Това беше сериозно.
тотално объркване - моля за помощ!
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Здравей, в случая работата е следната - а какво те бърка да пробваш една истинска, до край пълноценна тренировка БЕЗ машини и да видиш, дали работи. Е, може и да са 2-3, не една. Веднага давам отговор - нищо. Тогава ще повярваш, че едно страхотно готино и докрай изпълващо трениране се получава без тях. И, докато ти трае мускулната треска, ще имаш време да прецениш.
Това беше сериозно.
Това беше сериозно.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
-
Галина Толкингтън (galya)
- Ст. асистент

Оптималният вариант е някой да те научи на основните упражнения. Има причина да се наричат основни: без тях движенията които извършваш може да доведат до промени в стойката, непридвидени болки и др. Идеята на тренирането с тежести е да вършиш нещата за минимално време с максимален резултат. Машините са непълноценни. Научи тези движения които са по-лесни: лицеви опори, дърпане на скрипец, напади, клекове/плиета. По-трудните и тези изискващи повече внимание остави за по далечно време. Резултатите ти само с машини няма да са толкова добри колкото с упражнения със собствено тегло и свободни тежести,, но са 100% по добре от бездействие.
чети, учи се и напредвай:)
чети, учи се и напредвай:)
Дени, мога да ти предложа да заповядаш в моя дневник (например). Моята програма е такава - 3 дни в седмицата. Упражненията не са много, повечето съм ги обсъждала с прелюбезните съфорумци в предишния ми дневник или съм ги намирала във форума.
За три месеца имам значително покачване на тежестите и още по - значително заякване (което най-много ме радва).
Успех.
Естествено, че има и други дневници с много хубави програми.
За три месеца имам значително покачване на тежестите и още по - значително заякване (което най-много ме радва).
Успех.
Естествено, че има и други дневници с много хубави програми.
denni, ще помагаме, недей да се отчайващ.
За ренегадското - пусни търсене във форума - има доста за него и картинки и обяснения.
За сумо тяга - като мъртвата, но краката силно разкрачени. В предишния ми дневник (долу на първа страница) някъде в първите страници съм сложила линк към филмче за изпълнение.
За нападите - 17 кг тежест общо.
Лицевите опори: женски са, когато не се опираш на ходилата на краката, а на колене. Контролирано спускане е, ако изпълняваш движението надолу като пич, а нагоре - както се получи.
Моята програма я изпълнявам еднаква в трите дни от седмиците, без разделяне на групи мускули. Всичко в една трен. Клекове и плие и напади в една тренировка няма смисъл - еднакви са мускулите. Затова аз правя мъртва или сумо тяга (за задни крака
и плие или напади за предни крака.
За ренегадското - пусни търсене във форума - има доста за него и картинки и обяснения.
За сумо тяга - като мъртвата, но краката силно разкрачени. В предишния ми дневник (долу на първа страница) някъде в първите страници съм сложила линк към филмче за изпълнение.
За нападите - 17 кг тежест общо.
Лицевите опори: женски са, когато не се опираш на ходилата на краката, а на колене. Контролирано спускане е, ако изпълняваш движението надолу като пич, а нагоре - както се получи.
Моята програма я изпълнявам еднаква в трите дни от седмиците, без разделяне на групи мускули. Всичко в една трен. Клекове и плие и напади в една тренировка няма смисъл - еднакви са мускулите. Затова аз правя мъртва или сумо тяга (за задни крака
http://www.youtube.com/watch?v=Ggaj8hB0BUY
филмче за ренегадското
Да, плието е основно за вътрешната страна на бедрата, но си е вид клек, нали така?
Мъртва и напади - дупе.
Ако си с по-големи тежести - комбинацията от две упражнения обикновено е достатъчна.
филмче за ренегадското
Да, плието е основно за вътрешната страна на бедрата, но си е вид клек, нали така?
Мъртва и напади - дупе.
Ако си с по-големи тежести - комбинацията от две упражнения обикновено е достатъчна.