Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Бобика, това карпачо звучи супер, ще го опитам :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
TedyK
Ученик
Ученик

Post by TedyK »

iva_8503 wrote:Верно ли бе,така обичаш и ядеш сурово месо :shock: разби ме, ама ти си ме разбиваш по принзип :D Аз пък от 3 дена ям като за пред война(в моите циклични периоди съм неспасяема :oops: ), дано до 2-3 дена ми мине, че ми е постоянно нервно като така безразборно ям(тъпча се) :oops: :twisted:
за това ли и аз не мога да се спра. сега се натъпках с пиле и салата и не мога да дишам. обаче мозъка ми иска сладко и му дадох малко мед. дано се размина без шоколада.

а иначе аз съм яла в ресторант такова ядене. не помня как се казваше, но общо взето правят от сурова кайма кладенче в него се чупи сурово яйце и се поръсва с много подправки. ама трябва да си сигурен че всичко е прясно.
Bobika
Ученик
Ученик

Post by Bobika »

TedyK wrote:

а иначе аз съм яла в ресторант такова ядене. не помня как се казваше, но общо взето правят от сурова кайма кладенче в него се чупи сурово яйце и се поръсва с много подправки. ама трябва да си сигурен че всичко е прясно.
Мдам, това обаче се казва тартар. А вкусно ли беше?
Навила съм се и аз да пробвам! :)
Happiness is a bowl of cherries and a book of poetry under a shade tree. ~Astrid Alauda
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PT wrote:Всеки си решава сам.
Знаеш ли, ей това твое твърдение мога направо да си го закача като сигнатура :)
Историята ми е нещо като хоби и мога да подкрепя (или да поспоря :) ) аргументацията ти, но всъщност не мисля, че е чак толкова важно.
Най-неоспоримата истина е, че и ти, и аз сме хора от ХХІ век и не можем нито да променим средата си, нито да се откъснем от нея. Ако не искаме да ядем индустриално преработена храна, ще си купуваме само сурово месо, но то ще е обработено още в кланиците. Можем сами да си отглеждаме телета и кокошки, но фуражите им ще са заразени с цивилизация :) Можем да се преселим на някое диво място и да си направим ферма, но водата, въздухът и почвите на цивилозавия свят в крайна сметка ще ни причинят рак и ще ни убият, финита комедия :)
Всъщност съм абсолютно съгласна с това, което проповядваш като принципи, но смятам, че са неприложими на практика. Аз не бих яла сурово месо, освен ако не съм си го уловила сама в дивата гора и не съм си го изкормила сама. Което не е чак невъзможно, някога стрелях точно :) само че отде да диря сега дива гора и какво ли ще хвана в нея?
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Ани Илиева wrote:
PT wrote:Всеки си решава сам.
Знаеш ли, ей това твое твърдение мога направо да си го закача като сигнатура :)
Историята ми е нещо като хоби и мога да подкрепя (или да поспоря :) ) аргументацията ти, но всъщност не мисля, че е чак толкова важно.
Най-неоспоримата истина е, че и ти, и аз сме хора от ХХІ век и не можем нито да променим средата си, нито да се откъснем от нея. Ако не искаме да ядем индустриално преработена храна, ще си купуваме само сурово месо, но то ще е обработено още в кланиците. Можем сами да си отглеждаме телета и кокошки, но фуражите им ще са заразени с цивилизация :) Можем да се преселим на някое диво място и да си направим ферма, но водата, въздухът и почвите на цивилозавия свят в крайна сметка ще ни причинят рак и ще ни убият, финита комедия :)
Всъщност съм абсолютно съгласна с това, което проповядваш като принципи, но смятам, че са неприложими на практика. Аз не бих яла сурово месо, освен ако не съм си го уловила сама в дивата гора и не съм си го изкормила сама. Което не е чак невъзможно, някога стрелях точно :) само че отде да диря сега дива гора и какво ли ще хвана в нея?
Много истини има в това което си написала. Така че искате ли да продължаваме все по навътре в темата "заешката дупка".
Не съм съглсен че е неприложимо, съглсен съм че е трудно.
Не е лесно и да правиш по 100 лицеви опори и 300 клека. ако някой ти бе казал че е добре да ги правиш преди 2-3 години например , какво щеше да си помислиш?
А ако те бе накарал да почнеш да ги правиш веднага, как щеше да се чувстваш след това?
Тялото не харесва резки промени, умът пък изобщо не харесва промените. Те са свързани с усилия. а е толкова приятно и уютно в зоната на комфорта.
Но в зоната на комфорта не се развиваш не израстваш, не се възпитаваш като личност и нве живееш истински. Там вегитираш, скучаеш и преживяваш.
Който иска - търси начини и ако търси дълго и упорито ги намира.
Който не иска търси извинения - той пък ги намира веднага.
Ти от кои си?
Нищо което си заслужава да бъде направено е лесно.
PT
Студент
Студент

