Първо да кажа, обожавам тиквички и чакам с нетърпение сезона им!
Моля всички, които имат отношение /положително/ към тиквичките да се вкючат с интересни идеи!
ps.видях,че съдържат неразумно количество въглехидрати... но да ни е простено.
А сега да кажа какво сътворих
~ за 6 порции
1кг пресни тиквички-настъргани и задушени в
50гр масло
200гр сирене,
200гр кашкавал настъргани
2 яйца разбити с
200гр пр.мляко
черен пипер
връзка магданоз
връзка копър- освен, че съдържат етерични масла-не знам до колко се връзват с НВД
Всичко това се обърква и се пече до зачервяване
Време за подготовка и печене 30мин
Да ви е сладко!!!
за порция ~372 калории
Вариации на тема...тиквички
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Re: Вариации на тема...тиквички
Аз правя почти същото, но с кисело мляко. Мисля, че е по-вкусно, освен, че е и повече към НВД
И аз обичам тиквички.
И аз да кажа за тиквичките
Нарязвате ги на кръгчета, като за пържене. Отделно разбивате яйца със сирене. В тавичка, намазана с масло нареждате един ред тиквички и намазвате с яйцата и сиренето. Така продължавате - ред тиквички, ред яйца със сирене. Най - отгоре трябва да завършите с яйцата. Подправки слагате, каквито искате. Аз лично харесвам черен пипер, копър, чесън. Печете, докато се запече до златисто. И после сядате на масата. 
Лесни и вкусни тиквички, идеални за носене в офиса за обяд например:
500 гр. тиквички, 3 яйца, 100 гр. бекон, 100 гр. филе, 100 гр. сирене, 30 гр. масло, чубрица, мащерка и черен пипер:
Тиквичките се настъргват и се объркват с всичко останало, слагат се в тавичка, отгоре - парченца масло, и се запича. По желание може да се поръси с кашкавал малко преди края на печенето.
Добър апетит!
500 гр. тиквички, 3 яйца, 100 гр. бекон, 100 гр. филе, 100 гр. сирене, 30 гр. масло, чубрица, мащерка и черен пипер:
Тиквичките се настъргват и се объркват с всичко останало, слагат се в тавичка, отгоре - парченца масло, и се запича. По желание може да се поръси с кашкавал малко преди края на печенето.
Добър апетит!