ОНОВА, без което не мога...Книгите
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
И сега нещо от нощното шкафче на жена ми
Автор - Заглавие - Издателство
=====================
Сергей Довлатов - Резерватът / Чужденката - Факел Експрес+Жанет 45
Димитър Динев - Ангелски Езици - Рива
Патрик Оуржедник - Подходящ момент, 1855 - Факел Експрес
Дона Тарт - Тайната История - Еднорог
Матин Еймис - Другите - Фама
Хавиер Мариас - Лицето ти утре - Прозорец
Ирена Доускова - Как вълците ме изядоха - Колибри
Дубравка Угрешич - Няма никой вкъщи - Факел Експрес
Орхан Памук - Черна книга - Народна култура
Орхан Памук - Сняг - Еднорог
Орхан Памук - Името ми е Червен - Еднорог
Орхан Памук - Бялата крепост - Еднорог
Марк Хадън - Странна случка с куче през нощта - Унискорп
Ян Мартел - Животът на Пи - Прозорец
Аз не съм ги чел, освен Довлатов, Хадън и Ян Мартел, но доколкото познавам жена си - няма да съжалявате ...
А, и от мене: "Генерация Пи" на Виктор Пелевин
=====================
Сергей Довлатов - Резерватът / Чужденката - Факел Експрес+Жанет 45
Димитър Динев - Ангелски Езици - Рива
Патрик Оуржедник - Подходящ момент, 1855 - Факел Експрес
Дона Тарт - Тайната История - Еднорог
Матин Еймис - Другите - Фама
Хавиер Мариас - Лицето ти утре - Прозорец
Ирена Доускова - Как вълците ме изядоха - Колибри
Дубравка Угрешич - Няма никой вкъщи - Факел Експрес
Орхан Памук - Черна книга - Народна култура
Орхан Памук - Сняг - Еднорог
Орхан Памук - Името ми е Червен - Еднорог
Орхан Памук - Бялата крепост - Еднорог
Марк Хадън - Странна случка с куче през нощта - Унискорп
Ян Мартел - Животът на Пи - Прозорец
Аз не съм ги чел, освен Довлатов, Хадън и Ян Мартел, но доколкото познавам жена си - няма да съжалявате ...
А, и от мене: "Генерация Пи" на Виктор Пелевин
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
Re: И сега нещо от нощното шкафче на жена ми
да да да !BullDog wrote: А, и от мене: "Генерация Пи" на Виктор Пелевин
+ още нещо руско - ЛЕД - ВЛАДИМИР СОРОКИН
а на орхан памук оотдавна му се то4а, ама още не съм се наканила
Nothing tastes as good as being lean feels.
Много горещо препоръчвамBullDog wrote:Димитър Динев - Ангелски Езици - Рива
BullDog не разбрах всички тези книги на нощното шкафче на жена ти ли са? Или е списък някакъв?
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
"Абселютно"bulgi wrote:BullDog не разбрах всички тези книги на нощното шкафче на жена ти ли са? Или е списък някакъв?
То не е точно шкафче, ами е една масичка
Ние сме (все още) на квартира, у дома може да няма нищо ценно, малко е като катун, и днес, като се прибирах с колата, се чудех колко кучета ще заваря в къщи (щото освен наш Бруно, сега като е студено, жена ми прибира едно, две от квартала - Сивушко, Лора и т.н.)
Ама виж книги има доста. И навсякъде. И не съм ги купувал аз.
То от мойта страна на леглото няма място за книги, аз затова чета по-рядко
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
хихихи,
позната ситуация, добре, че вече си имам етажерка, че подредих моите книги, но на леглото ми винаги има поне три
позната ситуация, добре, че вече си имам етажерка, че подредих моите книги, но на леглото ми винаги има поне три
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
jivk0 wrote:вие сериозно ли не можете без книгите винаги съм ги мислил за безсмислени особено художествената литература просто отразява чувстата на даден човек в даден момен , който има добра езикова култура то е изкуство , но изучаването му във клас по литература и писането на разни интерпретативни съчинения е най безсмисленото, идиотско , малоумно нещо , което някой може да измисли . Пълен абсурд е да обясняваш какво е искал да каже автора при това да правиш и критичен анализ , но не такъв какъвто ти си мислиш а да назубриш нечий , за да имаш по висока оценка просто ееееее .... НЯМАМ ДУМИ ......
И по това нещо ми сложиха матура ! .... Да ги е.. в ма....
това дами и господа, представлява голяма част от днешното поколение ...
You give me everything
But everything is not enough ...
But everything is not enough ...
аз с орхан памук не можах да се сприятеля изобщо. да не кажа, че остави неприятен спомен.
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Това е ключов момент според мен, макар да познавам и хора, които по-късно започнаха да четат.jika77 wrote:Аз лично чета от 5 годишна и не мога да си представя живота ми без книгите.
Уф, тръгнах да пиша и да обяснявам защо чета аз, но ми се вижда безсмислено. Да обвиняваме учителите също, според мен.
На мен от малка са ми четяли приказки, книжки, всичко. И просто беше естествен преход да го правя сама, след като се научих да чета.