Post by PT »

а и искам да отбележа че темата се отклони. Тук май повечето хора просто искат да са по-слаби, да имат плочки и да изглеждат добре. За здраве не се говори и мисли чак толкова много. А това за което аз пиша е здраве. Може да изглеждаш страхотно и да не си здрав. Може да си здрав и да нямаш плочки или яки бицепси. Така, че всеки да си изясни точно какво иска и от там да си взима решенията.
Както виждам от другите теми хората ходят на солариум, взимат всякакви добавки, тренират с часове, мажат се с разни мазила, искат да вдигат по 400кг и т.н. - всичко това с цел да изглеждат добре. Какво е влиянието на всичко това върху здравето им в дългосрочен план, не е важно или поне не виждам някой друг да дискутира или да се замисля. Та от там тръгна идеята ми да се опитам да накарам някои хора да се замислят и да видят че колкото повече се отдалечават в хранене, тренировки и начин на живот от природата, толкова повече ще страда здравето им в последствие.
Това е , няма какво повече да я дискутираме тая тема. Всеки да си чете и да си мисли и да си решава за себе си.
Няма догми. за всяко публикувано изследване доказващо дадена теза веднага може да се извади друго което "доказва" обратното. Както казах вече аз четох ли четох 20 години и пробвах и накрая разбрах че никой не е по-велик от природата и само от нея трябва да се учим.
Това е моето мнение. На някои то ще се хареса на други не. И това е ок. Надявам се че поне съм успял да накарам някои хора да се позамислят.
PT
Студент
Студент

Post by PT »

А да и нещо друго. Относно яденето на сурово месо. ако ви е страх от бактериите яжте суров риган заедно с месото. Той избива всички бактерии. Можете да прочетете за него пак на интернет, търсете на Google - oregano oil.
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PT wrote:Който иска - търси начини и ако търси дълго и упорито ги намира.
Който не иска търси извинения - той пък ги намира веднага.
Ти от кои си?
Нищо което си заслужава да бъде направено е лесно.
Аз съм от тези, които толкова силно искат, че в един момент започват да се съмняват, от тези, които постоянно падат, стават и продължават, често в грешната посока :)
Разбирам, че си ми видял дневника :)
След онези 120 лицеви опори се обадих на едно приятелче. "Ти си виновен - викам му. - Ти ми държа речи и ме подкокороса преди две години и нещо, като ме хвана да се задъхвам на стълбището, ей ме сега, на, какви ги върша..." "А какво съм ти крив аз - възразява момчето, - не съм крив аз, че ти с каквото и да се захванеш, все стигаш до крайности."
"Душко - нравоучавам го аз френда, - в тоя живот, ако не си екстремист, до никъде няма да стигнеш. Посредствените усилия водят до посредствени резултати и така е във всичко." А той се хили като една ехидна и пита: "За какво са ти на тебе, Ани, екстремни резултати " и на тоя въпрос вече няколко дни не мога да му отговоря убедително :) :)
А темата за заешката дупка силно ме вълнува, нека продължим, моля? :)
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PT wrote:Тук май повечето хора просто искат да са по-слаби, да имат плочки и да изглеждат добре. За здраве не се говори и мисли чак толкова много.
Не си прав тука. Този форум се отличава от други подобни именно с това, че тук си говорим на първо място за здравето :) Не виждаш ли какви хубави дискусии си вихрим?
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

