Успоредка и Лост

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

stareca uan wrote: Alfa пробвай го ,запълва времето когато ти е мъчно за планинските преходи :lol: ...Поздрави
Ще послушам съвета ти днес :) Аз го правя с диск 15 или 20 кг. и го държа пред гърди. С 25 досега не съм. Поздрави.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Чистачка е по-логично наименование от часовник. Тия от филмчето са ба'си феновете :lol: Брадите им ме кефят, но не бих си пуснал такава :lol: ... Това са лостаджии - терористи [ss_surprised_2] ...
- Дядо Мраз, дядо Мраз, защо ти е толкова черна брадата?
- Алах акбар - отговорил дядо Мраз и извадил калашника от чувала с подаръците
В Приморско горичката си е там, но уредите ги няма. Няма такива и в двора на единственото училище - било имало, но и тях ги хванала липсата. Съответно си намерих една катерушка, представляваща кръг, с триъгълна стълбичка върху него и си кова кофички на дъгата от кръга и набирания с успоредни хватове на стълбата. И други неща правя на пейките и пързалките около нея, даже се събра групичка дечурлига около мен.
На море през юни е яко 8)
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

пичове, ето нещо ново - http://www.gofish.com/player.gfp?gfid=30-1168013
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Свърши почивката. Почивка от работа, а не от спорт - от 10-те дена 7 тренирах на едни интересни катерушки. Друго ми направи впечатление. От хората на плажа, чат-пат се виждаше някой мъж, на който му личеше че спортува или поне че се опитва да го прави. Жените обаче, дори и слабите, бяха безформени и отпуснати. Това е така, защото повечето мъже се опитват да изглеждат добре със спорт, а повечето жени се опитват само с диета.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Днес пробвах да пазя равновесие на ръце. Е не успях за дълго, но съм доволен от първите си опити за това. Това което разбрах е, че трябва да разсъждавам за дланта, заедно с пръстите й, като за стъпало на крак - не мога да пазя стабилно равновесие само на пети.
Също така установих, че мога да се набера с дясна ръка за лоста, а лявата върху дясното рамо. Просто пробвах и установих че се вдигам до горе - трудно, бавно, но се вдигам. Никога не съм се набирал на китка. Интересно, колко ли помага ръката върху рамото. Мисля да вкарвам по някое такова набиране на всяка тренировка. С лявата ръка, на същия принцип, не можах да се вдигна до горе и то заради болка от мазоли по средните фаланги на пръстите - на морето тренирах без ръкавици и си направих доста такива.
Vance G, ако можеш, дай тук и другия линк на пича с очилата, ако го пазиш, че аз съм забранил лога на скайпа и го затрих след като ми го прати.
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

ами ето направо целия профил на тоя пич http://www.gofish.com/videoSearch.gfp?k ... bodyweight
има доста упражнения, наистина са добри - получих мускулна треска от някои
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Vance G wrote:ами ето направо целия профил на тоя пич http://www.gofish.com/videoSearch.gfp?k ... bodyweight
Това, спортист с очила ... ба'си породата :lol:
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Dymag wrote:
Vance G wrote:ами ето направо целия профил на тоя пич http://www.gofish.com/videoSearch.gfp?k ... bodyweight
Това, спортист с очила ... ба'си породата :lol:
Хахахаха, как ни нахрани :lol:

Ако искаш да знаеш, с очилцата ставам звяр... на тенис на маса...
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Аз го казвам, защото и аз съм с очила :lol:
mmx
Асистент
Асистент

Post by mmx »

Бройте ме и мен ... то накрая ще се окаже че ако не носиш очила не може да дигаш тежко :lol:
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

Еха една седмица риболов ,къпане в реката, вечер скара и ледена бира ..
и много дивотия ,,живота е готин :D

