Успоредка и Лост
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Нови упражнения и похвати:
1.Кофички на ъгъл с раменно задържане (повдигнат задник, като при flying ass). Не са нови, но е ново изпълнението има на ъгъл. Под ъгъл, имам в предвид две тръби, които се събират пред тялото под прав ъгъл - някакъв парапет, в близост до спортната ни площадка. Изпълнението "влиза" по-добре в гърдите от обикновените кофички и заради положението на дланите и заради по-широкия хват. От раменно задържане обаче, освен в обичайните мускули, изключително много влиза и в трапеца, което все още ми е трудно да си го обясня. Без раменно задържане не го товари.
2.J набиранията с всякакъв по ширина хват.
3.След всяка серия кофички на една тръба, правим същите бройки и с тръбата зад тялото.
1.Кофички на ъгъл с раменно задържане (повдигнат задник, като при flying ass). Не са нови, но е ново изпълнението има на ъгъл. Под ъгъл, имам в предвид две тръби, които се събират пред тялото под прав ъгъл - някакъв парапет, в близост до спортната ни площадка. Изпълнението "влиза" по-добре в гърдите от обикновените кофички и заради положението на дланите и заради по-широкия хват. От раменно задържане обаче, освен в обичайните мускули, изключително много влиза и в трапеца, което все още ми е трудно да си го обясня. Без раменно задържане не го товари.
2.J набиранията с всякакъв по ширина хват.
3.След всяка серия кофички на една тръба, правим същите бройки и с тръбата зад тялото.
Заснех няколко упражнения, които ги няма в първото филмче – „L” и „J” набирания, часовник и забавени изпълнения. То половината филмче са забавените изпълнения. Снимал съм и кофичка на една тръба зад тяло. Горе-долу съм ги представил в стила на първото, даже го кръстих „част II”.
Ето линк: http://dymag.data.bg/Street%20Fitness%2 ... ls%202.wmv
Същото във Vbox-a: http://www.vbox7.com/play:826b0c93
Обмислям нещо истинско, но трябва да организирам групата около някой празник с повече почивни дни.
Ето линк: http://dymag.data.bg/Street%20Fitness%2 ... ls%202.wmv
Същото във Vbox-a: http://www.vbox7.com/play:826b0c93
Обмислям нещо истинско, но трябва да организирам групата около някой празник с повече почивни дни.
Mоят коментар за филмчето:
Като си гледам набиранията зад врат, които между другото правя рядко, стигам до извода че имам интересна техника на изпълнение – изправям тялото, сгъвам назад краката за да изместя центъра на тежестта, гледам в земята във всеки един момент и упражнявам натиск назад нон-стоп за да държа максимално отворени раменете. Правя го нарочно. Интересното в случая е, че не си давах сметка, че другите хора не го правят така не заради трудности при изпълнението, а защото друга била техниката – като нормално набиране с силово гмуркане под лоста в горно положение. А аз съм си „гмурнат” по принцип
То това, моето, си е почти друг вид набиране с вероятно по-различен ефект. Въпреки това и аз съм на мнение, че набиранията зад врат не са от най-необходимите в тренировките ми и ги правя рядко, колкото да не ги забравя съвсем.
„Часовника” ми, не ми харесва като се гледам. Трябва ми малко разтягане на краката – това си го знам от отдавна, но все отлагам. „J”-тата са ми добри, но трябва да увелича амплитудата нагоре и да не повдигам толкова задника като набирам, т.е. да не мъдра по вертикалата, а на „часовника” пък обратното - да го държа по-високо. То затова по залите има огледала – да си оправят хората техниката, ама на успоредката … добре че се снимах, „че да си видя задника”
Тия кофи на една тръба зад тяло … егати лодката, с извинение за израза. Направо мога да ги кръстя – кофи на една тръба „лодка”!