аз също съм навит! за заешката дупка! аз искам да вдигам тежко, много тежко. защо? за кеф! за собствен кеф! затова обичам да тренирам сам! да съм спокоен, да няма покрай мен никой, особено от "много умните експерти". иначе възгледа ми за здравето е съсредоточен в следната истина(за мен истина) - човек е несъвършен! никога няма да достигнем сами до съвършенство! имаме нужда от ръководство! може суровоядството да е правилна посока, но не е единствено условие! не мисля че светът днес е това което трябва да бъде, немисля че човешкия имунитет и метаболизъм зависи само от физически условия.
caramele
Ученик
Ученик

Post by caramele »

РТ искам да ти кажа, че постовете ти на мен лично са ми много интересни и полезни. Мисля си обаче, че като си силен и здрав, то си личи и отвън, и отвътре, но най-вече първото. Преди да започна да следвам принципите на начина на хранене на повечето хора тук си имах проблеми, но не боледувах толкова често. Сега голяма част от проблемите ми са минало и пак не боледувам (пу,пу,пу). Преди смятам че изглеждах добре, сега-задоволително и смятам да продължавам да действам в тази посока. И това изглеждане е свързано с начина, по който се чувствам физически, което дава отражение и на психиката. И на мен ми се живее някъде сред природата, но за съжаление живея в голям мръсен град, който става все по-голям и по-мръсен и ям зеленчуци с нитрати и все си мечтая и се опитвам да постигна резултати в тренировките като Ани или ДД като се бъхтам я във фитнеса, в къщи или по градинките...защото искам да съм здрава, а това което ми помага е начинът по който живея и искам да изглеждам добре, защото искам да се чувствам добре-жалки мечтички, но са си мои...А за по-дълбоко съприкосновение с природата по начина, който описваш ти, някак си не остава много време, защото трябва да се работи, за да се плаща горното :roll: :?Умът и тялото ми са отворени за нови идеи, но рамките на реалността са това, което ме ограничава.

Поздрави! :)
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Проблема с екстремните резултати не е в това че си опитала да ги имаш а в това че не знаеш защо. ако знаеше защо щеше да имаш мотивацията и волята да продължиш да си копаш в тази посока. Не си единствена. Ако питаш някой защо му е да вдига 400 кила тяга, много силно се съмнявам че ще имаш друг отговор совен, ами за да съм силен, ами не знам, ами за да мога. ама защо ти е да си силен или да можеш? Това по какъв начин ти помага да живееш по-добре. Повечето не могат да отговорят. Истината е че повечето ни действия се извършват на автопилот или по навик. Почваме да тренираме за да станем по-силни, за да не ни бият или да изглеждаме добре и после дори когато сме достатъчно силни и достатъчно атрактивни продължаваме да искаме да сме по-силни, и по атрактивни и така до кога, повечето хора не знаят. Трябва във всичко да има мярка. защото иначе преминаваме границата и вместо сила напомпваме травми, вместо до красота и хармония и здраве стигаме до вманиачаване, претоварване, умора и създаване на тяло което само ние и другите вманиачени като нас културисти харесват.(всъщност повечето културисти не се харесват, никога не са им достатъчно големи мускулите, нещо като комплекс на анорексик се постига но с обратен знак). Та трябва да спрем да се замислим върху това което правим, защо го правим, как ни помага то да живеем по-добре, къде е границата и изобщо да се обърнем малко навътре към себе си а не само да се сравняваме с това което обществото ни налага като модел и мислене.
PT
Студент
Студент

Post by PT »

