Болно гърло

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Snow
Ученик
Ученик

Post by Snow »

От запаса на рецептите на баба - прави си гаргари. Може с :
-лайка с една лъжичка сода
-смрадлика( 2 сл на 500 мл вода за 1 мин) после застоява докато поистие и псле пак със сода се смесва.
-ябълков оцет също помага
- морска сол (1 чл се разтваря в 100 мл вода)
Много полезно е да си правиш компрес от домашна ракия вечер. На мен винаги ми действа безтказно - на следващата сутрин нищо ми няма.
Иначе,ако не искаш антибиотици - пробвай с хомеопатични лекарства, също Стрепсилс прави чудеса.
Ако се нуждаеш от поражението на друг,за да победиш,ти си зависим от страха сам да бъдеш победен.Победител,който се страхува,не е истински победител.
Тина
Ученик
Ученик

Post by Тина »

Чак като каза обърнах внимание,че живееш в Хамбург. Немците доста си падат по ракията,срамота че не са внесли :) Сестра ми донесе от там един билков ликьор,40%алкохол,нещо страшно е :lol: гърлото ти гори 10 мин след като си пил една глътка. То затова и името му - Unicum Zwack,унгарски е. Ако искаш пробвай,само дето има леко гаден вкус.
nev
Ученик
Ученик

Post by nev »

За болно гърло - Тантум Верде - супер ефикасно иэ без захар :wink:
GEORGIO
изгонен.

нещо натурално

Post by GEORGIO »

понеже темата е за болното гърло, ще ви предложа средство с което ще имате сериозен напредък в лечението. когато бях на 19 ми извадиха сливиците понеже нещата бяха твърде усложнени - почти бяха сратнали с околните тъкани. и най малката простуда предизвикваше остра форма на инфекция и ангина.
ИЗВАДИХА ГИ и всичко свърши!!!!

сега важното: проблемите с гърлото се предизвикват от стафилококите и стрептококите за развиването на стандартните инфекции в гърлото. тези коварни бактерии(всъщност забравих дали са бактерии или друга форма) са извънредно устойчиви към антибиотиците. един чешки лекар ми каза че реално се хранят с антибиотици. за да ги унищожи - антибиотика трябва да е много мощен и естествено токсичен. спомнете си какво предизвикаха мутиралите стрптококи при пациенти в англия преди две години - стопиха тъканите около оперираните места на пациентите.
стига обаче с трагедиите.....

след консулт със същия доктор споменат по горе(бяхме добри авери) , трябваше да ми вадят сливиците, ОБАЧЕ проблема беше че не трябваше да са възпалени. и сега голям проблем!!!!
как го реших?
по съвета на доктора всеки ден по два пъти лимони.
и сега рецептата:
когато се събудите сутрин омачквате един лимон за да омекне и да се стиска по лесно и за повече течност. разрязвате го на две и веднага го изцеждате върху гърлото обилно.
много е важно директно да го изцедите върху гърлото за да не се окисли киселината в лимона понеже именно тя е действащия механизъм. за целта най добре някой друг да ви го изцеди в гърлото!
след това поне 30 минути не поемайте нищо в устата.
тази процедура повторете и вечер поне 1 час след като сте яли или пили нещо и едва след 30 минути поемете нещо друго като течност или храна или си измийте зъбите.

смисъла на лечението: лимонената киселина няма да убие бактериите, но тя ще унищожи половата им система (ако можем така да я наречем) и те няма да могат да се размножават . така след време ще се прочистите от тях безболезнено и сигурно. после пристъпете към друг вид оздравяващо лечение. след 1 седмица аз лично се подготвих за операция на сливиците - без антибиотици , само с лимони
silvestri
Ученик
Ученик

Post by silvestri »

Тонито wrote:
(на мен ми е махната само третата,а те са общо 6)
Хей, за първи път чувам, че има 6 сливици?? Мислех, че са само 3???
Да,повечето хора смятат,че след като се маха прословутата трета сливица,те са общо три,но всъщност са две подезични,две-носни и две-околоушни(поне май така се казваха).
Post Reply