При забавените изпълнения, като ги пусна на бързи обороти, виждам, че нарушавам плавността в долно положение на кофичката. Не е силов проблем, а невнимание от моя страна – трябва да внимавам повече. Това с 1-5 на забавените, не е повлияно от тренирането за сила и обем, и е стар подход, като с тях търся ефект за издръжливост по цялата дължина на амплитудата, а не в „заучени от мускула” положения, което мисля че се получава при статичните задържания. Преди забавените, обикновено правя максимално забързани, на голяма бройка, в същата тренировка. Тъй като при забързаните гоня на първо място скорост, а техниката е на второ място, със забавените компенсирам и това. Лично за мен си считам, че 5 за забавяне е много и предпочитам 2-3 с повече забавяне. Принципа „бързи-бавни” използвам за стрес на мускулатурата. Правя такава тренировка много рядко – веднъж на месец, месец и нещо.
Забавено коремно правя за първи път. Хрумна ми на момента и казах „я снимай да пробвам нещо”. Самото забавяне на това упражнение, би трябвало да докаже на всеки едно – коремното не е до техника!
Нищо – екстра е! Целта на филмчето е да дава идеи. Обясненията са супер прости и нарочно не съм посочвал участващите мускули, за да си тренират хората телата и да гонят постижения, а не да се вманиачават на тема гръб, гърди, бицепс и т.н. и да почнат да разделят тренировките на мускулни групи, което между другото го правят и на лостовете. После ще разправят, че коремното е до техника. Нека децата да спортуват – лостовете за тях, по дворовете на училищата им, са най-достъпният начин за практикуване на по-силов спорт. За това го и кръстих „Училищна площадка”! На по-опитните изобщо не им трябват обяснения и ще вземат каквото им трябва. Обикновено за добрата идея понякога трябва много малко, както и при мен – „часовника” и „J”, идейно ми бяха подсказани от Васко и Джихадчо и „за сефте” ги правя от тази година. Първите ми опити бяха много куци и ми причиниха „болка и страдание”, но все пак имах тренинг от набирането „топка”, а ръцете ми бяха бая издръжливи от тренирането за максимален брой повторения миналата година. Тази година бях решил пак да тренирам за брой, за да си защитавам писанията по форумите с демонстрации, но няколкото начинаещи в групата, за сега ме възпират. Ако почна с това, ще трябва да ги зарежа. Кофата на една тръба зад тяло пък, ми я посочи stareca*uan и е на няма и месец като упражнение за мен. Лодката! Тя ми беше лесна, защото от отдавна спортното ми търсене и разнообразните натоварвания са приучили мускулите и ставите да работят в крайните си положения и при нарушено равновесие. Трябваха ми две тренировки, за да доизкусуря изпълнението и по-специално да си намеря място за перките и да не ми закача задника като дигам. Постигнах го с по-широк хват и извиване на тялото в дъга, което пък си е екстра за таз задна верига, дето не зная защо ми се е „набила” в главата. Спайдерите са виновни! В момента го харесвам много като упражнение, но за кофички, мокрите т.е. с мах са ми фаворит! Те са онова, от което отпушва всичко останало при бутането, а и не само. Затова записах – „гледайте първото филмче”, защото то е много по-богато и по-важно от тези няколко допълнителни упражнения. Най-положителното му е, че може да накара някой да преразгледа отношението си към първото филмче.
ПС:Ако през следващите дни, след изпълнението на часовник за сефте, почне да ви боли нещо в ребрата и под тях, да знаете, че не е сърце, далак, черен дроб, жлъчка, бъбреци или др., а мускулна треска на някакви странни мускули с неопределено положение. Дихателни ли ли са, междуребрени ли са, де да знам. Споко – няма нужда от лекар, ще живеете … поне от моите хора, никой не умря и всички го правят, дори и тези, на които са им още слаби дърпанията. Продължавайте и ще разберете „може ли Пинк пасти да яде”
Обмислям вариант на филмче с упражнения за не предназначени за спортуване катерушки, пейки, парапети и др. обекти. На практика, едва ли ще съдържа нови упражнения, а по скоро разновидности на старите, според конкретната обстановка, които да подсетят хората, че и в тяхната градинка има катерушка. Но знае ли човек – самия аз не зная какво може да ми хрумне.
