За сладките неща и храненето в офиса

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Re: За сладките неща и храненето в офиса

Post by marsn »

Danny wrote:1. Имам страхотна слабост към всичко сладко и най-вече към шоколада. Опитвам се да се ограничавам, но има моменти, в които ми се разтреперват ръцете, ако не хапна нещо сладко. А от друга страна много си патя от тези сладки неща, защото това е нещо, от което много пълнея
туй не е точно така. налиташ на сладко защото имаш нужда от калории :-) и от ХРАНА като цяло. шоколада те засища краткотрайно и кофти.
Danny wrote:2. Другият ми проблем е как да се придържам към принципи на здравословно хранене в офиса. По време на работа не мога да се храня в ресторант, офисът не е много подходящо място да си нося храна от вкъщи и затова прибягвам до плодови млека, плодове, солети, в краен случай - готови супи. От всичко, което изчетох в сайта ви - всичко това е грешка.
и аз работя в офис. и аз си мислех, че около офиса няма подходящи места за ядене. обаче не било така. още първия месец ги обходих всички с проучвателна цел :-) и хоп изненада. имало къде да се яде добре. не можеш да ме убедиш, че в поне скара няма :-). защо не можеш да си носиш храна?
Danny wrote:По принцип се старая да се храня добре, редовно и в максимална степен здравословно, но страстта към сладкото наистина трудно я озаптявам, а има и обективни пречки - като работата в офис например. Какво бихте ме посъветвали?
да убиеш предразсъдъка за сладкото, като начало :-) и аз така си мислеХ.
да започнеш да папаш хубава храна
да планираш храната си
да изчетеш съветите в сайта

успех :-)
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
marbar
Ученик
Ученик

Re: За сладките неща и храненето в офиса

Post by marbar »

2. Другият ми проблем е как да се придържам към принципи на здравословно хранене в офиса.

Цяла седмица дисциплина - чета форума и спазвам стриктно правилата, намалих калориите, мъкна кутии с храна от вкъщи и съм минус 0,5кг :) . Ноооо до преди малко. Колегата остави на МОЕТО БЮРО една кутия с някакви смотани обикновени вафли. В началото само гледах кутията и си казах - сега ще калявам волята си (така се става става човек :wink: ). Докато не се усетих как излапах 8!! вафли :shock: Ако имаше как и хоризонтално щях да ги набутам в устата си :shock: Не знам. Съвсем се отчаях от себе си. Когато не виждам сладко - не ми се яде. Но има ли пред мен - направо полудявам. Възхищавам се на волята и мотивацията на всички Вас. Може би трябва да започна и аз тренировки при спайдърите, за да спазвам режим и да ме е страх да не се изложа. На всичкото отгоре офиса ми е на 5мин от фитнеса им. Няма оправдание за мързела ми :roll:
Нели
Ученик
Ученик

Post by Нели »

А що се отнася до шоколада - наистина ли никой тук не е имал подобен проблем. Хора, трудно ми е да повярвам, че сте станали перфектни.
Абсолютно ти вярвам, че се разтреперваш и ти прилошава без сладко - това се нарича хипоглекемия. Демек пада ти рязко захарта и имаш нужда бързо да я вдигнеш. Но това става, защото преди няколко часа си яла бързи въглехидрати, захарта рязко се е увеличила, и респективно после рязско спада. И това е порочния кръг на зависимостта от сладкото! Трудно се излиза от него, но начин ИМА - НВД.
А колкото до това дали сме идеални - НЕ. Просто имаме къса памет и забравяме през какво сме минали и ние. :wink:
Поздрави и успех! Вярвам, че ще се справиш. Вече си направила първата крачка като си писала тук. :)
The only way is all the way
Iv
Ученик
Ученик

Post by Iv »

Danny wrote:Iv, права си, че понякога точно тези малки единични бонбончета ми развалят цялата схема. Хапна ли веднъж и няма спирка.
А какво правиш на рождени дни?
А за обяда - от това, което прочетох в сайта мисля, че и без да приготвям нещо специално мога да обядвам сурови ядки, зеленчуци, кисело мляко - постижимо е. :D
Хората, които ме канят на рождените си дни е нормално да са близки, които ме знаят що за чешит съм :evil: . И не ми предлагат нито кола, нито торта. Според това, което има на масата, ям от мезетата - филе, луканка, сирене, кашкавал, хапвам ядки. Колкото за наздраве, пия глътка бяло вино, а иначе карам на вода. Да ти кажа познатите ми са в оная възраст, когато улегналостта им ги кара да празнуват на маса в смисъл сладки приказки, алкохол и тънки мезета. Сладкото присъства по-скоро за традицията. Така че нямам проблем с рождените дни.
За работа - във форума има хиляди идеи. Списъчето ти не включва примерно варени яйца, консерва риба тон, сардини, приготвено на скра месо и т.н. Не се ограничавай до кисело мляко и ядки. Трябва ти повече белтък.
Post Reply