Дневник на Емо

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

emoaero
изгонен.

Дневник на Емо

Post by emoaero »

Днес се навършват точно 4 седмици от началото на промяната:

Какво направих:
  • Почнах НВД-ВМ. Единствените ми нарушения са били 2 пъти кола лайт, ама не мисля да повтарям. Явно нямам особена нужда от сладко и без това. Дневните ми калории са между 2200 - 2500, като е голям зор да ги изям
  • Бях една седмица фитнес ваканция, невероятно добро преживяване, благодарение на Милко и Галя и всички от групата
  • Bootcamp тренировки, нямам думи, точно това от което имах нужда
  • Тренировка във фитнес студиото с Цецо. Специални благодарности и на него, че успява всеки път да измисли нови места които не ме болят в тялото.
  • Ходя навсякъде с байка, след няколко опита да ме сгазят, вече и рейсовете се плашат от мен
  • Официално се отказах от инструкторството. Да водиш аеробика е невероятен кеф, но не прави нищо добро за тялото ти
Резултати:
  • Запознах се със страхотни хора
  • Начално тегло: 86.5 кг, в момента: 80.5 кг
  • -4 см от талията
  • Нещо като зачатъци на плочки, хахаха
  • Невероятен прилив на енергия всеки ден
Last edited by emoaero on Sun Mar 09, 2008 20:22, edited 2 times in total.
emoaero
изгонен.

Снимки преди/след

Post by emoaero »

Реших да пусна две снимки, отпреди месец и сега, макар че доста ме е срам от първата, ама няма значение все съм си аз :)))

Image
BullDog
Ученик
Ученик

Post by BullDog »

Браво, Емчо!

Като те знам, че имаш натрупани други skills (издържливост, експлозивност и т.н.) от аеробиката, ми е много интересно какво ще стане, като натрупаш и сила при Спайдерите :)
Сигурно резултатът ще е интересен, а може да изненада и теб самият.

Не разбрах защо разлюби аеробиката. Може да направиш нов вид аеробика - Power Aerobics ;)

Само да не се откажеш ей, убих те.
Поне не, докато не станеш "пружинка". После си решавай сам как да продължиш :)

Щото, да те издам на останалите, на Емо принадлежи култовата реплика, когато началникът му го попита какво е направил по една задача:
А ми к'вот можах - НИЩО!
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Днес Галя ми замери гънките. След половин часово пухтене и потене, мускулна треска на трицепсите и, както и малко помощ от Митака, който ме държеше за да не избягам, резултати са следните: за изминалият месец мазнините са с 3% надолу(от 17% на 14%). Йейй :))))
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Странна работа е адреналина. Днес точно преди да тръгна към студиото, имах меко казано неприятен разговор с колега. Яко ме изнерви, и имах чувството че ще се гръмна или ще гръмна някой друг. Оказа се че тази енергия лесно може да се пре-канализира във вдигането. Минах през упражененията без да усетя кога са свършили. С това не пропагандирам да се карате преди тренировка, по-скоро да тренирате след каране :)))
emoaero
изгонен.

Бягане

Post by emoaero »

Вчера открих сезона на бягането за тази година. След тренировката в студиото, гледайки слънцето навън, смених маратонките и отидох към стадиона. Беше ми много по-леко от миналата година, а и освен това бягах много по-бързо. На стадиона направих една обиколка стълбички нагоре и надолу по всяка, а после направих 8 спринта по една стълба. Направо се разцепих, станах вир-вода.

Странно че в града всичко е сухо, но в парка имаше доста сняг, лед и киша по алеите. Маратонките ми се напълниха с вода и бягането по алееите докато стигна до стадиона беше нещо средно между скок-подскок и ски бягане с приплъзване.

Общо взето много доволен, а днес се усеща ефекта - никакви нерви и нищо не е в състояние да ме изкара от равновесие, много съм зен :))) И вече усещам масивна мускулна треска на краката
emoaero
изгонен.

Закуска на тревата

Post by emoaero »

Днес, като видях какво слънце грее навън, ми хрумна да хапна навън в градинката пред офиса. Страхотно беше, почти топло, стоях без яке, слънцето приятно напичаше. Верно че хората ме гледаха странно, ама на мен кога ми е пукало от това. После и малко си полежах. Много добра и зареждаща обедна почивка.
emoaero
изгонен.