Нови похвати и експерименти в тренировките:
1.Затрудняване изпълнението на раменни опори, чрез доближаване на ръцете една до друга. Дланите са така завъртени (ей така: / \, ама повече), че пръстите на двете ръце почти сочат едни към други и показалците почти се допират. Просто установих, че така разположени, не водят до извиване на китките в неестествени положения като спускам с толкова тясна опора – няма друго, но за мен тези неща са много важни. Страдал съм от пренебрегването им вече. Уточнявам, че при изпълнението, от двете ми страни стои по един човек и ми подпира краката, за да не мисля за равновесието, а да се съсредоточа върху изпълнението. По-принцип не мога да пазя равновесие на ръце, ако не се подпирам на стената и не съм се опитвал да го разучавам. Едно от предимствата на групата. При това затрудняване, максимално възможните ми повторения падат наполовина, а ефекта се засилва за трапеца и средното рамо, поради увеличената амплитуда на движението на раменната става и изместеното й спрямо тялото положение от завъртането на китките, в което се осъществява движението й.
2.Опит за съчетаване на „часовник” с J-набирания. Набиранията са, когато краката са в двете крайни положения – въртя до най-ляво, вдигам-спускам, въртя до най-дясно, вдигам-спускам. Центъра на тежестта се оказва в такова положение, че трябва да се дърпа повече на една ръка. Не бих казал, че изпълнението ми беше особено успешно, но ми стана ясно, че упражнението има бъдеще в тренировките ми. Първо обаче, има какво още да се желае при самостоятелното изпълнение и на двете упражнения, пък чак след това ще ги съчетавам.
Аз не бързам за никъде – спорта при мен не е временно явление. Между другото, някои от спортуващите с мен са с по-добри от моите постижения и възможности в някои отношения. Само че, не разбирам защо, не усещат още нещата и при самостоятелно спортуване ”зациклят” след около месец. Сигурно защото не пишат стихове и не тачат простотията :mrgreen:
Много се разписах, защото съм сам в къщи. Знаете ли как е на английски „Жената взе децата и отиде с майка си на село”?
Ей така: „YES, YES, YES, YES!!!”
Като си гледам набиранията зад врат, които между другото правя рядко, стигам до извода че имам интересна техника на изпълнение – изправям тялото, сгъвам назад краката за да изместя центъра на тежестта, гледам в земята във всеки един момент и упражнявам натиск назад нон-стоп за да държа максимално отворени раменете. Правя го нарочно. Интересното в случая е, че не си давах сметка, че другите хора не го правят така не заради трудности при изпълнението, а защото друга била техниката – като нормално набиране с силово гмуркане под лоста в горно положение. А аз съм си „гмурнат” по принцип
„Часовника” ми, не ми харесва като се гледам. Трябва ми малко разтягане на краката – това си го знам от отдавна, но все отлагам. „J”-тата са ми добри, но трябва да увелича амплитудата нагоре и да не повдигам толкова задника като набирам, т.е. да не мъдра по вертикалата, а на „часовника” пък обратното - да го държа по-високо. То затова по залите има огледала – да си оправят хората техниката, ама на успоредката … добре че се снимах, „че да си видя задника”
Тия кофи на една тръба зад тяло … егати лодката, с извинение за израза. Направо мога да ги кръстя – кофи на една тръба „лодка”!
При забавените изпълнения, като ги пусна на бързи обороти, виждам, че нарушавам плавността в долно положение на кофичката. Не е силов проблем, а невнимание от моя страна – трябва да внимавам повече. Това с 1-5 на забавените, не е повлияно от тренирането за сила и обем, и е стар подход, като с тях търся ефект за издръжливост по цялата дължина на амплитудата, а не в „заучени от мускула” положения, което мисля че се получава при статичните задържания. Преди забавените, обикновено правя максимално забързани, на голяма бройка, в същата тренировка. Тъй като при забързаните гоня на първо място скорост, а техниката е на второ място, със забавените компенсирам и това. Лично за мен си считам, че 5 за забавяне е много и предпочитам 2-3 с повече забавяне. Принципа „бързи-бавни” използвам за стрес на мускулатурата. Правя такава тренировка много рядко – веднъж на месец, месец и нещо.