почнах да млатя една гума с лост около 7-8 кила,комбинирано с катерене на върлина и лицеви с пляскане ,правя и повдигане на тялото на лост до хоризонтално положение,бавно и чисто ,считам че доста добре товари цялата преса , комбимирам набирания пред и зад врат с кофи с лице и гръб към ъгъла с оттрупване :D и после с натрупване -примерно почвам15 наб.;15 кофи и така слизам до една и веднага трупам пак до 15 ..накрая пада яко ритане и гърчене по добно на глист :) ..Поздрави..
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Ей, как ми се ходи на риба! Не съм ходил от една година, че и повече :( Аз си тренирам, но почти не сядам на компютъра. Скайпа пък от кога не съм го пускал ...
Я да видим сега, какво съм запомнил!
В петъчната тренировка почти не спортувах, а правих единични набирания на една ръка с другата върху рамото и др. по-леки варианти на прехвърляне на тежестта към една ръка. И с дясна и с лява ръка се вдигам по този начин – с ръка върху рамото. Вкарах и малко преса с пружини, часовници и повдигания на торса, но като цяло обема на тренировката ми беше много малък и почти нямах бутания. В предвид това, че спортувах почти всеки ден две седмици, така реших.
Понеделник, обикалях равнините на дърпане в една серия, която редувах с различни кофи. Редувах серия от 4 вида набирания - 5 обратни кофи, 5 J, 5 L и 5 набиране зад врат, клъстерирани, със следните бутания:
20 Кофа на една тръба зад тяло
20 Новите кофи
20 Задни кофи с мах
20 Бутане на шведската
После правих набиране с тесен подхват с трицепсово бутане на ниска тръба на 15-ки и на 10-ки.
На края 5 часовник с повдигане на торса до свещ на успоредката.
Задните кофи след новите влизат много добре – хареса ми как се допълват.
Срядата, на другата спортна площадка в 36-то, правихме скокове с набирания (3х10) и пистолети с набирания (10 на крак, след скоковете), които редувахме с хоризонтално бутане с опора на краката на самоделни халки – движението е подобно на флайс, опората на краката беше на височината на халките и над нея. Уреда не е мой. Много ми хареса. Друго, вкарахме и въртене на L от задържане в набрано положение (20 в посока), раменни върху пън (2 по колкото направим) и хоризонтални дърпания с опора на краката. И тях редувахме с чуждия уред, който не се знае кога пак ще бъде там заедно с нас, защото собственика му не тренира с нашата група. Ще си направя такъв.
Тоя петък повдигахме торса с много широки хватове - на 6,5 и 4 ширина хоризонтална стълба, на 10-ки, след които веднага вкарвахме по 5 коремни, без почивка между тях.
Това го редувах с новите кофи, на 15-ки.
На 3-ката ширина въртях часовник - 10 в посока, след който правих 20-ка задни кофи, а на 2-ката ширина 20 набирания, след които правих 20-ка предни кофи с мах.
После имаше една серия коремни с катерене по шведската с опора на краката над височината на хвата.
Може и още нещо да е имало. Между другото Noodle описва тренировките на които е бил с нас в своя дневник, но се случва да замества с други, някои упражнения в тренировката или да прави различни бройки, което го отразява.
В събота, второ уроче по стоене на ръце на стадион Раковски. Учим се по метода на пробите, с екперименти и ми липсва някой с познания за това. Ходехме на ръце напред и назад, като си държахме краката отвесно, стояхме на една ръка, разбира се като друг придържа краката и др. подобни. Иначе и набирахме и бутахме - там има успоредки и хоризонтална стълба. Два часа висяхме там.
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Я да напиша и аз, че отдавна не съм писал :)
Днес:
2х400 м. на стадион.
5х20 експлозивни лицеви опори
После в залата:
1а-Стоеж/1б-лиц. опора/1в-стойка бокс – 3х15
5х30 сек. punch out drills на чувал с 45 сек. почивка м/у рундовете.
Теглене на тежест с въже -
Напред - 75 кг., назад - 75 кг.
Neider press от стоеж експлозивно – 3х10х25 кг. с диск. Общо взето представлява това, което прави този тук - http://www.youtube.com/watch?v=4KTbCPZHQ64
Поздрави.
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