Re: Закуска на тревата

Post by emoaero »

Jani wrote:
emoaero wrote:После и малко си полежах..
Това пак ли в градинката пред офиса? Кеф :wink:
Определено :))) Дано да става все по-топло. Днес ако съм в същото настроение, ще има стълбички на стадиона след тренировката в студиото
emoaero
изгонен.

Омръзна ми

Post by emoaero »

Омръзна ми да давам съвети. Няма смисъл. Хората не искат решения. Хората искат оправдания, да ги изслушваш и накрая да си правят каквото са наумили. Вече няма да се опитвам да отварям очи, нека сами да стигнат до истината, ако могат.

Това важи и за мен в много ситуации, така че ще гледам аз самият да не се затварям в моите разбирания, тъй като има толкова много което не знам.
emoaero
изгонен.

Бъди

Post by emoaero »

Бягай повече. Тренирай повече. Забавлявай се повече. Забавлявай се яко. Мързелувай по-малко. Не губи време. Живота е къс. Бъди смел. Бъди добър.
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Пролет, пролет, пролет ... красота

Image

Image

Намерих тази цъфнала магнолия в борисовата градина. Радвах се само на това да я гледам.
emoaero
изгонен.

Не забелязваме това, за което не гледаме

Post by emoaero »

След като гледах този клип към 4-5 пъти, осъзнах каква е била началната му идея - "Лесно е да изпуснеш това, което не очакваш - Пазете колоездачите". Не мога да си представя ситуация в която такава кампания ще е реалност тук. Когато карам колело, никой не ме пази. Случва се коли нарочно да ме засичат, разчитайки че аз като по-незащитен ще бия спирачките и ще падна на тротоара. Случвало ми се е. Два пъти. Резултата: колата изфучава, а аз съм с обелени колене и лакти. Да в София даже има ЕДНА колоездачна пътека - около НДК и южния парк. Ама ОПИТВАЛИ ли сте да карате колело по нея. Мислите ли, че е възможно? Хората, като овци ходят ТОЧНО там. Не им и хрумва да се мръднат и само те изглеждат мръсно все едно ти на тях им пречиш.

Днес съм в настроение за оплакване, явно заради времето навън. Ама и откъде се взе тоя сняг. Не е истина, вчера ходех по къс ръкав, сега навън всичко е бяло. Мамка му
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Днес се видях с един приятел и стана въпрос, че брат му решил да качва категорията :))) - да трупа мускули. За целта си накупил протеини, креатин и все пак решил да яде яйца. Но както всички знам, жълтъците са вредни, много холестерол и бла-бла. Та затова отделял жълтъците. Но все пак е разумна душа, и за да не ги хвърля правел с тях кекс ... и си го изяждал.
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Тренировката днес:
  • От нас до студиото с колелото
  • Рехабилитации за рамото и загряване
  • Тичане до ЦСКА стадиона през парка
  • 8 стълбички, всяко стъпало, високо вдигане на коляно, максимална скорост
  • 8 стълбички, спринт максимално бързо нагоре
  • 4 спринта 60м
  • 4 спринта uphill 60м
  • Не можах да се прибера до студиото с тичане :))) така че с ходене
  • С колелото до южният парк и към нас
Много добре се отразява

Имам един въпрос, когато качвам стълбичките и на спринтовете, доста се задъхвам. Ако си пухтя надолу и се опитвам да дишам колкото мога се изморявам доста бързо. Днес пробвах друга стратегия, задържам въздух за 2-3 секунди издишвам, пак задържам, пак издишвам ... и се оказа че така задъхването изчезва след 4-5 задържания и пулса пада осезаемо. Та въпроса ми е: правилно ли е да мисля, че ми помага. Ок ли е за тялото? Днес по този начин не се изморих толкова. Май някъде бях чел, че за да се използва (или обменя) кислорода е необходим въглероден двуокис. При бързо плитко дишане не се получава въглероден двуокис и затова задържането на дишането помага. Та някой да знае повече по въпроса?
Post Reply