Забавено коремно правя за първи път. Хрумна ми на момента и казах „я снимай да пробвам нещо”. Самото забавяне на това упражнение, би трябвало да докаже на всеки едно – коремното не е до техника!
Нищо – екстра е! Целта на филмчето е да дава идеи. Обясненията са супер прости и нарочно не съм посочвал участващите мускули, за да си тренират хората телата и да гонят постижения, а не да се вманиачават на тема гръб, гърди, бицепс и т.н. и да почнат да разделят тренировките на мускулни групи, което между другото го правят и на лостовете. После ще разправят, че коремното е до техника. Нека децата да спортуват – лостовете за тях, по дворовете на училищата им, са най-достъпният начин за практикуване на по-силов спорт. За това го и кръстих „Училищна площадка”! На по-опитните изобщо не им трябват обяснения и ще вземат каквото им трябва. Обикновено за добрата идея понякога трябва много малко, както и при мен – „часовника” и „J”, идейно ми бяха подсказани от Васко и Джихадчо и „за сефте” ги правя от тази година. Първите ми опити бяха много куци и ми причиниха „болка и страдание”, но все пак имах тренинг от набирането „топка”, а ръцете ми бяха бая издръжливи от тренирането за максимален брой повторения миналата година. Тази година бях решил пак да тренирам за брой, за да си защитавам писанията по форумите с демонстрации, но няколкото начинаещи в групата, за сега ме възпират. Ако почна с това, ще трябва да ги зарежа. Кофата на една тръба зад тяло пък, ми я посочи stareca*uan и е на няма и месец като упражнение за мен. Лодката! Тя ми беше лесна, защото от отдавна спортното ми търсене и разнообразните натоварвания са приучили мускулите и ставите да работят в крайните си положения и при нарушено равновесие. Трябваха ми две тренировки, за да доизкусуря изпълнението и по-специално да си намеря място за перките и да не ми закача задника като дигам. Постигнах го с по-широк хват и извиване на тялото в дъга, което пък си е екстра за таз задна верига, дето не зная защо ми се е „набила” в главата. Спайдерите са виновни! В момента го харесвам много като упражнение, но за кофички, мокрите т.е. с мах са ми фаворит! Те са онова, от което отпушва всичко останало при бутането, а и не само. Затова записах – „гледайте първото филмче”, защото то е много по-богато и по-важно от тези няколко допълнителни упражнения. Най-положителното му е, че може да накара някой да преразгледа отношението си към първото филмче.
ПС:Ако през следващите дни, след изпълнението на часовник за сефте, почне да ви боли нещо в ребрата и под тях, да знаете, че не е сърце, далак, черен дроб, жлъчка, бъбреци или др., а мускулна треска на някакви странни мускули с неопределено положение. Дихателни ли ли са, междуребрени ли са, де да знам. Споко – няма нужда от лекар, ще живеете … поне от моите хора, никой не умря и всички го правят, дори и тези, на които са им още слаби дърпанията. Продължавайте и ще разберете „може ли Пинк пасти да яде”
Обмислям вариант на филмче с упражнения за не предназначени за спортуване катерушки, пейки, парапети и др. обекти. На практика, едва ли ще съдържа нови упражнения, а по скоро разновидности на старите, според конкретната обстановка, които да подсетят хората, че и в тяхната градинка има катерушка. Но знае ли човек – самия аз не зная какво може да ми хрумне.
