една ръка :D Веднага като се прибрах, се метнах чисто гол на кантара и той показа 86 кг. Много съм доволен!
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

Dymag wrote:Съботата трета "ливадна" тренировка, подчинена на мераците ни за стоене на ръце. Голям успех, поне за мен. Закрепвам се по за дълго, но само във вариант, на където се наклоня да пристъпвам (с ръцете).
Всичко това е много добре,но с вървене на ръце не можеш да се научиш да стоиш на ръце.Прав си когато казваш че трябва да погледнеш на ръката като на стъпало,но има доста условия за да се задържи тялото в това положение.Ако ми пратиш ЛС с e-mail мога да ти помогна значително,аз се занимавам със такива неща. :wink:
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Icoico, благодаря ти за предложението! Изпратих ти ЛС.
Най-хубавото в последната тренировка, беше топлия дъжд, който се изсипваше върху нас. Само си взех едно найлоново пликче, в което си сложих телефона и цигарите, за да не се мокрят, и се съблекох гол до кръста - кеф :wink: Между другото с тренировки за една ръка не трябва да се прекалява - почват да "пищят" ставите, а аз направих цялата тренировка такава, за да затвърдя постигнатото.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

1-во, 10 суперсерии от:
5 на крак пистолет-кофа с лице към ъгъла (10 кофи).
5 на крак пистолет-експлозивнo набиране с широк хват, редувахме във всяка следваща серия или пред гърди или зад врат (10 набирания).
т.е. общо 100 пистолета на крак, 100 набирания и 100 кофи. Не ми е много ясно как ги издържах тези клекове, но реших да направя веднъж по-голям обем и за тях.
2-ро, серия с натрупване от 1 до 8 от:
Кофа с гръб към ъгъла, с повдигане на задника в горно положение с крака към гърдите и със задържане за 2 сек. – това е едно упражнение. Това повдигане с гърба към ъгъла е несравнимо с повдигането от опора на успоредка, защото хвата е широк и обърнат навън.
3-то, серия с натрупване от 1 до 8 от:
Експлозивни L-набирания с тесен над и подхват – редувахме ги на всяка стъпка. Експлозивно беше само вдигането, а спускането си беше нормално. Дебелия лост за тупане на килими, на който набирахме, е отвратителен.
Това са още 37 набирания и 37 кофи, всичките с участие на пресата.
В момента не си чуствам краката.
Post Reply