В събота, на Раковски, видях един чичка, който правеше задни кофи с мах, но повдигаше тялото не до хоризонтално положение, а до вертикално – до стойка на ръце на успоредката. Не зная на колко години беше, но го прецених на над 50 годишен. Заговорих го и на няколко пъти спомена „гимнастиците това, гимнастиците онова” – явно се е занимавал с гимнастика. На въпросите ми за стойката на ръце каза, че добре се оправяме, така ставало и да продължаваме да опитваме, демек ме „отсвири” културно. Единствената информация която ми даде беше, че кръста и задника трябвало да са стегнати, а не отпуснати или извити в дъга.

В тренировката в понеделник решихме да засилим движенията на торса и равновесието, които участват в повечето упражнения. За целта правихме махове на успоредката (60 в посока), забавени изпълнения на кофа, при които се изпълняват махове през цялото време на забавеното пускане и вдигане, повдигания на задника от опора на успоредката (flying ass) от горно и долно положение и повдигания на торса от вис с няколко ширини на хвата. Правихме и бързи набирания, супер забавени набирания и кофи, обратни кофи, трицепсово бутане на ниска тръба, набирания с подхват и май нямаше друго.

От известно време разглеждам възможностите за активност на тялото като няколко групи.
Първата е ръцете – набирания, кофи, разни хоризонтални и вертикални равнини на бутане и дърпане. Това е относително разделение, а не буквално.
Втората ми е торса спрямо ръцете – повдигания към лицевата му част от вис, кантар и към гърба му от опора, flying ass, обратен кантар.
Третата е краката спрямо торса като L-а. Разгъване назад май нямам самостоятелно.
Последната група ми е бутане с краката.
Повечето упражнения които правя обединяват няколко групи, като маховете например. Правя и разлика между статично задържане и динамично натоварване. Фаворити са ми повдигане на торса с J набиране и новите кофи. При повдигане с J има динамична активност в цялата лицева част на тялото и ръцете – повдигане на краката, повдигане на торса към лицевата му част и дърпане с ръцете, а при новите кофи в задната му част – повдигане на торса към гърба, изпъване на краката назад и бутане, даже има и повдигане в L при предната мокра кофа, която участва в упражнението. Мокрите кофи също са си класика в това отношение и са лесно усвоими.
Упражненията ми се развиват, но това няма как да стане, ако не засилвам съответните групи. Няма как да се изпълнява часовник, ако човек не може да повдига и задържа повдигнат торса от вис. Няма как да се изпълнява новата кофа, ако човек не може да прави мокри кофи и да повдига торса от опора (flying ass, обратен кантар). Да не говорим, че изобщо ръцете трябва да са в състояние да избутат или издърпат собственото тегло, понякога бавно, понякога бързо, а понякога и да задържат в някакво положение. Нещата са много свързани, но в същото време подценяването или избягването на нещо може да се отрази в невъзможност да се “сглоби” някое упражнение. Всичко голямо е лесно достъпно, ако не се пренебрегват малките неща. Само с нормални набирания и кофи, колкото и да се засилват, не може да се усвоят другите неща – няма как да стане. Това е пътят към фронт левел набиране, кофите, които правеше чичката на стадион Раковски и др. подобни. Не са измислени упражненията, а продължения на развиването на конкретните възможности, които споменах в групите. Те са логични за структурата и възможностите на тялото. Не случайно, в различни точки на света, хора които нямат никаква връзка помежду си, стигат до едни и същи движения и упражнения – това не са измислици. Измислици са само наименованията които ползваме за упражненията и с които свикваме, преди да разберем че има и други които ги наричат различно, според собствената си логика и асоциации, като часовника и чистачката, или раменно повдигане от опора и “летящо дупе”. Трябва да събера един речник.
Post Reply