Нови похвати и експерименти в тренировките:
1.Затрудняване изпълнението на раменни опори, чрез доближаване на ръцете една до друга. Дланите са така завъртени (ей така: / \, ама повече), че пръстите на двете ръце почти сочат едни към други и показалците почти се допират. Просто установих, че така разположени, не водят до извиване на китките в неестествени положения като спускам с толкова тясна опора – няма друго, но за мен тези неща са много важни. Страдал съм от пренебрегването им вече. Уточнявам, че при изпълнението, от двете ми страни стои по един човек и ми подпира краката, за да не мисля за равновесието, а да се съсредоточа върху изпълнението. По-принцип не мога да пазя равновесие на ръце, ако не се подпирам на стената и не съм се опитвал да го разучавам. Едно от предимствата на групата. При това затрудняване, максимално възможните ми повторения падат наполовина, а ефекта се засилва за трапеца и средното рамо, поради увеличената амплитуда на движението на раменната става и изместеното й спрямо тялото положение от завъртането на китките, в което се осъществява движението й.
2.Опит за съчетаване на „часовник” с J-набирания. Набиранията са, когато краката са в двете крайни положения – въртя до най-ляво, вдигам-спускам, въртя до най-дясно, вдигам-спускам. Центъра на тежестта се оказва в такова положение, че трябва да се дърпа повече на една ръка. Не бих казал, че изпълнението ми беше особено успешно, но ми стана ясно, че упражнението има бъдеще в тренировките ми. Първо обаче, има какво още да се желае при самостоятелното изпълнение и на двете упражнения, пък чак след това ще ги съчетавам.
Аз не бързам за никъде – спорта при мен не е временно явление. Между другото, някои от спортуващите с мен са с по-добри от моите постижения и възможности в някои отношения. Само че, не разбирам защо, не усещат още нещата и при самостоятелно спортуване ”зациклят” след около месец. Сигурно защото не пишат стихове и не тачат простотията :mrgreen:
Много се разписах, защото съм сам в къщи. Знаете ли как е на английски „Жената взе децата и отиде с майка си на село”?
Ей така: „YES, YES, YES, YES!!!”

z_z_z_z wrote:уау ти ме изуми как успяваш да се изхранваш аз като брой повторения правя може би половината на твойте при мене има сила но не и голяма издражливост, сигурно липсата на издръжливост ми е ген шото нито с бягане нито с плуване с нищо не успях да е подобря, а за набирането на една ръка до колкото видях на филмчето ти си едър предполагам ще ти е трудно, аз съм 175 висок 74 кила и никак не ми идват много
ми тренировката ми е 3 дена тренирам 1 почивам:
1-ви ден:
//солидна загрявка
1-ва серия:
10 набиранки на широк захват зад тила като ги изпълнявам бавно с отпускане на ръцете до край, и вдигам докато опра лоста с рамена, като на последната набиранка се дигам и вися на лоста набран за 10 вдишвания.
2-ра серия:
2 набиранки на лява (винаги почвам с нея нз можеби щото ми е по-слаба) 2 набиранки на дясна ръка,3 силови,3 коремни (всяко коремно го правя на 2 такта- набиране вдигане на краката,отпускане на ръцете до долу и отново набиране (наподобява твоето J набиране) след което се обръщам,така не ползвам енерцията с която някои си помагат) ,3 набиранки на нормален захват като повдигам докато лоста докосне слънчевия сплит, и накрая за да растегна сухожилията на широк захват се преобръщам през глава вися малко докат хубаво усетя напрежение в рамото и отново се пробръщам като гледам да го правя с изспънати крака.
3-та серия
същата
4-та серия
същата
5-та серия
не е същата
пак на лоста захващам се с ръцете като няма растояние м/у тях и правя 10 набиранки отново с пълно пускане до долу но този път бързо (поне първите 5-6 са бързи после вече земам да скапвам) като се повдигам почти за силово т.е. ръцето на нивото на слънчевия сплит първите няколко успявам да си докосна и корема до лоста, като на последната набиранка се дигам и вися на лоста набран за 10 вдишвания.
всички уппражнения ги правя без ритания на краката като изключвам силовото.