А относно храната. Здравето ни до голяма степен зависи от качеството на храната която ядем. Качеството на храната която ядем зависи на първо място от качеството на храната която храната която ядем е яла.
Т.е. месото зависи от качеството на храната която животното е яло, качеството на зеленчуците зависи от почвата , въздуха, водата и слънцето там където този зеленчук е расъл, качеството на тези пък фактори зависи от географския район (това няма ка да променим) и човешката намеса (това подлежи на промяна). И ако продължим надолу в заешката дупка стигаме до това че в естествени условия природата се саморегулира, а там където има човешка намеса ние трябва да подражаваме на природата и да положим усилия да правим това което тя прави. а в случая то е да внесем отново в земята това което е било отнето от нея (чрез торене с естествен тор, компост , изгаряне на стеблата на растенията и т.н., все методи за които дедите ни са знаели и са ги прилагали), а не с химия, и да пазим чисти въздуха и водата.
Сега ще кажете ама как да стане, аз съм никой аз съм сам, аз съм безпомощен, аз съм незначителен политиците, държавата и т.н. трябва да се погрижат за това.
Е аз нали все повтарям че всеки сам трябва да ".....поеме политическата отговорност" за това което му се случва.
Не забравяйте че от това с което се храниш днес ще зависи здравето на детето ти и от това което правиш днес ще зависи бъдещето на детето ти.
Започни от себе си, увлечи околните с личен пример а не с лекции и морални нравоучения. И така капка по капка=вир, вир по вир= язовир и т.н.
Както се казва в една песен на Майкъл Джексън
"Ако искаш да направиш света по-добър започни с човека в огледалото"
Начини има , извинения също. Кое ще търсим???????????????????????
PT
Студент
Студент

Post by PT »

caramele wrote:РТ искам да ти кажа, че постовете ти на мен лично са ми много интересни и полезни. Мисля си обаче, че като си силен и здрав, то си личи и отвън, и отвътре, но най-вече първото. Преди да започна да следвам принципите на начина на хранене на повечето хора тук си имах проблеми, но не боледувах толкова често. Сега голяма част от проблемите ми са минало и пак не боледувам (пу,пу,пу). Преди смятам че изглеждах добре, сега-задоволително и смятам да продължавам да действам в тази посока. И това изглеждане е свързано с начина, по който се чувствам физически, което дава отражение и на психиката. И на мен ми се живее някъде сред природата, но за съжаление живея в голям мръсен град, който става все по-голям и по-мръсен и ям зеленчуци с нитрати и все си мечтая и се опитвам да постигна резултати в тренировките като Ани или ДД като се бъхтам я във фитнеса, в къщи или по градинките...защото искам да съм здрава, а това което ми помага е начинът по който живея и искам да изглеждам добре, защото искам да се чувствам добре-жалки мечтички, но са си мои...А за по-дълбоко съприкосновение с природата по начина, който описваш ти, някак си не остава много време, защото трябва да се работи, за да се плаща горното :roll: :?Умът и тялото ми са отворени за нови идеи, но рамките на реалността са това, което ме ограничава.

Поздрави! :)
А защо според теб реалността ти е такава? Кой е виновен? И като не ти харесва защо не я замениш?
GEORGIO
изгонен.

Post by GEORGIO »

ами аз например искам да стигна 400тяга, защото знам че тогава ще съм наистина мнооооого силен! направо ще се изкефя максимално. но знаеш ли , вероятно на никого няма да кажа че мога! искам да съм лично удоволетворен. за мен смисъла на живота е друг, не в тягата, затова не ми пука дали ще стигна до 400 или не. ако забележа че на 100кг имам проблем с тягата ще спра и няма да съжалявам че съм спрял. така направих с лицевите опори. поставих си за цел да видя колко ще мога... стигнах 114 и спрях. защо? ами започнаха да ме боялт раменните стави. идеята е огън .. например да стигна 200 обаче защо да рискувам здравето си? но да изпиташ възможностите си .. не виждам защо да е лошо или безцелно. по пътя към целта откривам и преоткривам много истини и лъжи. след време ако дам на някого съвет ще е "ИЗПИТАН". аз само на такива вярвам, понеже те са резултатните. теорията е булшит. тя е само ориентир. а здравето е най скъпоценно. всичко се скапва ако го изгубиш. живота е дар, не трябва да се пилее. но в живота трябва да има и емоции и радост и любов.
Post Reply