Тренировки - моля за съдействие

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Петко К
изгонен.

Post by Петко К »

Desi wrote: ами ако имаш възможност да ходиш само 3 пъти, достатъчно ли е да пренебрегнеш кардиото и да тренираш 3 само часа седмично
Достатъчно е да тренираш 3 пъти седмично.
Desi wrote:Добре, Гале, значи да разбирам, че според Вас кардиото в общи линии не върши работа, аз между другото и без това вторник и четвъртък играя аеробика така, че в залата май наистина няма нужда толкова да се подхвърлям на кардиоуредите :roll:
Наистина няма смисъл, при условие че имаш отделни аеробни занимания.
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Desi wrote:Добре, Гале, значи да разбирам, че според Вас кардиото в общи линии не върши работа, аз между другото и без това вторник и четвъртък играя аеробика така, че в залата май наистина няма нужда толкова да се подхвърлям на кардиоуредите :roll:
Тези 2 часа, които прекарваш в "аеробика" можеш да посветиш на по-интензивни часове; направо ходи да правиш спринтове...
Кардиото (традиционното кардио...дълго монотонно...) води до неблагоприятни за намаляне на мазнините адаптации; говорили сме за това много пъти. ПО-ЛЕСНО е да ходиш на аеробичка...спринтовете не са много забавни:)
Desi
Ученик
Ученик

Post by Desi »

Гале, аз аеробиката си я правя в къщи сама т.е. правя степ аребока, ти защо я отричаш, четох, че и ти си инструктор по аеробика или бъркам, както и да е, но аз винаги я съчетавам и с домашна тренировка, която е мног изморителна и продължава общо около 1,30 мин. За спринтовете знам, преди съм бягала, но сега не мога да си позволя много друсане (по здравословни причини) Инче днес точно за това си говорихме с моя инструктор, като цяло и той отрича аеробиката
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

denni wrote:А що се отнася до кардиото - незнаех, че бавното и продължително не било ефективно - мислех, че е точно обратното. Може ли да ми дадете линк където да прочета? Спринтове няма къде да правя, но все нещо ще измисля.
потърси из форума, коментирано е доста
Nothing tastes as good as being lean feels.
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Desi wrote:Гале, аз аеробиката си я правя в къщи сама т.е. правя степ аребока, ти защо я отричаш, четох, че и ти си инструктор по аеробика или бъркам, както и да е, но аз винаги я съчетавам и с домашна тренировка, която е мног изморителна и продължава общо около 1,30 мин. За спринтовете знам, преди съм бягала, но сега не мога да си позволя много друсане (по здравословни причини) Инче днес точно за това си говорихме с моя инструктор, като цяло и той отрича аеробиката
Всички искате някой да "подкрепя" или "отрича". Няма нищо лошо в това да имате свой път и мнение. Ако пътя ти е със сърце ще го следваш с повече полза за себе си, в този смисъл какво АЗ или някой друг мисли няма значение, важно е какво избираш да вземеш. Аеробиката съм я правила, играла, живяла и водила. Вчера водих един час. Гледам на нея като на ходене на кино. Основният ми проблем с аеробиката е това: хората я правят за да свалят мазнини; нищо не е по-далеч от сваленето на мазнини от часовете по аеробика (в стандартния им вид). Ако си супер машина и правиш някакви изтезателни аеробики вкъщи и постигаш целите си, евала. Има ли по - добри начини -да. Има ли по-добри и по-кратки начини -отново да. Пак казвам: имаш избор и аз съм окей с това. Не отричам нищо, просто гледам голямата картина.
Post Reply