Така тва са основните серийки м/у тях си почивам по около 5 мин като в тия 5 мин правя следното:
на успоредка широка колко към 60 санта заставам да правя коремни преси който е правил се досеща с ходилата на единия лост а другия идва под сгъвката на коляното, изпъвам се на зад като се старая да дъража тялото хоризонтално от таза на долу и правя 10 коремни преси, после висвам с главата на долу на ония лостове дето децата играят на маймунски бойи правя 5-6 нз как да го нарека набиранки с корем ли
абе сещате се. и последното което правя в тези 5 мин е на успоредка пак хващам се като за нормални кофи изпъвам краката на заде тялото на преде и кажи речи заставам успореден с успоредката
тва направо смазва китките, стоя около 4-5 секунди и тва е.
2-ри ден:
//загрявка
всички кофи ги изпълнявам бавно от горе до долу и отново без ритания на крака, също така раменете ги държа максимално ниско, някой като праят кофи главите им подскачат на горе на долу и се гънат като риби на сухо тва е много безсмилено, по добре да направиш половин кофа със статично тяло от колко 2 или 3 като си сучиш цялото тяло, получава се някво пружиниране което обезсмисля упражнението.
1-ва серия 10 кофи на успоредка със ширина на раменете като краката са вдигнати и опират в гърдите.
2-ра серия 10 кофи на успоредка с ширина към метър (насилствено разширена от индивиди като мене)
3-та серия 10 кофи на успоредката с ширина на раменете като този път тялото е изспънато на max гърба изправен.
4-та серия 10 кофи отново на широката
5-та серия 10 кофи на тясната като краката отново опират раменете (но мисля тази да е сменя с упражнение което видях от първото ти клипче където повдигаш краката до гърдите и после бавно ги отпускаш и изпъваш тялото)
отново по 5 мин почивка и в тази "почивка" на лоста правя гръбно набиране, след което се намирам в изходна позиция за 6-7 повторения от това което във филмчето си кръстил "кофички на една тръба зад тяло" и ако не съм скапан от работа или нещо от сорта правя описаните коремни преси в 1-ви ден.
3-ти ден същия като първи
след всяка трнировка бягам по около 10 мин със средно темпо (просто нямам издръжливост за повече нз що)
тва ее приемам всякви съвети как да си подобря издръжливоста
Много здрав този! Ама защо така с тези повторения всички, незнам. Да не би пък да ги правя много бързи?Dymag wrote:Наистина съм по едър - 1,86 м, 87 кг., но по-принцип не мисля, че това е оправдание за споруването със собствено тегло. Мисля, че всичко е въпрос на съотношение между полезна - мускулна и неполезна - тлъстинки, маса. Аз не пазя диети и не съм особено "чист". Височината обаче май-има някакво значение за упражненията с нарушен център на тежестта. Това на успоредката, да застанеш от стоеж с хоризонтално тяло аз не го мога, но един от тези, които тренират с мен го може - висок е колкото теб и за кратък период е тренирал гимнастика. Въобще, "левелите", т.е. задържането на тялото право, в хоризонтално положение не са ми силни. Но и това с височината не е оправдание да се бяга от лостовете - просто трябва още работа. А за повторенията, по-големия брой ги правя с по-голяма бързина. Въобще смяната на темпото на изпълнение липсва в твоите тренировки - не тренираш за експлузивност. Мисля, че това "отваря" по-големия брой повторения. Коремната преса не я тренирам самостоятелно. Дори и при часовника, за косите коремни мускули, които няма как по друг начин да натоваря, не е самостоятелно, заради задържането на тялото. Тези, първите упражнения във филмчето, не ги правя. Те присъстват само докато мускулатурата се засили и позволи изпълнението на следващите. Така тренирам повече части от тялото си, запо-малко време. Може да пробваш и да редуваш дърпане с бутане, като мен и да видиш как ще ти се отрази. Реално да слееш двете тренировки в една. "Кофите" ще си почиват докато набираш и обратното, и като време тренировката ти няма да се увеличи много. Само ще стане по-интензивна. Пробвай и упражненията от първото филмче.
