ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

leech
изгонен.

Post by leech »

Не съм я виждал на български, дори в интернет. Може да питаш на Славейков тея дето се занимават със стари книги.

На руски тук -> Люди бездны - Джек Лондон

по-здрави
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Ето как седят нещата с днешна дата с Джек Лондон.
В последно време Д. Лондон се издава от изд. "Захарий Стоянов”. До този момент има три издадени заглавия от това издателство – "Сърцата на тримата”, "Белю пушилката” и "Дивото зове”. В Столичната библиотека го има събран в шест тома на изд. "Георги Бакалов” от 1987 год. и още доста други издания. Това заглавие "Хора на бездната” не го намерих никъде, нито в библиотеката, нито в двете книжарници – "Ориндж” и "Хеликон”, в които влизах в друга връзка и питах. Що така го няма, незнам. Взех си т. 4, който включва разкази и отделно друго издание на "Скитникът между звездите”. Варлам Шаламов, за който стана въпрос в другата тема – "Колимски разкази”, го намерих и него в библиотеката, издаден е от "Факел” през 1994 год. в две отделни книги, аз взех първата. Мерси за насоките. Успешни празници, който каквото ще се занимава през тях.
KEYBOARD WARRIOR
arsenala
изгонен.

Post by arsenala »

Предложете нещо за четене, на човек, който не е чел книга извън учебния материал :oops: ( с изключение на Конника без глава, ама не го прочетох целият :lol: )
GReddy_bs
изгонен.

Post by GReddy_bs »

Тери Пратчет.Каквото си харесаш. :)
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Г.П. Стаматов - Разкази
Георги Марков - Задочни репортажи за България
Ф.С. Фицджералд - Великият Гетсби
Михаил Лермонтов - Герой на нашето време

Не мога да ти препоръчам нещо ей така, без да знам какво може да ти хареса и какво - не, но това са няколко от книгите, които препрочитам отново и отново, всеки път когато имам нужда от книга, а не знам какво да грабна.
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
arsenala
изгонен.

Post by arsenala »

Mitk0 wrote: Ф.С. Фицджералд - Великият Гетсби

На мен пък Гетсби ми е много противна книга... сега я уча по английски :)
Jani
изгонен.

Post by Jani »

Mitk0 wrote:Ф.С. Фицджералд - Великият Гетсби
Една от любимите ми.
denny
изгонен.

Post by denny »

арсенале,Ричард Бах,"Илюзии"
и цялата великолепна,прекрасна фантастика ,която явно ти предстои,з акоето явно ти завиждам :D :D
allnatural
Ученик
Ученик

Post by allnatural »

няколко по модерни български заглавия
"Тайният живот на една помакиня" Христо Стоянов
"Одраното куче" Христо Запрянов
"Сезонът на пясъчните бури" Васил Велчев
All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become.

Buddha
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

"Сияйна зора" на Д. Лондон е страхотна книга. Чете се на един дъх, особено когато разнасят пощата и изминават хиляди мили в Аляска при минус 30 и повече гр., как ядат и какво /тук на привържениците на Wаrriоr diet ще им хареса доста като четат/, докато се скапват с 12 часови преходи. "Първобитният звяр" също е завладяващ разказ. Много е особено усещането да четеш как Джек Лондон пише за old school boxing като съвременник и споменава легендарни имена и шампиони в тежката категория, за Джак Демпси става въпрос и прави разни нескрити намеци за профи бокса, които са актуални и днес. Поздрави.
denny
изгонен.

Post by denny »

Стихийна енергия N 1 Дамян ще чете лятото "Емил от Льонеберя" :lol:
така де,няма някви си "задължителни книги" да чете още от 1ви кл;освен това смята да научи брат си да чете :wink:
shynebh
Студент
Студент

Post by shynebh »

ОШО - Книгата на тайните - 3тома
Пича разправя за Тантра (НЕ енергийната напитка).
А аз си мислех, че знам нещо за тантра, обаче каква стана тя........
В резюме - сравнява тантра и йога и описва 112-те техники (НЕ са еротични, а по скоро практични) за тантра.
My mind is free!
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

На 12 юни 2008 год. в Полския културен институт на ул. "Веслец” 12 в гр. София, от 18 часа ще бъде представена новата книга на проф. Георги Атанасов – "Стръмните върхове”.
Проф. Атанасов е един от най-големите български алпинисти от поколението катерило през 50-те, 60-те и началото на 70-те години на миналия век. На практика много малко са стените в България, които не е изкачвал /голяма част по премиерни маршрути, зимата и лятото/. Пред неговото име думата "първи” стои и за много прояви на българския алпинизъм в чужбина. Достатъчно е само да се спомене участието му в свръзка при първото българско изкачване на Западната стена на Пти Дрю, първото българско изкачване на Северната стена на Чима Гранде, първото българско /и въобще първо неруско/ преминаване на един от най-трудните траверси в Кавказ, на Безенгийската стена, за където са се запътили и членове на АК "Планинец” през тази година... Това е 26-та книга от проф. Атанасов на алпийска тема. И така, заповядайте! Вход свободен.
Jani
изгонен.

Post by Jani »

Тhe pit and the pendulum - Едгар Алън По. В графа въздействащи (ми). Първия път като го четох бях понастръхнала.
Post Reply