Закуската днес много ми се услади и реших да я споделя с вас:
целувки и малини:3 белтъка се разбиват с 1 ч.л. ябълков оцет и след като станат на пяна прибавяте 1 ванилия и бъркате около 10 мин. Оформят се топки/целувки с лъжица и се пекат върху хартия за печене около 15 мин. Стават 4 прилично големи целувки!
Проготвих си ги от вечерта (с печенето и миенето на съдовете отнема +/- 30 мин.) и сутринта ги хапнах с кофичка малини! Ммммм, голяма вкуснотия.
П.С. От както съм на НВД закуската ми е любимото хранене
Last edited by Vissi on Wed Aug 23, 2006 13:42, edited 1 time in total.
днесизпробвах целувките с една лъжица мед - мммм ... вкусничко! Стават пухкави и меки и се разтапят в устата
П.С. Пекат се на много около 50-100градус - 30 мин.
Last edited by Vissi on Wed Aug 23, 2006 13:42, edited 1 time in total.
2 белтъка + 1 цяло яйце се бъркат с вилица, към тях се прибавят 2 ч.л. трици и 20гр начупени сурови орехи. Тази смес се изсипва в тава върху хартия за печене и се слага във фурната на 250 за около 30мин.
Когато е готова и я извадите от фурната я намажете с масълце още докато е топла.
усещам направо как мирише вече от кухнята
Висси, как ти се занимава, браво, аз сутрин докато се мотая като ударен самолет само слагам 2 яйца да се варят и режа 1 домат с масло, и това е всякааа сутрин. Ама утре съм решила да пробвам това с триците
П.С. Като каза за закуската, до преди месеци карах на едно кафе и ябълка до 13.00 часа(обедната почивка), а сега като стана(и в 5 часа да е) и вече съм гладна
iva_8503 wrote:
Висси, как ти се занимава, браво, аз сутрин докато се мотая като ударен самолет само слагам 2 яйца да се варят и режа 1 домат с масло, и това е всякааа сутрин. Ама утре съм решила да пробвам това с триците
П.С. Като каза за закуската, до преди месеци карах на едно кафе и ябълка до 13.00 часа(обедната почивка), а сега като стана(и в 5 часа да е) и вече съм гладна
Много е важно, ама мноооого, да станеш в 4.30ч. Тогава закуската става най-вкусна, но я хапваш след порция спорт
Няма защо да казвам, че закуската ми е любомото ядене от деня
Indiscipline wrote:охх... всичките звучат много хубаво, ще пробвам - и без друго все се чудя какво да закусвам и набивам варени яйца, че най-лесно
А да питам... тоя оцет за какво е и може ли примерно да се замени с лимон? И другото - на 2рия опит меда в самата смес ли го сложи, или си го хапна допълнително?
да, оцетът е за да станат пухкави.
Меда го сложих вътре вместо захар.