Между другото, щом и 3, 4, 5 и т.н. серии са ти същите като брой повторения, значи това не ти е максималния възможен брой, освен ако мускулите ти нямат "зверско" възстановяване. Май си си създал навик и очакване някакво за повторенията, с които трябва да се бориш. Не зная дали има такова понятие "мускулен навик", но на последък почвам да се замислям над това. Като гледам какво правиш, трябва да можеш повече.
Този се опита да ктитикува катерачите и аз се почуствах засегнат на тема Alfa.Dymag wrote:Точно така - въпрос на избор - катеренето не е само спорт и е несравним с това, което правим ние по зали и лостове. Там онова, което те кара да се катериш е друго и мисля, че няма просто физическо измерение, като да се харесаш в огледалото или да впечатлиш някой с оригинално упражнение. На лоста не виждам за себе си нужда да тренирам с тежести, поне докато не почна да се набирам спокойно с една ръка. Аз не мога, но и не бързам на никаде - спортувам си редовно, никой не гоня и ще продължа да го правя. По моя преценка, не съм далеч от това. Усложнявам упражнението с прехвърляне на тежеста към едната ръка - в първото филмче съм го показал. А и ми е неудобно да мъкна разни чудесии - може да не бързам в спорта, но доста бързам в ежедневието си. Считам че постоянството е най-важно. В началото бях, но вече не съм и против утежняването - всеки си преценява, но това е безсмислено, когат не са овладяни основни упражнения и се бяга от по-динамичните. Затова искам да покажа упражнения, а не да налагам моите разбирания за системи, необходима маса и т.н. Защото няма къде да се видят, всичките накуп. Аз нямам претенции че съм много здрав - с мен тренират хора, някои от които са по-добри на някои упражнения. На същото място където спортувам, видях един да прави силово с една ръка. Увисна ми ченето. Същия прави и раменни опори на успоредката. После ми казаха, че бил гимнастик. Та, само събирам и показвам упражнения, защото не е необходимо, някой като реши да става лостаджия, да губи същото време, което съм губил и аз, в търсене и измисляне на упражнения. Работя си за спорта, кеф ми е - това е!
Last edited by Dymag on Sat May 19, 2007 11:05, edited 2 times in total.
Коремното възлизане не е ли наистина до голяма част техника? Аз го научих за 3-4 дена - имах силата, но нямах техника и трябваше малко да се поупражнявам.
Стори ми се че във клипчетата няма гръбно възлизане (цигулка), правиш ли го по принцип?
Стори ми се че във клипчетата няма гръбно възлизане (цигулка), правиш ли го по принцип?
http://onfire-bg.com - Бълграският сайт за огнени изкуства
Ами прецени дали можеш да включиш техника при подобно забавяне на изпълнението. Аз не мога да се сетя за такава, която да помогне в този случай. При бързо изпълнение може да се използва инерция, но при бавното няма как да стане. При него, каквато и да техника няма да помогне. Според мен, просто е трябвало да накараш "машината" да заработи като едно цяло, а не само отделни нейни чаркове. Гръбното мога да го правя, но не е част от тренировките ми. Ще запомня че се казва "цигулка". Във филмчетата няма и силови възлизания и раменни опори. За силовите не се харесвам - много подритвам. Трябва да си оправя изпълнението първо.Борислав wrote:Коремното възлизане не е ли наистина до голяма част техника? Аз го научих за 3-4 дена - имах силата, но нямах техника и трябваше малко да се поупражнявам.
Каква точно е техниката на силовите? Или просто трябва доста сила (не бих се учудил, нали е "силово")?
Иначе си прав за бавното изпълнение.
Иначе си прав за бавното изпълнение.
http://onfire-bg.com - Бълграският сайт за огнени изкуства
Гимнастиците го изпълняват без никакво усилие, позредством залюшкване, вдигане на краката подобно на L когато талото е в предно положение на люшкането и рязко изправяне, което буквално ги изстрелва горе. Това го правят почти с прави ръце. Има го във vbox-а, но не помня линк. Аз за сега го правя с подсвиване на колената и лек наклон на тялото. Не ми трябва много "ряз". Не зная как е правилното и има ли стандарт за такова. Затова и не го снимам. Виждал съм хора, които не могат да правят коремно, да правят силово, както и такива със зверска сила да не го могат. Трябва да го разгадая това упражнение.
- stareca uan
- Ст. асистент

моето мнение е ,че техниката на силовото и на обръщането с щанга си прилича доста ,дори го има в тренировките на щангистите като изхвърляне от вис - четох го в едно ръководство по вдигане на тежести..та упражнението се прави като инерцията за прехвърлянето идва от супер експлозивно набиране и едновременно бързо прехвърляне на тежеста на тялото над лоста ,изисква се известна ловкост трудно се обяснява с думи ...значи ако тялото ти остане назад няма как да се прехвърлиш дано да ме разберете какво се опитвам да обясня
Поздрави
Еми значи, ако следвам логиката и разделите на материала, аз го правя с лек kicking, но без да изправям краката - само повдигам леко коленете. Няма люшкане и скороста на изпълнение е постоянна и не бих казал че има рязка част, т.е. набирането не ми е супер експлозивно. Не мисля че нещата са сравними с халките. Само който не се е хващал на тях, не знае какво еjihad4o wrote:http://www.beastskills.com/MuscleUp.htm
- stareca uan
- Ст. асистент

на халки е различно и то доста .... не няма рязка част и после забавена , цялото движение е експлозивно,люлеенето е много леко и идва естествено от самото упражнение ..аз по принцип нищо не правя бавно , такъв ми е характера, нервен и истеричен,такива са ми и тренировките ,тия забавените кофи и коремни са супер яки , но ги оставям за някой с нерви на костенурка ...а благодарение на описаната техника за силовите , почнах да обръщам петици с 90 кила и то не от земя,а държа щангата изправен и от там ряз и обръщам , това го научих от борчетата
там разни съсли по 60 кила правят обръщания с по 100, 120 като на шега .. 
- stareca uan
- Ст. асистент

V-sit ... много добро е упражнението и е сравнително достъпно. Преса трябва обаче, както и за повечето неща общо взето
А на мен си ми трябва разтягане - само говоря, нищо не правя
НО - аз си спортувам и не съм си нарушавал режима. И съм много доволен от себе си, тялото си, възможностите си, вида си и т.н.
А вие?
Измислих си нова простотийка:
"Дали всичко е въпрос на гледна точка, зависи от къде ще го погледнеш"
Много четат хората. Чакат обаче некой да напише "Аз съм еди кой си", за да му фанат вера. "Еййй, виде ли еди кой си какво казал"! Незнам си коя актриса казала в интервю "Мъжете искат само секс!" и първа страница за нейното заглавие. Други чакат снимка от чужд сайт и задължително с инфо на английски, за да кажат "ооооо ...". А това, че некой им го е тикал безброй пъти в очите няма значение. Не говоря за спорт, а за всичко, което включва и спорт.
НО - аз си спортувам и не съм си нарушавал режима. И съм много доволен от себе си, тялото си, възможностите си, вида си и т.н.
А вие?
Измислих си нова простотийка:
"Дали всичко е въпрос на гледна точка, зависи от къде ще го погледнеш"
Много четат хората. Чакат обаче некой да напише "Аз съм еди кой си", за да му фанат вера. "Еййй, виде ли еди кой си какво казал"! Незнам си коя актриса казала в интервю "Мъжете искат само секс!" и първа страница за нейното заглавие. Други чакат снимка от чужд сайт и задължително с инфо на английски, за да кажат "ооооо ...". А това, че некой им го е тикал безброй пъти в очите няма значение. Не говоря за спорт, а за всичко, което включва и спорт.